Jump to content

Disk read error

InMyMemory

Recommended Posts

Καλημέρα στο forum.

Εχω ενα περιεργο προβλημα κατα την ωρα της εγκαταστασης των Xp και δεν μπορω με τιποτα να βρω λυση.

Εχω ενα raid με δυο maxtors και θελω να εγκαταστησω τα Xp σε αυτο.Αφου εχω σεταρει τους maxtors σε raid για striping απο το bios του promise, μπουταρω απο εναν αλλο δισκο με Xp και κανω φορματ στον raid (2 maxtors) ,αλλαζοντας και το cluster size se 32k.

Ξεκιναω την εγκατασταση των Xp στον raid και στην επιλογη που ζηταει για format η leave the system intact (διχως να πειραξει paritions κτλ) , επιλεγω φυσικα την δευτερη και περνω τα :worship: μου ,διοτι στην επομενη επανεκιννηση δεν μπουταρει και μου πεταει αυτο το μηνυμα disk read error, press ctrl alt del to restart.

Εαν στην προηγουμενη επιλογη διαλεξω to format, δηλαδη να κανει format εκεινη τη στιγμη η εγκατασταση των Xp τοτε μπουταρει κανονικοτατα και ολα μια χαρα. Αρα προφανως κατι παιζει με την διαμορφωση που κανω στον raid μεσα απο τα windows.

O raid ειναι της promise που εχει η Asus P4P800ED και τους εχω κανει τους 2 maxtors ενα partition.Επισης οι επιλογη στο bios για να μπουταρει απο τον raid ειναι τσεκαρισμενη και σωστη.

Σπαζοκεφαλια!!!Εχει πετυχει κανεις το ιδιο προβλημα?

Ναι το ξερω , το εχω κανει αυτο...Το προβλημα ειναι οταν γινεται η διαμορφωση μεσα απο καποιο αλλο λειτουργικο.Οταν γινεται η διαμορφωση κατα την διαδικασια της εγκαταστασης τοτε ολα οκ.

Εψαξα λιγο και στο web και αυτο που βρηκα ειναι οτι το μηνυμα το βγαζει οταν αλλαζω το

cluster size στον δισκο .Αμα το αφησω default γινεται κανονικα η εγκατασταση.

Δηλαλη αμα εγκαταστησω τα xp σε δισκο με μεγαλυτερο cluster size περαν του default τοτε κατι παει στραβα στην εγκατασταση και στο πρωτο restart μου χτυπαει αυτο το μηνυμα στην οθονη του dos, disk read error και δεν μπουταρει.

Αλλα λυση δεν μπορω να βρω!

• 8 months later...

Παιδια ξεθαβω αυτο το θεμα,γιατι εχω ακριβως το ιδιο προβλημα!Με 2*36Gb Raptors ολα καλα κατα την εγκατασταση,αλλα μολις αλλαξω τα clusters μετα παιρνω το μηνυμα

disk read error

Press Ctrl+Alt+Del to reboot

Tι πατατα εχω κανει?Eιναι το πρωτο raid που φτιαχνω.Να πω οτι η αλλαγη εγινε με το partitionmagic τρεις φορες διχως επιτυχια!Ο ΙDE ειναι με 32Kb clusters και δεν εχει προβλημα..

Aπλα για οποιονδηποτε εχει αντιστοιχο προβλημα θα αναφερω πως ειναι προβλημα των SP2 αυτο!Καλο ειναι να βαζετε τα SP1-->αλλαγη clusters-->SP2.Αν καποιος εχει καταφερει να κανει εγκατασταση με ενσωματωμενα SP2 ας μου πει πως το εκανε....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.