Jump to content

2,5 χιλιαρικα στην τσεπη στη Στουρναρη.

Antithetos

Recommended Posts

Καλα , είναι δυνατόν να υπάρχει δίλλημα με τόσα λεφτά? Το δίλλημα είναι να έχεις 400 και να προσπα8εις να πάρες το καλύτερο δυνατό για τα λεφτα σου...

Λοιπόν , καταρχας να δεις τι ακριβως θες να κάνεις και με τι πρόκειτια να ασχοληθείς. Βασικό λοιπόν είναι να δώσεις βάση σε αυτά που θα αποτελέσουν την βάση σου. Αυτά είναι ένα καλό και μεγάλο κουτί και ένα καλό και μεγάλο τροφοδοτικό. Από ότι είδα ασχολήσε με γραφικά οπότε αν δεν θες 8800 πάρε μια quatro που είναι κυρίως προσανατολισμένη για ααυτή την εργασία. Για mirror μου φαίνεται υπερβολικό , είδικά για δίσκους συτήματος. Ένας απλός δίσκος όσο γίνεται πιο γρήγορος , αν είναι δυνατό στις 10κ στροφές είναι εντάξει και για το θεμα backup υπάρχει το ghost . Τα λεφτά για τον 2ο δίσκο του mirror ασ γίνει ενας εξωτερικος δίσκος 500 GB ΄η παραπάνω όπου θα μπουν τα ghost και τα αρχεία της δουλειας. Επίσης έναν 2ο δίσκο 500GB ή παραπανω εσωτερικό για τα υπεδελοιπα αρχεία. Τώρα , επεξεργαστής C2d με μια καλή μητρική 7.1 , και όσο πιο πολλες pci γίνεται. Δίνεις παραάνω φυνατότητες να προσθέσεις εξαρτήματα όπω δορυφορική κάρτα ή κάρτα τηλεόρασης , επέκταση usb κλπ κλπ. Μνημη 2GB απλή με ψυκτρες είναι αρκετό και τα αντιστοιχα αθόρυβα ανεμηστήρια για να μην σου πέρνει τα αυτιά. Επίσης στα λεφτά αυτά δεν ξέρω αν έχεις βάλει και περιφερειακα όπως εκτυπωτή και scanner . Γενικά η επιλογή δεν είναι τόσο δύσκολη αν εχεις συγκεκριμενες απαιτήσεις.....

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Μηπως καλύτερα να πάρεις ένα καλό PC στα 1500-1700 ευρό κ να κρατήσεις τα χρήματα που μένουν για αναβάθμίσεις;(οσο χρόνο κ να μην έχεις για μια αναβαθμισούλα σε ένα χρόνο θα βρείς μερικές ωρίτσες)Και η ιδέα των 2 PC που αναφέρθηκε απ'τον Sonic ειναι καλή.Για work ένα PC που δεν γεμίζει με τα διάφορα που γεμίζει ένα game PC θα είναι πιο σταθερό(έχουν βγεί αντι-copy σε games π.χ. που κάνουν ζημιά στο σύστημα κτλ)

Μνημη 2GB απλή με ψυκτρες είναι αρκετό

Ποτέ δεν είναι αρκετή trust me ειδικά με το cs3 που μπορεί να δεί μέχρι 3,5+(αποκλειστικά μιλάμε) σε 32άρι περιβάλλον.

Καλως ηρθες στην παρεα.

Σε 30 ημερες αλλαζουν πολλα και σε μηχανηματα και σε τιμες.

(Ευχαριστω.)

Σιγουρα. Απλα ξαναλεω οτι απο hardware ξερω καποια βασικα και σκοπος του thread ειναι οταν ερθει η ωρα της αγορας να εχω παρει οσες περισσοτερες πληροφοριες γινεται. Φιλους στο επαγγελμα εχω μονο γραφιστες-φωτογραφους που νομιζουν οτι το Asus Deluxe ειναι πακετο 1ης θεσης σε αεροπορικη εταιρια.

Antithetos σκέψου και για scratch disk τι παίζει και επίσης αν παίξεις σε sli να σε ενημερώσω ότι εμένα με sli και adobe cs2 μου έκανε πολλά νερά, μάθε πρώτα από κάποιν με sli τι παίζει με cs3. Για scratch ή ράπτορα ή 2 σκληρούς σε raid0 θα κάνουν τη διαφορά.

Νερα για το illustrator ειναι η δουλεια του. Και την κανει καλα χρονια τωρα.:033:

Δεν ξερω κανεναν που να εχει SLI. Μπες σε λεπτομεριες αν μπορεις.. τι προβλημα σου βγαζει?

Από ότι είδα ασχολήσε με γραφικά οπότε αν δεν θες 8800 πάρε μια quatro που είναι κυρίως προσανατολισμένη για ααυτή την εργασία.

Οι εφαρμογες γραφιστικης για καποιον που δουλευει κυριως Vector δεν εχουν τρελες απαιτησεις. οποτε προσανατολιζομαι σε games και τελος παντων σε ενα καλο allaround pcακι.

