panoc Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 ΠΌταν η ΑΤΙ χτύπησε την NvidiaΑν και ασχετο με το θέμα το παραπανω ΠΟΤΕ δεν ισχυε. Η ΑΤΙ υπήρχε ΠΟΛΛΑ χρόνια πρίν την nvidia και μέχρι η intel να αρχισει να βγαζει ενσωματωμενες vga ηταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστης chip γραφικων στο κόσμο. Αυτη τη στιγμη κατέχει τη 3η θέση και σε αυτο βοηθησε η AMD για την οποία η nvidia κατασκευαζε μητρικες με vga.Για του λόγου το αληθες http://www.itfacts.biz/index.php?id=P8829.
DevilCry Νοέμβριος 16, 2007 #2 Νοέμβριος 16, 2007 Ναι εδώ μιλάμε για σχετικά πρόσφατα γεγονότα και όχι τι ήταν πρίν πολλάάά χρόνια η κάθε εταιρεία.Άσχετο άμα υπήρχε ή όχι, το μερίδιο της αγοράς τότε το είχε κατακράτος η πλούσια nvidia.Και μιλάω επί εποχής GForce 2 και μετά.Μονοπώλειο και άγιος ο θεός.
panoc Νοέμβριος 16, 2007 Author #3 Νοέμβριος 16, 2007 Δε θυμαμαι να ειναι ετσι, το μεριδιο αγορας αρχισε να το χανει η ATI μετα το 2002-3. Το να εισαι 3ος σε μια αγορα τρισεκατομυριων μονο μικρο εταιρία δε σε κάνει.Επισης μη μπερδευεσε, το 90% των μηχανηματων δε γνωριζουν απο geforce radeon και κλπ, χρησιμοποιούν onboard και εκει ειναι τα λευτα. Τα onboard ειναι που κανουν τα λεφτα τα υπολοιπα ειναι "αναγκαιο κακό" για τις εταιρίες.PS. H nvidia ποτε δεν ηταν πρωτη σε πωλήσεις, μετά την ΑΤΙ μπήκε σφήνα η intel.
Candyman1442169163 Νοέμβριος 16, 2007 #4 Νοέμβριος 16, 2007 Συγνώμη αλλά ποια onboard chip λέτε ρε παιδιά? H nvidia όταν ξεκίνησε το 1993 ΔΕΝ έβγαζε παρα ΜΟΝΟ 3D accelerated GPU's για πολλά χρόνια πριν χωθεί ΚΑΙ στα integrated. Δεν πήρε μερίδιο αγοράς ΜΟΝΟ με αυτά που λέω ναι η ού; Που ήταν η ATI τότε; Έβγαζε το 3D Rage Ι, ΙΙ, Pro κ.λ.π. ε; Μάλιστα...Γιατί επιτέλους κάποιοι δεν μπορείτε να δείτε ότι η Nvidia οδηγεί τις εξελίξεις και ότι η ΑΤΙ εκτός λίγων εξαιρέσεων ήταν πάντα πίσω; Είτε σε επιδόσεις, είτε σε οδηγούς (το τι έχει τραβήξει ο κόσμος με τους Catalyst δεν λέγεται). Εεε συγνώμμη αλλά εγώ όσες nvidia είχα, απλά πέρναγα drivers και παίζανε. Οκ υπήρχαν 2-3 εκδόσεις με πρόβλημα αλλά σε γενικές γραμμές παίζανε "με την μία". Επειδή και είχα ΑΤΙ, και έχω δει σε φίλους διάφορες επίσης, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν παίζανε όσο απροβλημάτιστα όσο οι nvidia. Και αυτός είναι ένας λόγος που δεν τις προτιμάω τις ATi και πάω "τυφλά" στην Nvidia πάντα. Και αφού η ΑΤΙ χάνει πελάτη σαν εμένα (που δεν με θεωρώ άσχετο) τότε θα έχει χάσει και άλλους με σκεπτικό σαν το δικό μου (εκτός αν είμαι ΤΟΣΟ πρωτότυπος).Τελος και sorry για το ελαφρώς off-topic.
