Jump to content

Ζητω ασφαλεια λογω static ip!!

Lewnidas

Recommended Posts

Παιδεια 8α η8ελα να γνωριζω προγραμματα και τροπους ασφαλειας του pc μου διοτι εχω static ιρ και μαλλον αυτο δεν πρεπει αυτο να ειναι και το καλυτερο για λογους ασφαλειας. Ενα αλλο που διαβασα ειναι να αλλαξω το πασγορντ του ρουτερ μου διοτι μπορει καποιος να αλλαξει ευκολα τα στοιχεια.

Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιιω μονο το pc cillin internet security 2k5 με ενεργοποιημενο to firewall τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδια για να ειμαι πιο ασφαλης???

Μολις μια εβδομαδα παιδια εχω βαλει adsl και δεν γνωριζω τι παιζει σχετικα security!

χαλαρωσε

υπαρχουν καποια βηματα βασικα και απο κει και περα επιλεγεις τι θελεις εσυ:

α)εχει firewall το ρουτερ σου προφανως ε?να ειναι ενεργο και καλα εκανες και αλλαξες τον κωδικο

β)κανε συνεχως update τα windows και office κλπ

γ)βαλε οπωσδηποτε καλο antivirus

δ)καλο adawade + antispyware

ε)καλο και ευχρηστο firewall

τα pc cillin , panda, mcafee θεωρουνται καλες σουιτες εφαρμογων προστασιας....

με το netlimiter μπορεις - αν θελεις - να δινεις ταχυτητα περισσοτερη ή λιγοτερη εκει που επιθυμεις ...

καλο adaware της lavasoft

για antivirus επιπλεον εμενα μαρεσει παρα πολυ το norton corporate antivirus ...

για antispyware δεν ειναι λιγα τα καλα για να σου προτεινω ενα συγκεκριμενο, και οι ιδιες οι σουιτες συνηθως εχουν

Βασικά, από την στιγμή που έχεις router και (υποθέτω) την στατική την έχει το interface του router και όχι κάποιο από τα pc πίσω από τον router, τότε θα πρέπει να προσέξεις ότι προσέχουμε όλοι μας με adsl/isdn συνδέσεις μέσω router. Απενεργοποίηση από το μενού του router στις επιλογές που έχει για wan management (telnet, ftp, http) και κράτα μόνο αυτές για το lan. Αν ο router σου έχει και επιλογή για port/protocol blocking κλπ θα πρέπει να ρίξεις λίγο διάβασμα προκειμένου να το σετάρεις σωστά και να σου δουλέυουν οι διάφορες δικτυακές εφαρμογές. Το να βάλεις software firewall είναι λίγο υπερβολή αλλά όπως την βρίσκει καθένας :)

Αν η στατική είναι σε κάποιο σερβεράκι(web πχ ή κάτι άλλο) τότε τα πράγματα είναι λίγο ποιο περίπλοκα και πάλι θα χρειαστείς να διαβάσεις.

Αλήθεια, τι την θες την στατική ?

Γκουχ γκουχ...καμια βοη8εια ρε παιδια στο 8εμα με τη στατικη ip??

Auto που 8ελω να γνωριζω αν ειναι ευκολο για καπιοιν που ξερει ι την ιp mου να εχει προσβαση στον υπολογιστη μου!!!!

Φιλε μου ότι κλειδώνει ..... ξεκλειδώνει , το θέμα είναι να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς με τον εξοπλισμό που διαθέτεις για να γλιτώσεις τα προβλήματα.

Αφού έχεις router , τα πράγματα είναι πιο απλά , βγάλε και τον explorer και βάλε firefox για να βελτιώσεις λιγάκι και το browsing. Αν δεν είναι κινέζικα για σένα , βάλε και ένα software firewall και θα είσαι μια χαρά.

Υ.Γ. Προσοχή στα emule , edonkey , kazaa κλπ.

Ναι όντως, τι την θέλεις την static ip , κοστίζουν αυτά τα πράγματα! Για προγράμματα σου είπε ο abarth, εγώ απλώς θα συμπληρώσω σχετικά με το password που αναφέρατε, να το αλλάζεις τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα (και πολύ λέω) και να είναι τουλάχιστον μεγαλύτερο απο 8 χαρακτήρες, προτίμησε να περιέχει όλων των ειδών χαρακτήρες το password σου (π.χ @!8password8!@ )

Αν μιλάμε για cisco , ότι password και να βάλεις , αν σε βάλουν στο μάτι την πάτησες.

Αν μπορείς κόψε το telnet στην πόρτα του "internet" για να ησυχάσεις.

Επιπρόσθετα θα έλεγα να έχεις και ένα software firewal , δεν κάνει κακό , και μπορείς πιο έυκολα να ανοίξεις και καμμιά πόρτα όταν χρειαστεί να παίξεις και κανένα δικτυακό παιχνιδάκι.

Αν κάθε φορά που χρειάζεσαι port triggering/forwarding να αλλάζεις το configuration του router , θα μπερδευτείς με τα configurations.

Αν μιλάμε για εταιρικό δίκτυο τότε τα πράγματα αλλάζουν , o router σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν θα πρέπει να πέφτει στο LAN , φτιάξε οπωσδήποτε DMZ βάζοντας στην μέση κάποιο firewall και proxy έχοντας κόψει σε αυτό όλα τα services στο interface που πέφτει στην DMZ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ρε φιλαρακια μονο internet securty 2κ5 εχω ,απλως 8ελω να γνωριζω ρε παιδια ενας που σου εχει τσιμπισει την ιp ειτε με netstat ειτε με κανα αλλο τροπο τι στο καλο μπορει να σου κανει για ναξερω τοσο ευκολο ειναι δηλαδη να σε βαλει καποιος στο ματι και να εχει ευκολη προσβαση στους σκληρους σου σαν να εχει βαλει καποιο trojan,,,

Τι να πω ρε παιδια μαλλον πρεπει να τη πα8ω για να μα8ω..

To Norton φίλε μου είναι ψιλοπατάτα , βάλε κανένα sygate , αν κάνεις P2P (emule) βάλε οπωσδήποτε PeerGuardian ή/και Protowall . Και οπωσδήποτε εβδομαδιαίο scan με Ad-Aware , Spybot SD , SpySweeper

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.