Jump to content

Ηρθαν οι amd

slaught

Recommended Posts

Κατι μου λεει οτι θα ειναι ενα τικ καλυτερος απο τον q6600 μου σ'επιδόσεις.

Πρεπει να είναι και λιγο πιο κρυος.Εχει και καλη τιμη οποτε σε λιγο βλεπουμε.

Βλεποντας ολα τα benchο-αποτελεσματα τον ειδα χάλια γιατι απο οτι κατάλαβα δεν ειναι σε αυτη την μερια των αποδόσεων σε pi και τέτοια.Δεν ειναι βέβαια κακος αλλα ρεκορ δεν σπάς,...

Απο την άλλη επειδή μ αρέσει να μιλώ με αποδείξεις και για πράγματα που βλέπω με τα μάθια μου εχω να πώ το εξης.Πρωτη φορά που πήρα amd και ειδα μια απιστευτη αποκριση στο συστημα μου σε σχέση με οτι άλλο ειχα ή είχα δει σε φιλο.

Προσωπικά με χαλάει που εχει χαμηλά ρολογια(ακομα?).Δεν με συμφερει δηλαδη,προσωπικα παντα, να πάω στα 2.2 απο τα 3.2 που ειμαι τώρα γιατι ήδη εχω ενα πυρήνα να "ξύνεται"......ΑΝ αξιοποιηθούν όλοι με τις απλές εφαργμογές που τρέχω τότε θα άξιζε ωστε να κερδίσω 0.000001ms σε ολα και να πιάσει τοπο το ενα μηνιάτικο που θα δινα....:046:

Τέλος εχω να πω οτι δεν με ενδιαφέρει καθολου το τι ειναι καλύτερο και το τι ειναι γρηγορότερο.Να ναι καλα η κοινότητα , το νετ, τα reviews και η κρίση μας. :)

υ.γ: μην αρχισουμε τις διαμάχες γιατι βαριεμαι οτιδήποτε τετοιο θανάσιμα. Πάρτε ΟΤΙ ΘΕΤΕ και ορεξη να εχετε να του πινεται το αιμα :):033:

Μανώλη δλδ να περιμένουμε κι άλλο ή να χτυπήσουμε από τώρα ένα 6400 black στα 3.2 με 150 ευρά και να πάρουμε 4πύρηνο του χρόνου;Δουλεύω photoshopιές ώς επί το πλείστον άντε και κανένα παιχνιδάκι

Τώρα dimisd ......Να σου πω την αποψή μου? Δεν εχω κομπλεξ κανενα........

Ουτε 6400....γιατι να πεταξεις 30-50 ευρώ? Πάρε τον 6000 και δώσε του λιγο και ειναι οκ. Ο αλλος ουτε ψύχτρα δεν εχει......

Αν τα 3.2 δεν σου φτάνουν τοτε πάρε μέχρι και xeon αλλα να μην σου φτάνουν οχι απλως να λές " καλα θα ηταν να ηταν γρηγοροτερος".Εγω ουτε σπουδασα ουτε θα σπουδασω αρχιτεκτονική επεξεργαστών αλλα πιστεύω οτι μπορώ να διακρινω με τα ματια μου τι με συμφερει και τι με ικανοποιει :)

Και εγω δεν ξερω τι να κανω. Εχω τον 4600. Να παω στον 6000 με τα 125 ευρω? Να παω σε 4core με 215 ευρω? Να περιμενω να πεσουν οι τιμες? Να αφησω την Χ1900ΧΤ και να παρω την 3870?

Παλι χωρις λεφτα θα μεινω:022:

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τη λογική του DarthMoul. Πρώτα κοιτάς τις ανάγκες του software και μετά κοιτάς ποιο hardware σου ταιριάζει.

Στο τέλος κοιτάς το κόστος και τα πόσα χρήματα είσαι διαθετειμένος να δώσεις.

Προσωπικά, είμαι κυρίως χρήστης Windows. Η πιο βαριά εργασία που κάνω είναι τα Games. Προς το παρόν, πολλά παιχνίδια δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πολυπύρηνους επεξεργαστές και εξαρτώνται κυρίως από τη συχνότητα του επεξεργαστή.

Ασχολούμαι και με άλλα αλλά και πάλι τα προγράμματα δεν αξιοποιούν πλήρως ακόμα και έναν διπύρηνο επεξεργαστή. Πόσο μάλλον έναν τετραπύρηνο. Άλλωστε ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά. Δεν έχω τις απαιτήσεις ούτε τις ανάγκες ενός επαγγελματία και ο παράγοντας κόστος ή το ενδεχόμενο αλλαγής πλατφόρμας είναι μείζονος σημασίας για μένα.