panoc Νοέμβριος 16, 2007 Author #5 Νοέμβριος 16, 2007 Συγνώμη αλλά ποια onboard chip λέτε ρε παιδιά? H nvidia όταν ξεκίνησε το 1993 ΔΕΝ έβγαζε παρα ΜΟΝΟ 3D accelerated GPU's για πολλά χρόνια πριν χωθεί ΚΑΙ στα integrated. Δεν πήρε μερίδιο αγοράς ΜΟΝΟ με αυτά που λέω ναι η ού; Που ήταν η ATI τότε; Έβγαζε το 3D Rage Ι, ΙΙ, Pro κ.λ.π. ε; Μάλιστα... αλλο να πουλας 10.000 chip σε 3d addon cards και αλλο 1000000 chip. Αλλωστε η nvdidia φακηκε μετα το riva, αλλά εκανε ντεμπουτο με το GF σε μία εποχη που η ΑΤΙ κοιμόταν τον υπνο του δικαίου και μόνο όταν εξαγόρασε την 3dfx και τη τεχνολογία της καταφερε να στρωσει χαρακτηρα σοβαρό. (Αν και προσωπικα δε πιστευω οτι ειχε αναγκη τη τεχνολογια της edfx πλην του SLI -αν και δουλευε με διαφορετικο τροπο-, μαλλον ενοιωσε πιο σιγουρη χωρίς ανταγωνισμό). Γιατί επιτέλους κάποιοι δεν μπορείτε να δείτε ότι η Nvidia οδηγεί τις εξελίξεις και ότι η ΑΤΙ εκτός λίγων εξαιρέσεων ήταν πάντα πίσω Δεν ειπε κανεις το αντιθετο, αν και δεν ισχύει απόλυτα. Αλλωστε μιλαμε για μερίδιο αγορας και μικρη μεγάλη εταιρία. Και η AMD για μερικα χρόνια οδηγει τις εξεληξεις (τουλαχιστοντ εχνολογικα) αλλα η intel ειναι μεγαλύτερη εταιρία (Και η sun ειναι και ας μην οδηγει τις εξελησεις τουλαχιστον για το ευρυ κοινο).
Candyman1442169163 Νοέμβριος 16, 2007 #6 Νοέμβριος 16, 2007 Μπορεί να έκανε το μεγάλο βήμα με το GF, αλλά είχε ήδη πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς με τα Riva 128, Riva TNT & TNT2 τα οποία ήταν εκπληκτικά gpu για την εποχή τους αδιαμφισβήτητα. Η ΑΤΙ τότε δεν υπήρχε στην αγορά αυτή διότι οι δικές τις προσεγγίσεις είτε είχαν προβλήματα με διάφορα games είτε απλά υπολείπονταν σε επιδόσεις σε σχέση με τα προϊόντα της 3Dfx & Nvidia.Η Nvidia μπήκε στα integrated πολύ αργότερα και αφού πρώτα είχε φροντίσει να εξαφανίσει και κατόπιν να εξαγοράσει την μοναδική εταιρία που την ανταγωνιζόταν (την 3dfx εννοω).Όσο για το SLI (serial link interface στην περίπτωση της 3Dfx) ήταν ελαφρώς διαφορετικής σχεδιάσης και φιλοσοφίας τεχνολογία σε σχέση με το SLI της Nvidia (Scalable link interface σε αυτήν την περίπτωση).Εγώ θεωρώ -για να τελειώνω κιόλας- ότι η Nvidia διαθέτει σαφώς καλυτερα προϊόντα και αυτό συνέβαινε πάντοτε. Ή εν πάσει περιπτώσει ας πούμε ότι τα προϊόντα της πάντα είχαν είτε καλύτερες επιδόσεις, είτε ήταν πιο απροβλημάτιστα από της ATi είτε και τα δύο. Ετσι πιστεύω...
