Jump to content

2,5 χιλιαρικα στην τσεπη στη Στουρναρη.

Antithetos

Recommended Posts

Φιλε θα ειχα linux αν δεν ηταν τα σχεδιαστικα. Χρειαζομαι official copy και δεν πληρωνω Vista.

Ναι ολα τα σχεδιαστικα προγραμματα τρεχουν σε XP..και.. υπαρχει περιπτωση στο αμεσο μελλον να βγουν games που να τρεχουν μονο σε vista?

Το SLI ειναι μονοδρομος. Και ναι θα clockαrω (με τη βοηθεια σας) και θελω καλη ψυξη.

Για πες για τον 4πυρηνο?

Άσχετα με τις προτάσεις, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας στα sites των προγραμμάτων που σε ενδιαφέρουν και να δεις αν υποστηρίζουν περισσότερους από δύο πυρήνες, έτσι θα καταλάβεις αν αξίζει να πας τώρα σε τετραπύρηνο. Γιατί μη ξεχνάς πως ένα διπύρηνος που μπορεί να πάρεις στα ίδια λεφτά θα έχει περισσότερη ιπποδύναμη(lol) από έναν τετραπύρηνο αν δεν τον αξοιοποιούν οι εφαρμογές σου. Αν πάρεις τον τετραπύρηνο και τον κλοκάρεις βέβαια καλά, πάω πάσο.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Αν διαβαζε το thread καποιος απο την Adobe θα ελιωνε στο γελιο με μενα να μιλαω για 4πυρηνο επεξεργαστη να τρεχει το Illustrator.

Εχουμε εκτροχιαστει λιγο : Ολη η suite της Adobe, εκτος απο καποια πολυ εξειδικευμενα προγραμματα, τρεχει και σε εναν singlecore με 1GB ram. Xρειαζομαι 512+ στην ram των γραφικων για "ανετη" (βλεπε: δεν περιμενω 20 λεπτα για ενα save as.) επεξεργασια αρχειου 5-6GB.

Τωρα, οταν μιλαμε για 4πυρηνο και SLI δεν μας ενδιαφερει η αποδοση στα προγραμματα γιατι ετσι κι'αλιως θα ειναι ικανοποιητικη, αλλα πως τρεχει το Crysis. (δεν με ενδιαφερει το συγκεκριμενο game απλα ειναι ενα καλο παραδειγμα εχοντας απελπιστικες απαιτησεις. Τωρα αν θελετε αφου clockαρουμε το pc να του κανουμε και ενα crysis-testακι ειμαι μεσα -.^ )

Κανονικά για τις ανάγκες που έχεις θα έπρεπε να πάς σε κάρτα Matrox... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.. και θες και παιχνίδια κιόλας.

Δεν πρόκειταi να δεις διαφορά σε 2d πάντως είτε έχεις μία.. GF2 Ti, είτε έχεις μία 8800gtx είτε δύο, είτε 15! Αυτό δεν σου το έχει πει κανένας ακόμα!

Αυτό συμβαίνει γιατί το SLI έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για 3d applications.

Ένα το κρατούμενο!

Και δέυτερον.. Όταν μιλάς για εργασία σε αρχεία 5-6gb σε image processing συγκεκριμένα, μιλάμε για μεγάλη διαμεταγωγή δεδομένων από και προς την μνήμη. Ένα plugin να πας να τρέξεις σε τέτοιο αρχείο, θα σου φάει περίπου άλλα 200mb ram μόνο για το.. preview. Kαι κατά την ΦΑΝΜΠΟΥΣΤΙΚΗ μου άποψη (για να μην μας πρήζουνε διάφοροι πάλι) για τέτοιες εργασίες κοιτάς AMD και όχι Intel.

Αυτά τα ολίγα, και αν θες προβληματίσου με τα παραπάνω...αν όχι... s**t happens! ;)

Καλημέρα Antithetos

Καλωσήρθες στο Pctechnology-Overclockers.

Τα χρήματα που διαθέτεις είναι υπεραρκετά για να φτιάξεις ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα.

Οι πιθανές συνθέσεις είναι αρκετές,όπως και οι προτάσεις που θα σου γράψουν τα μέλη του φόρουμ μας.

Η δική μου γνώμη,είναι να κάνεις το εξής:

Παράλληλα με την άποψη που θα διαμορφώσεις από τις προτάσεις εδώ.

Να βρείς χρόνο και να πάς στο Tuning Store του Πλαισίου στην οδό Ζαίμη.