Άλλωστε, ένα -φθηνό- γρήγορο RAID δίνει λύσεις σε ταχύτητες που ο επεξεργαστής δε μπορεί.

Όπως σωστά τόνισε ο Μανώλης, ένας διπύρηνος χρονισμένος ψηλότερα από έναν χαμηλό τετραπύρηνο είναι πιο γρήγορος στην συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών. Τα παιχνίδια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ένας 6000+@3GHz θα είναι σαφώς πιο γρήγορος από ένα 9500@2.2GHz στο 90% των παιχνιδιών (αν όχι σε όλα, ακόμα).

Επίσης, ήμουν πάντα κατά των βιαστικών αγορών. Ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θεωρώ σοφή την αγορά μητρικών σε rev.1 και επεξεργαστών που μόλις βγήκαν.

Παιδικές ασθένειες πάντα θα υπάρχουν και πολλές φορές μπορεί να μην οφείλονται σε αυτό καθ'αυτό το hardware (πχ chipset) αλλά στην υλοποίηση των κατασκευαστών που έχουν να κάνουν με κάτι καινούριο.

Συν το οτι με το που πρωτοβγαίνει ένα καινούριο προϊόν κοστίζει αρκετά παραπάνω από την τιμή που θα το βρεις 2,3,4 μήνες αργότερα (που θα έχουν εξαλειφθεί και κάποια έστω μικροπορβλήματα)

Αυτό που συστήνω σε όλους είναι να μην βιαστούν να τρέξουν να πάρουν κάτι καινούριο απλά και μόνο γιατί είναι καινούριο αλλά ούτε και να κρίνουν έτσι αμέσως ένα καινούριο προϊόν.

Ο Phenom έχει δρόμο ακόμα. Θα δούμε και νέα southbridges (SB700), θα δούμε και καινούρια BIOS στις μητρικές, θα δούμε και πραγματικές multi-threaded εφαρμογές και κυρίως, θα δούμε και υψηλότερα χρονισμένους επεξεργαστές με καλύτερο value for money.

εγω θα σου ελεγα να αφησεις λιγο να περπατηθουν και μετα να πας στην αγορα του.οχι οτι τυωρα δεν μπορεις και ειναι ακριβος αλλα καλυτερα να το αφησεις να κυκλοφορηθει πρωτα.

Ο Phenom έχει δρόμο ακόμα. Θα δούμε και νέα southbridges (SB700), θα δούμε και καινούρια BIOS στις μητρικές, θα δούμε και πραγματικές multi-threaded εφαρμογές και κυρίως, θα δούμε και υψηλότερα χρονισμένους επεξεργαστές με καλύτερο value for money.

Ολα αυτα πιστευω οτι θα γινουν στον επομενο κυκλο μαχης intel - amd διοτι πριος το παρον .. μπαρουφες...

Ολα αυτα πιστευω οτι θα γινουν στον επομενο κυκλο μαχης intel - amd διοτι πριος το παρον .. μπαρουφες...

Δε μπορείς να κρίνεις από το παρόν, διότι παρόν ακόμα δεν.... υπάρχει!

Ο επεξεργαστής βγήκε... προχθες... και μητρικές στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε.

Ο επόμενος κύκλος της μάχης θα γίνει ουσιαστικά θα γίνει με τον Nehalem της Intel, αλλά αυτός ακόμα αργεί.

Ως τότε όμως πολλά θα έχουν αλλάξει διότι εν τω μεταξύ θα έχει διευρυνθεί η γκάμα των Quad Phenom και των RD7xx chipsets, θα έρθει το νέο Southbridge, θα διευρυνθεί η γκάμα των μητρικών και φυσικά οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν.

Δηλαδή ότι γίνεται εδώ και δεκαετίες. Δεν καταλαβαίνω προς τι η βιασύνη.

Απο τις μεχρι τωρα μετρησεις, για να μεγαλωσουν οι επιδοσεις θαρρω οτι δεν αρκει 1-2-3-Χ revisions αλλά νέο chip...

Αλλωστε μιλαμε παντα για τον επεξεργαστη, η πλατφορμα δε λεει και πολλα από μόνη της ίσα ισα περιοριζει το μεγεθος της αγορας που απευθιυνεται (προς το παρον low-end / value)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.