panoc Νοέμβριος 16, 2007 Author #7 Νοέμβριος 16, 2007 Μπορεί να έκανε το μεγάλο βήμα με το GF, αλλά είχε ήδη πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς με τα Riva 128, Riva TNT &TNT2 τα οποία ήταν εκπληκτικά gpu για την εποχή τους αδιαμφισβήτητα. Η ΑΤΙ τότε δεν υπήρχε στην αγορά αυτή διότι οι δικές τις προσεγγίσεις είτε είχαν προβλήματα με διάφορα games είτε απλά υπολείπονταν σε επιδόσεις σε σχέση με τα προϊόντα της 3Dfx & Nvidia. Συμφωνω 100% ειδικα στο bold, αν και δεν ηταν οτι ειχε προβλημα για τα παιχνιδια, απλα τα αγνοουσε (ενα πραγμα σαν την MS με το Internet ) Η Nvidia μπήκε στα integrated πολύ αργότερα και αφού πρώτα είχε φροντίσει να εξαφανίσει και κατόπιν να εξαγοράσει την μοναδική εταιρία που την ανταγωνιζόταν (την 3dfx εννοω). Αν και για την εξαγορα φταει η 3dfx που ηταν τοσο κοντοφθαλμη που νομιζε οτι το κοσμο τον ενοιζαν μονο τα fps και οχι η ποιότητα (για να μη μιλησω για το τραγικο FSAA). Όσο για το SLI (serial link interface στην περίπτωση της 3Dfx) ήταν ελαφρώς διαφορετικής σχεδιάσης και φιλοσοφίας τεχνολογία σε σχέση με το SLI της Nvidia (Scalable link interface σε αυτήν την περίπτωση). Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι δε κρατησαν τη τεχνολογια της 3dfx αυτουσια, εφοσον στους 2 πυρηνες που χρησιμοποιήθηκε ειχε καλυτερο perfomance gain απο την υλοποίηση της nvidia και μαλλιστα δεν εξαρτοταν απο οδηγους. Εγώ θεωρώ -για να τελειώνω κιόλας- ότι η Nvidia διαθέτει σαφώς καλυτερα προϊόντα και αυτό συνέβαινε πάντοτε. Ή εν πάσει περιπτώσει ας πούμε ότι τα προϊόντα της πάντα είχαν είτε καλύτερες επιδόσεις, είτε ήταν πιο απροβλημάτιστα από της ATi είτε και τα δύο. Ετσι πιστεύω... Εδω οι αποψεις διίστανται, κατα καιρους και οι 2 εταιριες εχουν κανει τα θαυματους (καλα και καλα). Αποκορυφομαι το GF1 (η επανασταση η ίδια) και το 9700 (το κτυπημα που ξυπνησε το λιονταρι ).
billpeppas1442169085 Νοέμβριος 16, 2007 #8 Νοέμβριος 16, 2007 Εγώ θεωρώ -για να τελειώνω κιόλας- ότι η Nvidia διαθέτει σαφώς καλυτερα προϊόντα και αυτό συνέβαινε πάντοτε. Ή εν πάσει περιπτώσει ας πούμε ότι τα προϊόντα της πάντα είχαν είτε καλύτερες επιδόσεις, είτε ήταν πιο απροβλημάτιστα από της ATi είτε και τα δύο. Ετσι πιστεύω...Πιστεύεις λάθος όμως.Θες παραδείγματα ?Πάμε ένα μάθημα σύγχρονης ιστορίας:Βγάζει η nVIDIA την νέα σειρά GeForce 4 με την τότε ναυαρχίδα της, την GeForce 4 Ti4600.Ένα μήνα μετά βγάζει η ATi την Radeon 9700PRO.Τουμπεκί η δουλειά. Σαφώς καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη ποιότητα εικόνας.Βγάζει η nVIDIA την GeForce 7800GTX 512MB...χώνει η ATi την Radeon X1800XT και σύντομα την X1900XTX.Ταμπακιέρα πάλι...καλύτερη ποιότητα εικόνας και επιδόσεις.Βεβαίως επειδή καλό είναι να μην είμαστε fanboys και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και δίχως παρωπίδες, έχει και το αντίθετο η ιστορία αυτή, με φαεινό παράδειγμα τις νεότερες... 8800GTX...πρώτη φορά απίστευτη ποιότητα εικόνας και σωστό AF σε nVIDIA, συνδυαζόμενα με απίστευτο άλμα επιδόσεων...τέτοιο jump από την προηγούμενη γενιά μόνο αυτή και η Radeon 9700 κάνανε.Αυτή την φορά η ATi έφαγε da pipe ασυζητή σε όλα τα segments εκτός του τομέα των καρτών στα 70-90€ όπου έχει την HD 2600XT.Αλλά δεν αρκεί το πράγμα.Επίσης από τις λίγες φορές στην ιστορία όπου δεν υπάρχει ουσιαστικά high end προϊόν από την εταιρία.Όσο για τους drivers...και οι δύο εταιρίες έχουν τα προβληματάκια τους με διάφορα games ενίοτε, καθώς και τις διάφορες φουστιές με τα optimizations, μιλάω για αυτά εις βάρος της ποιότητας.Έχοντας χρησιμοποιήσει...δεν ξέρω και εγω πόσες κάρτες από την κάθε εταιρία ( ATi, nVIDIA, NEC, 3Dfx, S3, PowerVR )...Αυτά εν ολίγοις.