Παμε από την αρχή γιατί τα έχεις κάνει κουλουβάχατα...

Το ξερω. αλλα εχει ενδιαφερον.

q6600

maximus formula

corsair 4*1 8500

ati 3870*2 crossfire or 2900*2 crossfire

2*74 raptor 16 mb cache raid 0 για λειτουργικό

2*500 raid 1 για τα data

psu etasis 850watt or pc power and cooling 750 watt

g70 watercooled

xp 64 bit

Καλο ακουγεται. γιατι ati αντι gtx?

crysis σε αυτή την ανάλυση που θες το ξεχνάς

Ε, ναι. το εχω ξεχασει απο το 2-3 reply.

Κοίτα , οι μνήμες είνι το πιο φτηνό απο τα εξαρτήματα και αναπάσα στιγμή μπορεί να προσθέσει χωίς να χάσει δεδομένα. Δεν είναι το ίδιο με το να αλλάζει επεξεργαστή ή μητρική.....

@Antithetos Γνώμη μου είναι οτι αν το μηχάνημα αυτό θα είναι για δουλειά καλό ειναι να μην μπλέξεις με υδροψύξης

Καλημερα.

Δεν χρειαζομαι SLI για τα σχεδιαστικα.. Οτι εχει να κανει με Vector και 2D ειναι λεπτομερια. Γραφιστας ειμαι οχι σκηνοθετης. Kαι δουλευω ηδη σε πολυ κατωτερα μηχανηματα. Ας ξεχασουμε οτι το pcακι θα τρεχει Adobe και ας δουμε κατι :

-ASUS M2N-SLI DELUXE AM2

-Intel Core 2 Q6700 Quad core 2.66GHZ

-Ram 4GB (Corsair?) DDR3

-2 X Nvidia 8800GTX σε SLI

Δεν κανω copy paste απο κανενα shop. Δεν εχω ιδεα απο τιμες ακομα. Υπαρχει περιπτωση να βρουμε τα παραπανω + ενα γρηγορο HD, + watercooled, και το τελικο $$$ να ειναι κοντα στα 2,5κ ευρο?

Παιζει και να μη φτανουν.

(α, και μπορει καποιος να μου πεi αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στο dx 10 της nvidia και στο μελλοντικο 10.1 της ATI, η απλα γουσταρουμε το δραμα?)

Intel Quad core

ASUS P5K Primium

αυτά και απο μενα + 2 raptor 150 RAID 0

για λειτουργικό kai software

και βεβαια Win -XP pro 64 bit

Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να πας σε AMD γιατί πέρα ότι δεν θα χρειάζεται να αλλάζεις mobo με κάθε νέο CPU που βγάζει η Intel, θα μπορείς και στο ήδη υπάρχον AM2 να βάλεις και τον αναμενόμενο phenom, για εμένα είναι λίγο νωρίς για DDR3, πέρα ότι οι τιμές είναι τσουχτερές ακόμα, καλύτερα να πάρεις DDR2(τις έχω τσιτώσει με timings 4-4-3-9 και τρέχουν σφαίρα :D)

AMD ATHLON 64 X2 6000+ 125€~

ASUS M2R32-MVP 103.60 €

G.SKILL DDR2 4GB (2X2GB) PC8000 1000MHZ DUAL CHANNEL KIT 189€~(για να έχεις και 2 slot ελεύθερα αν θες 8GB μετά)

ASUS EAH2900XT/HTVDI 512MB 362.00 € (προτείνω μια αν περιμένεις να έρθει η 3870, αν βιάζεσαι πάρε 2)

2x WD1600YS 160GB SATA2 57.00 €(ο πρώτος για το Os{XP x64 & linux}, ο δεύτερος για το pagefile και το ghost)

WD7500AAKS για τα games και τα δεδομένα 169.00 €

ASUS DRW-2014L1T LIGHTSCRIBE SATA BLACK 31.80 €

THERMALTAKE W0171 TOUGHPOWER 1500W 259.00 €

COOLERMASTER RC-831 STACKER 831 BLUE(η σε ότι άλλο χρώμα σου αρέσει) 196.95 €

Στο σύνολο σου βγαίνει 1550,35€-1912,35€(eshop), αν το παιχνίδι σου δεν σου έχει καλό framerate με μια 2900 σε 2046Χ1900(μα πραγματικά, ποια οθόνη έχεις τώρα; ο.0), ε με μια δεύτερη 1000% θα δουλέψει. Για CAD προγράμματα οι ATI είναι ένα κλικ καλύτερες από τις nvidia.Επίσης αναμένεται νέα ATI FireGL για DX 10.1 support και OpenGL 3.0(για το 3.0 δεν είμαι και σίγουρος),εκεί λέω να ρίξεις τα υπόλοιπα χρήματα(για Quadcore phenom, mobo ΑΜ2+(αν σε καίει το HT 3.0) και την FireGL) αυτά :001:

Κανένας δεν έχει πει ακόμα οτι 2500 ειναι πολλά για πι-σι που οπως και να χει σε ενα 6μηνο θα κάνει τα μισα... Δώσε 1000-1300 θα πάρεις και γ... τα μηχανηματα και θα σου μεινουν και λεφτα... η αποψη μου απλα.

