ozigiorgos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 παιδιά χρειάζομαι τι βοήθεια σας. θέλω να κάνω overcklocking στη cpu και στη ram αλλα η mobo δεν έχει ρύθμισις για cpu . i cpu είναι athlon64 3500+ orleans σε am2. θέλω να τον φτάσω στα 2.6 από 2.2 . σημείωση η mobo είναι η MSI k9agm3-f και δεν έχει ρύθμισις ούτε για Vcore(τουλάχιστον δεν τις έχω βρει)heelpozigiorgos added 1 Minutes and 26 Seconds later...και σε ram αν γίνετε ο/c δεν μας χαλάει ούτε και αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Νοέμβριος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Καλά μην περιμένεις τώρα από μητρική που κάνει 50€ να σου δίνει τις δυνατότητες που προσφέρουν άλλες στα διπλάσια λεφτά.Αν δεν υπάρχει ρύθμιση ούτε για vcore, τότε δύσκολα τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Νοέμβριος 20, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Περίεργο πάντως να μην έχει ρύθμιση για vcore..για ψάξε το καλύτερα.Σε γενικές γραμμές ένα μικρό Oc μπορείς να το πετύχεις πάντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Νοέμβριος 20, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 Την ιδια πήρε ενας φίλος μου και στα 10 λεπτά που την είδα δεν βρήκα τίποτα απο ρυθμισεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 20, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2007 το κοίταξα κάνα 2 φορες αλλα τίποτα. το μονο που έχει για cpu είναι σε read only. το ξέρω αυτό γιάτα χρήματα αλλα δεν με χαλάει καλή είναι .κάτσε να πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές στους 2 πύρινους και γενικα σε υποσυστήματα θα κάνω αναβάθμιση αλλα μέχρι τότε ας πειράξουμε λίγο αυτό το σύστημα που έχω ,γίνετε?πάντως ευχάριστο για την βοήθεια σας παιδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Νοέμβριος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Θα πρέπει να βρείς τα όρια του συστήματός σου με τα Stock ρεύματα.Κοίτα για σφίξιμο των timings των μνημών και το max oc επεξεργαστή+μνημών σ'αυτά τα ρεύματα.Ο οδηγός εδώ νομίζω οτι θα βοηθήσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 κοίταξα τον οδηγό αλλα δεν έχει τον orleans και γενικά cpu σε am2.να κάνω μια διευκρίνιση και ερώτηση ταυτόχρονα: επειδή η κάρτα γραφικών είναι πάνω στη mobo και παίρνει 20Mb από τι ram δεν πιστεύω η κάρτα γραφικών να επηρεαστεί και να μην δείχνει μετά το ο/c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Νοέμβριος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Δεν θα έχεις πρόβλημα,αλλά πρέπει πρώτα να μάθεις κάποια πράγματα πριν ξεκινήσεις το Oc.Δές τί μπορείς να πειράξεις μέσω bios και μετά τα ξαναλέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 21, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 μπορώ να πειράξω τις ρύθμισις στις ram. μπορώ να βγάλω το to cool n quite που έχουν οι AMD .τώρα αν θέλετε κάτι άλλο να κοιτάξω πείτε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Νοέμβριος 21, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 To cool'n'quiet απεργοποίησέ το γι'αρχή κι όταν έχεις φτάσει το σύστημα στο σημείο που θές το ξανακοιτάζουμε.Ξεκίνα κατ'αρχήν ν'ανεβάζεις το fsb με μικρά βήματα (πχ.ανά 5mhz) και τσέκαρε τις μνήμες με το memtest από dos (ώστε να μην κρασάρει το λειτουργικό).Αν περάσει 2-3 λούπες όλα τα τέστ μπές στο λειτουργικό και τσέκαρε το σύστημα με orthos,3dmark κι ότι άλλο θές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 21, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 να πω το fsb όσο πιο πολύ τόσο πιο καλο σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Νοέμβριος 21, 2007 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Σωστά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 21, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 λοιπόν θα ξεκινήσω σε λίγο και θα τα πούμε από το άλλο pc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 21, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 παιδιά βρήκα ένα πρόγραμμα το "systool".είναι καλο για ο/c? να το βάλω και να αρχίσω να ανεβάζω το fsb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Νοέμβριος 21, 2007 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2007 Προτίμησε από BIOS ή από το πρόγραμμα που δίνει η μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 24, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2007 λοιπόν έψαξα για το fsb στο bios αλλα δεν βρήκα τίποτα . μονο για μνήμες έχει ρύθμισις. τι κάνω τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 28, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2007 έχετε κάτι να μου προτείνεται να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Νοέμβριος 28, 2007 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2007 αδικα παιδευεσε εφοσον η μητρικη δεν υποστηριζει αλλαγες απο το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Νοέμβριος 28, 2007 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2007 έχετε κάτι να μου προτείνεται να κάνω?σου προτεινω αναβαθμιση.....:001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozigiorgos Νοέμβριος 28, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2007 παιδιά δεν υπάρχει σάλιο τώρα. η αναβάθμιση θα πέσει κατά πάσχα μεριά. γίνετε να κάνουμε κάτι σε αυτή εδώ? :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.