dimitris74 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 παιδιά επείγονέσκασε το raid που είχα στο pc σε intel ιχ7rβλέπει τον έναν δίσκο σαν member array και τον άλλον σαν no member.τι μπορώ να κάνω για να το επαναφέρω.έχω καμια 50 giga μέσα που τα χρειάζομαι
panoc Νοέμβριος 18, 2007 #2 Νοέμβριος 18, 2007 μπες παλι στο bios του raid controller και ξαναδηλωσε τους δισκους, 99% εαν δεν εχει χαλασει τιποτα θα δουλεψει.
dimitris74 Νοέμβριος 18, 2007 Author #3 Νοέμβριος 18, 2007 "πανοκ" το smart τους βλέπει okστο βίος του controller μου λέει ότι ο ένας είναι member και ο άλλος όχιτο raid μου λέει failedεκεί έχω τις επιλογές να κάνω create και delete.να κάνω create πάλι και να τους ορίσω όπως ήταν?sorry για τα κούλα ελληνικά αλλα γράφω από live cd και με τον converter
panoc Νοέμβριος 18, 2007 #4 Νοέμβριος 18, 2007 εαν εχεις επιλογη να κανεις παλι create χωρις να χαλασει τα δεδομενα κανε το, (τα περισσοτερα raid bios δε πειραζουν δεδομενα αλλα...) διαφορετικα ισως (εμενα ετσι ηταν/ειναι) εχεις επιλογη να αφαιρεσεις ενα δισκο απο τη συστοιχια και να προσθεσεις αλλο, οπότε χρησιμοποείς αυτο.
dimitris74 Νοέμβριος 18, 2007 Author #5 Νοέμβριος 18, 2007 το βίος του raid μου δίνει την επιλογή create.βλέπει το σωστό μέγεθος τον δίσκων και το σωστό cluster αλλα δεν μου λέει πουθενά για χάσιμο δεδομένων.σαν όνομα μου λέει volume 1 αλλα το παλιό μου ήταν volume 0χάσιμο δεδομένων μου λέει μονο στο non raid disk δηλαδή αν θέλω να τους κάνω μη raid.δεν το προχώρησα μέχρι τέλους.αν το δοκιμάσω πως το βλέπεις θα έχει πιθανότητα επιτυχίας? υπάρχει γυρισμός αν το κάνω και δεν πετύχει?
panoc Νοέμβριος 18, 2007 #6 Νοέμβριος 18, 2007 οπω ς σου ειπα υπο φυσιολογικες συνθηκες με το να δηλωσεις μόνιο τους δισκους σε μια συστοιχία δε χανεις τιποτα απολυτως.εγω αυτο το κανω συνεχεια και μαλλιστα μεταφερω το raid απο controller σε controller και απο μητρική σε μητρική.
dimitris74 Νοέμβριος 18, 2007 Author #7 Νοέμβριος 18, 2007 θα το δοκιμάσω panoc και ο θεός βοηθός.αν παίξει κερνάω καφέ η ποτό magnifico η όπου αλλου θες
backgroundman Νοέμβριος 19, 2007 #8 Νοέμβριος 19, 2007 οπω ς σου ειπα υπο φυσιολογικες συνθηκες με το να δηλωσεις μόνιο τους δισκους σε μια συστοιχία δε χανεις τιποτα απολυτως.εγω αυτο το κανω συνεχεια και μαλλιστα μεταφερω το raid απο controller σε controller και απο μητρική σε μητρική.Μιλάμε για Raid-0 ? Στον ίδιο controller μπορείς να βγάλεις και να ξαναβάλεις ένα δίσκο απο το array, αρκεί να μη πειράξεις το δίσκο (format,..). Σε άλλο controller που είχα δοκιμάσει να ξαναφτιάξω το array με τους ίδιους δίσκους δε κράτησε τα δεδομένα. Για Raid-1 δε ξέρω τι γίνεται μιας και δεν έχω κάνει ποτέ.
panoc Νοέμβριος 19, 2007 #9 Νοέμβριος 19, 2007 για raid 1 μιλαω, και εχω μεταφερει απο intel σε sil3114 σε nf4 και προσφατα σε p35 την ιδια συστοιχία
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.