Εχει δικιο ο samplist και απο μενα να κανει λιγο ακομα υπομωνει για μετα τις γιορτες που ερχονται οι νεοι cpu και θα πεσουν και αλλο οι τιμες.

Εχει δικιο ο samplist και απο μενα να κανει λιγο ακομα υπομoνή για μετα τις γιορτες που ερχονται οι νεοι cpu και θα πεσουν και αλλο οι τιμες.

Για αυτό το λόγο και δεν ανέβηκα πολύ στα χρήματα,για μένα οι σκληροί δίσκοι πάντως είναι αυτοί που κρατούν περισσότερο(με το σκεπτικό ότι αποθηκεύουμε εκεί ότι έχουμε) οι τιμές στα GB/$$ έχουν ξεφτιλιστεί.

και 8 GΒ ram δεν μας χαλαει παντα σε win 64

RAID 0 για λειτουργικό οκ

Για data = αυτοκτονία Hight risk

Delman ο δαιμων του τυπογραφειου :)

Συνοψιζω τη γνωμη μου

1- DDR3 πεταμενα λεφτά

2- Χ38 chipset επισης

3- 2 VGA σε SLI το αυτό (μια και καλή πχ GTX Ultra

4-Q6600

5- Asus mobo p35 οποια θες

6- ραφτορες σε RAID 0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ εγαρμογες

7- 2 500αριδες για αρχεια

8-PSU >750W

Κανένας δεν έχει πει ακόμα οτι 2500 ειναι πολλά για πι-σι που οπως και να χει σε ενα 6μηνο θα κάνει τα μισα...

Αυτο νομιζα 6 μηνες πριν.

Ενας γνωστος απο την A-telco system builder ειχε προτεινει :

- seasonic m-12, 700watt

- intel core 2 duo E6600 2,4GHZ

- Abit IN932X max (fatal1ty)

- 2GB corsair XMS2

- 2 X 8800GTX SLI

- WD RAZOR 73GB ( γιατι ειναι γρηγορος ) + 500GB WD για data

- OClabkit watercooled

Και η τιμη πριν απο ενα 6μηνο ηταν 3100.

Αν δεν κανω λαθος σημερα το pc αυτο δεν κοστιζει 1550 euro. κοστιζει περιπου 2400-2500 και θα πληρωνα ευχαριστως τα 600 ευρο παραπανω για να το δουλευω μισο χρονο πριν. Οι τιμες πεφτουν, αλλα σιγουρα δεν πεφτουν κατα 50% καθε 6 μηνες, ας ειμαστε ρεαλιστες. Εχω κανει αρκετη υπομονη και πλεον το pcακι μου μυριζει σαν καμενο πρωινο τοστ.

Μου παρουσίασες ενα συγκεκριμένο config, εαν θέλω βρίσκω config που πριν απο 6 μήνες ηταν 50% κάτω οκ? Το νόημα δεν ειναι αυτό. Η υπομονή και τα λεφτα ειναι δικα σου και τα κάνεις οτι θες αν θες να δώσεις 2500 για pc δώστα δε προσπαθώ να σε μεταπείσω :)

Ας απαντησω και εγω γιατι μου φαινετε ο καθενας οτι θελει λεει

1)καταρχας αν θες να μεινεις με το 32bit λειτουργικο περνεις 2gb και οχι 4gb ram και επισης εγω πιστευω οτι δεν αξιζει να παρεις ddr3 τωρα αλλα ddr2 ποιο φτηνες και ποιο γρηγορες.

2)Αυτα που λενε οι ATI-AMD fanboys τα συστηματα δεν παιζουν το crysis ουτε καν 1280χ800 high. Εχουμε πει 2900χτ σε σχεση με μια 8800 καμια σχεση... η 38χχ ειναι mid καρτα.. ο phenom ειδαμε οτι δεν τσουλαει και επισης σε am2 chipset παιζει να ειναι πιο αργος απο τους κ8 οποτε ξεχνατο αυτο.

3)Η αsus maximus formula εχει χ38 chipset οποτε δεν παιζει SLI και εγω προτινω να πας σε p35 που ειναι ποιο γρηγορο σε 3d

aka blitz formula (σε κατι ακριβο), abit p35 pro σε κατι φτηνο.

4)q6600 σιγουρα...

5)στο θεμα δισκου ειπες εχεις οποτε κατσε ετσι για αρχη(αλλιως 2 raptor σε raid 0 και εναν sata 2 320ρι ή 500ρι και για backup προτινω εξωτερικο δισκο και οχι εσωτερικο σε raid 1)

6)Εγω προτεινω ή να περιμενεις 8800gts με g92 ή να επερνες μια 8800ultra που για μενα δεν αξιζει αλλα απο το να παρεις 2χ8800gtx αξιζει.

7)Οχι kit για watercooling custom παντα δλδ dtek fuzion, laing d5 , διπλο radiator , ενα τανκ , και αν θες καποιο block για την καρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.