Να τους πείς ακριβώς τι απαιτήσεις θα έχεις από το νέο σου σύστημα...και φυσικά θα αναφέρεις ότι είσαι μέλος του Pctechnology-Overclockers.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολύ εξυπηρετικοί υπάλληλοι του συγκεκριμένου καταστήματος θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω στη σύνθεση του νέου σου συστήματος αλλά θα σε βοηθήσουν επίσης και στα θέματα της ψύξης αλλά και επιλογής των ποιοτικότερων κατά το δυνατόν εξαρτημάτων που πρέπει να επιλέξεις.

με αυτα τα λεφτα φτιαχνεις ενα νταμο συστημα.απο εμενα ενα 4πυρηνο και με ραπτορ σε raid μορφη και καλες μνημες και mobo θα σφαζει το συστημα.

Από μια πρόχειρη προσπάθεια να φτιάξω μια σύνθεση, παρατήρησα πως υπολογιστής με 2x8800GTX, 4GB μνήμη, custom υδρόψυξη και τα υπόλοιπα απαραίτητα ξεπερνάει αρκετά τα 2500 ευρώ.

(θα έδινα πρόταση, αλλά πάνω που την πάλευα κλείσανε τον γενικό εδώ πέρα @#$%!@#$... και βαριέμαι τώρα :p )

Προσωπικά θα έβαζα 2GB μνήμης, όχι WD raptor και μια καλή ψύκτρα αντί για υδρόψυξη.

Ο άνθρωπος θέλει επαγγελματικό μηχάνημα και του προτείνατε gaming rig. Αλλά δεν φταίτε και εσείς, ούτε ο ίδιο δεν ξέρει τι θέλει.

Επαγγελματική χρήση (σχεδιαστικά,κλπ) αλλά και overclock (?)

Crysis στα 2560Χ1920 με μόνιτορ/tv με μέγιστη ανάλυση στα 1368/768 (?)

Με budget +2500ευρώ αλλά "vista δεν αγοράζω" (?)

Πρόστάσεις με τα πιο ακριβά κουτια, πληκτρολόγια, μνήμες, κλπ εντελώς άχρηστα πράματα δηλ.

Εγώ νομίζω ότι πρέπει ο άνθρωπός να αγοράσει ένα για δουλειά και ένα για να παίζει, αν έχει να δώσει τόσα πολλά.

Ο άνθρωπος θέλει επαγγελματικό μηχάνημα και του προτείνατε gaming rig. Αλλά δεν φταίτε και εσείς, ούτε ο ίδιο δεν ξέρει τι θέλει.

Επαγγελματική χρήση (σχεδιαστικά,κλπ) αλλά και overclock (?)

Crysis στα 2560Χ1920 με μόνιτορ/tv με μέγιστη ανάλυση στα 1368/768 (?)

Με budget +2500ευρώ αλλά "vista δεν αγοράζω" (?)

Πρόστάσεις με τα πιο ακριβά κουτια, πληκτρολόγια, μνήμες, κλπ εντελώς άχρηστα πράματα δηλ.

Εγώ νομίζω ότι πρέπει ο άνθρωπός να αγοράσει ένα για δουλειά και ένα για να παίζει, αν έχει να δώσει τόσα πολλά.

Το σωστότερο που διάβασα σε όλο το thread!:)

Κανονικά για τις ανάγκες που έχεις θα έπρεπε να πάς σε κάρτα Matrox... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.. και θες και παιχνίδια κιόλας.

Δεν πρόκειταi να δεις διαφορά σε 2d πάντως είτε έχεις μία.. GF2 Ti, είτε έχεις μία 8800gtx είτε δύο, είτε 15! Αυτό δεν σου το έχει πει κανένας ακόμα!

Αυτό συμβαίνει γιατί το SLI έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για 3d applications.

Ένα το κρατούμενο!

Καλημερα.

Δεν χρειαζομαι SLI για τα σχεδιαστικα.. Οτι εχει να κανει με Vector και 2D ειναι λεπτομερια. Γραφιστας ειμαι οχι σκηνοθετης. Kαι δουλευω ηδη σε πολυ κατωτερα μηχανηματα. Ας ξεχασουμε οτι το pcακι θα τρεχει Adobe και ας δουμε κατι :

-ASUS M2N-SLI DELUXE AM2

-Intel Core 2 Q6700 Quad core 2.66GHZ

-Ram 4GB (Corsair?) DDR3

-2 X Nvidia 8800GTX σε SLI

Δεν κανω copy paste απο κανενα shop. Δεν εχω ιδεα απο τιμες ακομα. Υπαρχει περιπτωση να βρουμε τα παραπανω + ενα γρηγορο HD, + watercooled, και το τελικο $$$ να ειναι κοντα στα 2,5κ ευρο?

