Jump to content

help, ψάχνω λύσεις για καραόκε

filco

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα είμαι νέο μέλος και εύχομαι να βοηθηθώ από το forum. Το χόμπυ μου είναι το τραγούδι :singer: και γενικότερα ότι έχει να κάνει με την μουσική. Ετοιμάζω ένα 'home studio' όπου θέλω να ηχογραφώ την δουλειά μου και όχι μόνο, αφού "σχέδον":dance: όλοι μου η παρέα διασκεδάζει με καραόκε. Ο τρόπος που λειτούργω όμως είναι παραδοσιακός (δηλ. χωρίς pc), για να καταλάβετε γενικότερα, λειτουργώ προς το πάρον με cd και dvd με ένα "χάλια" καραόκε μήχανημα στο όποιο συνδέω το dvd μου (που έχει μνήμη) και έτσι καταγράφω το αποτέλεσμα (επίσης χάλια... ως προς την ποιότητα ήχου εννοώ :098:). Έχω και ένα cd της Tascam που αφαιρεί τα φωνητικά (όχι και τόσο καλά :012: ).

Το θέμα μου λοιπόν είναι, μια και θα την κάνω την αγορά, τι μου προτείνετε να κάνω: να ξεκινήσω με κονσόλα τύπου Rolant που θα έχει ίσως και την δυνατότητα σύνδεσης με pc, να μπλέχτω αμέσως με software, κάρτες ήχου κτλ και ο θεός βοηθός ή τι άλλο μου προτείνετε? Θα χρειαστώ επίσης στουντιακά ηχεία - καμμιά πρόταση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά:048:

Βασικα πρεπει να μαθουμε το budget. Ποσα δινεις για κατι τετοιο και πανω απο ολα τι ακριβως θες να κανεις? Θες μηχανημα που να αφαιρει τα φωνητικα (ακριβός εξοπλισμος) θες κατι που να εχει δυνατοτητα να παιζει ενα απλο cd και και να κανεις ηχογραφήσεις?

Γενικα πολυ φθηνότερα θα σου ερθει να το κανεις με pc με καποιο πρόγραμμα. Αλλα πρεπει να εχεις ορεξη να το μαθεις.

Εαν θες να το κανεις με μηχανηματα στουντιακα οπως ειπες ετοιμασου για ενα καλο ποσό. Θες γενικα ενισχυτη και ηχεια η εναλλακτικά monitor ενεργα ηχεια, μικτη, καποιο voice prossecor, και πιθανοτα καποιο ηλεκτρονικο crossover με μεγαλο ευρος περιοχων με σκοπο να αφαιρεις κάποιες συχνότητες απο τα cd που δεν θες να ακουγονται, ειδικα τις μεσαιες (φωνητικά). Τελος την ηχογραφηση μπορεις να την κανεις σε καποιο cd recorder με limiter. H καποιο pc με αξιοπρεπή καρτα ηχου.

Καλησπέρα Graghist, από ότι βλέπω μάλλον θα πάω για κάτι πιο ποιοτικό. Ήδη υποψήφια είναι μια κονσόλα της TASCAM που έχω δει γύρω στα 750 ευρώ, αλλά όπως μου λες δεν έχω υπολογήσει ακόμα το συνολικό budget διότι πολύ απλά κολυμπάω πρώτη φορά σ'αυτά τα νερά!!!.

"Θες γενικα ενισχυτη και ηχεια η εναλλακτικά monitor ενεργα ηχεια (σκεφτόμουν αυτά, αλλά πόσο νομίζεις ότι πρέπει να δώσω), μίκτη, καποιο voice prossecor (αυτό τι είναι?), και πιθανοτα καποιο ηλεκτρονικο crossover με μεγαλο ευρος περιοχων με σκοπο να αφαιρεις κάποιες συχνότητες απο τα cd που δεν θες να ακουγονται (αυτό ειναι ανάλογο του tascam portable cd vocal trainer, CD-VT1MKII?), ειδικα τις μεσαιες (φωνητικά). Τελος την ηχογραφηση μπορεις να την κανεις σε καποιο cd recorder με (limiter ?). H καποιο pc με αξιοπρεπή καρτα ηχου."

Αν βοηθάει ο χώρος που ετοιμάζω είναι γύρω στα 30 τμ και θα λειτουργεί αποκλειστικά ως studio.

PS sorry για τις απίστευτες απορίες

ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα Graghist, από ότι βλέπω μάλλον θα πάω για κάτι πιο ποιοτικό. Ήδη υποψήφια είναι μια κονσόλα της TASCAM που έχω δει γύρω στα 750 ευρώ, αλλά όπως μου λες δεν έχω υπολογήσει ακόμα το συνολικό budget διότι πολύ απλά κολυμπάω πρώτη φορά σ'αυτά τα νερά!!!.

"Θες γενικα ενισχυτη και ηχεια η εναλλακτικά monitor ενεργα ηχεια (σκεφτόμουν αυτά, αλλά πόσο νομίζεις ότι πρέπει να δώσω), μίκτη, καποιο voice prossecor (αυτό τι είναι?), και πιθανοτα καποιο ηλεκτρονικο crossover με μεγαλο ευρος περιοχων με σκοπο να αφαιρεις κάποιες συχνότητες απο τα cd που δεν θες να ακουγονται (αυτό ειναι ανάλογο του tascam portable cd vocal trainer, CD-VT1MKII?), ειδικα τις μεσαιες (φωνητικά). Τελος την ηχογραφηση μπορεις να την κανεις σε καποιο cd recorder με (limiter ?). H καποιο pc με αξιοπρεπή καρτα ηχου."

Αν βοηθάει ο χώρος που ετοιμάζω είναι γύρω στα 30 τμ και θα λειτουργεί αποκλειστικά ως studio - bar :dazzler1: (δηλαδή κάτι σαν playroom).