Candyman1442169163 Νοέμβριος 16, 2007 #9 Νοέμβριος 16, 2007 Πιστεύεις λάθος όμως.Θες παραδείγματα ?Πάμε ένα μάθημα σύγχρονης ιστορίας:Βγάζει η nVIDIA την νέα σειρά GeForce 4 με την τότε ναυαρχίδα της, την GeForce 4 Ti4600.Ένα μήνα μετά βγάζει η ATi την Radeon 9700PRO.Τουμπεκί η δουλειά. Σαφώς καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη ποιότητα εικόνας.Βγάζει η nVIDIA την GeForce 7800GTX 512MB...χώνει η ATi την Radeon X1800XT και σύντομα την X1900XTX.Ταμπακιέρα πάλι...καλύτερη ποιότητα εικόνας και επιδόσεις.Βεβαίως επειδή καλό είναι να μην είμαστε fanboys και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και δίχως παρωπίδες, έχει και το αντίθετο η ιστορία αυτή, με φαεινό παράδειγμα τις νεότερες... 8800GTX...πρώτη φορά απίστευτη ποιότητα εικόνας και σωστό AF σε nVIDIA, συνδυαζόμενα με απίστευτο άλμα επιδόσεων...τέτοιο jump από την προηγούμενη γενιά μόνο αυτή και η Radeon 9700 κάνανε.Αυτή την φορά η ATi έφαγε da pipe ασυζητή σε όλα τα segments εκτός του τομέα των καρτών στα 70-90€ όπου έχει την HD 2600XT.Αλλά δεν αρκεί το πράγμα.Επίσης από τις λίγες φορές στην ιστορία όπου δεν υπάρχει ουσιαστικά high end προϊόν από την εταιρία.Όσο για τους drivers...και οι δύο εταιρίες έχουν τα προβληματάκια τους με διάφορα games ενίοτε, καθώς και τις διάφορες φουστιές με τα optimizations, μιλάω για αυτά εις βάρος της ποιότητας.Έχοντας χρησιμοποιήσει...δεν ξέρω και εγω πόσες κάρτες από την κάθε εταιρία ( ATi, nVIDIA, NEC, 3Dfx, S3, PowerVR )...Αυτά εν ολίγοις.Επίσης από τις λίγες φορές στην ιστορία όπου δεν υπάρχει ουσιαστικά high end προϊόν από την εταιρία.Ε οχι και δεν έχει high end... Πριν από 2 μήνες ήταν η 2900ΧΤ, έτσι δεν είναι; Ακόμα είναι "ζεστά" τα threads σχετικά με την υπερκάρτα της ATi μην τρελλαθούμε κιόλας. Ναι ή οχι; Πάμε ένα μάθημα σύγχρονης ιστορίας:Βγάζει η nVIDIA την νέα σειρά GeForce 4 με την τότε ναυαρχίδα της, την GeForce 4 Ti4600.Ένα μήνα μετά βγάζει η ATi την Radeon 9700PRO.Τουμπεκί η δουλειά. Σαφώς καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη ποιότητα εικόνας.Βγάζει η nVIDIA την GeForce 7800GTX 512MB...χώνει η ATi την Radeon X1800XT και σύντομα την X1900XTX.Ταμπακιέρα πάλι...καλύτερη ποιότητα εικόνας και επιδόσεις.Σύγχρονη ιστορία... lol. Ναι... αλλά σαν πολύ σύγχρονη όμως, γιατί έχει και παραπίσω από την 7800gtx και την GF4 Ti...Που ήταν η ATI όταν η Nvidia επί τεσσερις γενιές GF και τρεις γενιές Riva (128, TNT, TNT2) ήταν μονοπώλιο σχεδόν; Α ναι προσπαθούσε να γιατρέψει τις "παιδικές ασθένειες" του Radeon γιατί το προηγούμενο της GPU (3D Rage) είχε πατώσει!