Παιζει και να μη φτανουν.

(α, και μπορει καποιος να μου πεi αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στο dx 10 της nvidia και στο μελλοντικο 10.1 της ATI, η απλα γουσταρουμε το δραμα?)

Sonic, δικο μου λαθος που ανεφερα τα σχεδιαστικα.

monitor θα αγορασω οταν μπορεσω.., σκεφτομαι ακομα και eizo.

Artking, Νομιζω εχεις δικιο, ξεπερναμε κατα πολυ τα 2,5 γμτο.

Παμε από την αρχή γιατί τα έχεις κάνει κουλουβάχατα...

q6600

maximus formula

corsair 4*1 8500

ati 3870*2 crossfire or 2900*2 crossfire

2*74 raptor 16 mb cache raid 0 για λειτουργικό

2*500 raid 1 για τα data

psu etasis 850watt or pc power and cooling 750 watt

g70 watercooled

xp 64 bit

crysis σε αυτή την ανάλυση που θες το ξεχνάς

και είσαι καλυμμένος σε όλα

Θα έλεγα 2Χ1gig και ΧΡ 32.

@Αντίθετος:Δικά σου τα λεφτά, και ότι θες τα κάνεις, αλλά να ξέρεις εκ των προτέρων ότι ότι και να πάρεις είναι ένα snapshot του "καλύτερου" και ότι όσο περνάει ο καιρός θα είναι όλο και περισσότερο ξεπερασμένο.

Κανόνας της αγοράς είναι οτι το high end είναι πεταμένα λεφτά, το mid range είναι η καλύτερη λύση απο άποψης τιμής/απόδοσης, δηλ το +5% άντε +10% που θα σου δώσει το high end σε μισή τιμή.

Sonic, εχεις απολυτο δικιο αλλα μιλαμε ακομα για mid-end.

Το High-end θα ηταν κατι σαν : Quad extreme qx6850 στα 3.0

4GB corsair dominator 8500C5

nvidia 8800 Ultra...

Αbit fatal1ty κλπ...

και το budget θα ηταν στα 4-5κ.

Δεν νομιζω οτι ειμαι υπερβολικος οταν αγοραζω μηχανιμα καθε 4 χρονια.

4Χ1 καλά τα λέει ο Γιώργος. Γιατί με τις τιμές που έχουν τώρα αξίζει . Γιατί η διαφορά από τα 2 γίγα ραμ και 1,5 pagefile μέχρι τα 3.5 γίγα ραμ είναι πολύ μεγάληηηηηη

Το πρόβλημα είναι αν είναι όλα κομπλέ στο 4x1. Προσωπικά δεν ξέρω γιατί δεν έχω τύχει σε τέτοιο θέμα σε νέα πλατφόρμα, αλλά σε Μ/Β s939 σίγουρα έριχνε τη συχνότητα για να τα υποστηρίξει. Φαντάζομαι όμως για να το προτείνετε, όλα κομπλέ.

Antithetos σκέψου και για scratch disk τι παίζει και επίσης αν παίξεις σε sli να σε ενημερώσω ότι εμένα με sli και adobe cs2 μου έκανε πολλά νερά, μάθε πρώτα από κάποιν με sli τι παίζει με cs3. Για scratch ή ράπτορα ή 2 σκληρούς σε raid0 θα κάνουν τη διαφορά.

Την απόλυτη λύση στους δίσκους την περίεγραψε ο Ντέλλμαν.

2 ράπτορες σε ρέιντ 0 για τα προγράμματα και 2 500άρηδες σε ρέιντ 1 για τα αρχεία (πολύ μεγάλη σπατάλη χώρου αλλά κάτι θα ξέρει ο Γιώργος)

2 ράπτορες σε ρέιντ 0 για τα προγράμματα και 2 500άρηδες σε ρέιντ μηδέν για τα αρχεία

raid 1:063: :063:

Προκειται να αγορασω ενα συστημα στο αμεσο μελλον (30 μερες)

Καλως ηρθες στην παρεα.

Σε 30 ημερες αλλαζουν πολλα και σε μηχανηματα και σε τιμες.Το καλυτερο θα ηταν να σου προτεινουμε εκεινη την στιγμη, η την στιγμη ακριβως που θα τα αγορασεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.