και κάτι άσχετο απάντησα στο mail σου με γρήγορο τρόπο αλλά δεν το είδα στα νέα μυνήματα - τι λάθος έκανα?

PS sorry για τις απίστευτες απορίες :o

ευχαριστω πολυ

Μπορει η κονσολα αυτη να σε εξυπηρετει και να εχει καποιες λειτουργίες που να σου κανουν. Χωρις να ξερω το μοντελο δεν μπορω να σου πω. Τα ηχεια εξαρτώνται απο τον χωρο που εχεις και ποσο δυνατα θες να παιζει. Τα θες μονο Για να ακους το αποτέλεσμα η και να σηκώνουν λιγο ενταση με σκοπο να γεμιζει τον χωρο?

To voice prossesor ειναι μια συσκευή που επεξεργάζεται-βελτιώνει την φωνη. Ετσι θα εχεις επαγγελματικό αποτελεσμα.

Το crossover κοβει-μοιραζει καποιες συχνοτητες με σκοπο να παιζουν στο σωστο ηχειο η σωστη συχνοτητα πχ στα γουφερ χαμηλομεσαιες στα τουιτερ υψηλες. Στην περιπτωση σου θα χρειαζοταν για να κοψεις τις μεσαιες (φωνες). Κια γενικα θα παραμετροποιουσες το αποτελεσμα συμφωνα με την κριση-γουστο σου. Ειναι ομως μηχανηματα με καποιο κοστος και γενικα ενα αξιοπρεπες συνολικο με επαγγελματικο προσανατολισμο θα κόστιζε απο 3500 ευρω με...χωρις οριο.......

Γνωμη μου να πας σε καποιο μαγαζι που να εχει καποια γνωση στο θεμα για να σε προσανατολισουν στο θεμα των τιμων αλλα και των λυσεων.

Μπορεις να απευθυνθείς στο κατάστημα Φιλιππος Νακας Ιπποκράτους 22, Κέντρο Αθήνας Τηλ: 210-3627410 η σε αυτο εδω: Λημναίος

Ήχος & Εικόνα, Car Audio, MP3 Accessories Πατησίων 14 (Στοά Φέξη), Αθήνα

Τηλ. 210 38 27 441, Fax: 210 38 09 316

Βασικά έχω ήδη επισκεφτεί μεγάλο κατάστημα μουσικής το οποίο είναι υπεύθυνο και για πολλές εκδηλώσεις στο νήσι (απ' ότι καταλαβαίνεις η Αθήνα είναι έξω απο τον χάρτη μου) και για αυτό ρωτάω εσάς, διότι πολύ απλά με μπέρδεψαν, η πρόταση τους είναι μεταξύ δύο μοντέλων το ένα στοιχίζει 750 και το άλλο (άκου και αυτό...) 3.000 από 4.700 που φυσικά, από ότι λέει, είναι σουπερ ευκαιρία και κάνει της Παναγιάς τα μάτια κτλ, και υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα να έπερνα κονσόλα και ΟΧΙ να μπλέξω με software (θα μάθω τα μοντέλα και θα σου πω), καταλαβαίνεις λοιπόν... ΟΚ θέλω πολύ να φτιάξω επιτέλους αυτό το stoudio, αλλά οχι και να μου κόψουν τον κ...,

Όσο για τα ηχεία θέλω οποσδήποτε να γεμίζουν τον χώρο. Στο ίδιο κατάστημα μου δείχνουν κάτι στουντιακά, όπως τα λένε ηχεία, από 800 ως 2000 το ζευγάρι.

Q:Το voice prossesor και crossover είναι δύο έξτρα μηχανήματα που πρέπει να πάρω ή μπορεί να είναι ενσωματομένα σε μια κονσόλα ή ένα software???

PS οι πληροφορίες σου είναι απίστευτα ξεκάθαρες

σ'ευχαριστω!!!!!!!!!

Ναι ειναι 2 εξτρα μηχανηματα αλλα δεν ξερω εαν ειναι υπερβολη για τις απαιτησεις σου. Ναι μπορεις και με software αλλα και αυτουνου η αξια δεν ειναι μικρη.

Αρχικα παρε ενα τηλ στα καταστηματα που σου ειπα και ζητα ενα τεχνικο ηχου και θα σε καθοδηγησουν με τιμες και εξοπλισμο.

Στην τελικη εφοσον θες να το ψαξεις αμα δεις οτι σε καλυπτουν οι απαντησεις τους κατεβα αθηνα να τα δεις και να το συζητησεις με ατομα που ξερουν καλα.

Δεν νομιζω να καταφερεις να βρεις ακρη εκει αν και δεν ξερω τι μαγαζια εχεις κοντα σου και τι δυνατοτητες εχουν.

Γενικα θελει συζητηση το θεμα δεν λυνεται με 5, 6 ποστ σε forum.

Οk, θα πάρω πληροφορίες για τα μοντέλα και θα τις στείλω στο foroum.

Όσο για τις απαιτήσεις μου... ξεκίνησα καθαρά για λόγους χαλάρωσης και διαφορετικότητας να παρακολουθώ μαθήματα φωνητικής πριν από 2 χρόνια, η καθηγήτρια μου όμως θεωρεί ότι έχω μια ιδιαίτερη φωνή και με παρακεινεί να λαμβάνω μέρος σε διάφορα events, επίσης εγώ και η παρέα μου ξεκινάμε ένα ροκ group.

Tο επάγγελμα μου αφορά τον χώρου της υγείας, πολύ απαιτητικό και πολύωρω. Οπότε την πρακτική και τα μαθήματα φωνητικής θα τα κάνω στο στούντιο αυτό, άργα το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτά για μένα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.