Ποτέ δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί την 3dfx όπως έκανε η nvidia. Εδώ πέρα τα είχε βρει σκούρα πιο πριν με την Matrox (Millenium & Mystique σκίζανε σε πωλήσεις ειδικά στην Ευρώπη). Μετέπειτα πέρασαν 8 χρόνια μέχρι να βγάλει ανταγωνιστικό προϊόν (R300). Δηλαδή αυτά που λέω ΔΕΝ ισχύουν, τι λες;Eβγαλε τα R100, R200, και μετά το R300 που ήταν το πρώτο της αξιόλογο GPU. Μιλάμε δηλαδή για μια κυριαρχία της Nvidia από το 1993-94 μέχρι το 2002. Kαι τώρα μετά το "διάλειμα" φαίνεται η Nvidia σοβάρεψε ή απλά η ATi τα έκανε μαντάρα.Την ιστορία με την ποιότητα εικόνας την έχουν κάνει σήριαλ οι ati fans.. Σιγά τα ωά. Οι διαφορές οπτικά δεν ήταν τόσο μεγάλες και το ξέρεις. Τώρα αμα είναι να βάζουμε ένα καρέ από game δίπλα-δίπλα σε ATI & Nvidia δεν μου λέει τίποτα, διότι το αν κάνει λίγο καλύτερο mip-maping η ATi, ή επειδή έχει καλύτερο z-buffer, λίγο το προσέχεις όταν παίζεις fps! Συμφωνω ότι με Α/Α enabled ηταν καλύτερες οι ATi από το R300 και μέχρι πρότινος (ή καλύτερα, χάνανε λιγότερη "ιπποδύναμη" με το A/A enabled σε σχέση με τις nvidia). Απο κει και πέρα, βλέπουμε συχνά-πυκνά στα φόρουμ τα κουλά που κάνουν οι ATI κατά καιρούς στους κατόχους τους (και σε εμένα επίσης κάποτε). Νομίζω το όποιος πιστεύει πως τα προϊόντα της ATi δεν έχουν γενικά αστάθειες και προβληματικούς οδηγούς ακόμα και μέχρι σήμερα, εθελοτυφλεί.Και εν τέλει, έχω ήδη πει πιο πριν ότι η ATI έχει βγάλει και 2-3 καλά gpu... οπότε περιττό να κάνω παραθέσεις και βαριέμαι κιόλας.Y.Γ.1 To ξέρεις βέβαιως ότι με το R300 η ATI ας πούμε... "επηρεάστηκε" σχεδιαστικά από τα Kyro & Kyro II της STmicroelectronics, έτσι;Υ.Γ.2 Πολύ με διασκεδάζει που με θεωρείτε ακόμα fanboy. Εγώ έχω εξηγήσει τους λόγους που προτιμάω AMD & Nvidia... παρόλα αυτά ακόμα την βλέπω την λέξη να αναφέρεται συχνά-πυκνά προς το πρόσωπο μου..
artking Νοέμβριος 16, 2007 #10 Νοέμβριος 16, 2007 Candyman τα βλέπεις πολύ μονόπλευρα τα πράγματα. Να σου θυμήσω για τους drivers της 8800; Που για 6 μήνες μετά το λανσάρισμα του προϊόντος οι drivers ήταν ακόμα ανύπαρκτοι με άπειρα προβλήματα; Και πράγματι η ΑΤΙ ήταν μια εταιρία η οποία έχτιζε πάνω στις middle range κάρτες από την εποχή που ξεπετάχτηκε το riva(πιο πριν δεν γνωρίζω). Δεν ξέρω για ποιο λόγο και δεν με ενδιαφέρει, αλλά ποτέ δεν νομίζω ότι θεωρήθηκαν τα προϊόντα της τότε ανταγωνιστικά με της nvidia. Και προσωπικά το θεωρώ μεγάλη μαγκιά το ότι από το πουθενά εμφάνισε μια κάρτα η οποία ξεπερνούσε το μονοπώλιο της nvidia η οποία είχε ήδη μερικά χρόνια μεγαλύτερης εμπειρίας στις high end 3d acceleration κάρτες. Για μένα ήταν λάθος η καθυστέρηση μεταπήδησης σε SM3, και από εκεί και πέρα τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο, που οφείλονται στην εξαγορά της από την AMD(έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον). Και κανείς δεν ανέφερε την τελείως αποτυχημένη σειρά FX της nvidia την οποία είχε πατήσει η 9800 αν δεν κάνω λάθος.Και για να επιστρέψω στο θέμα των drivers, τουλάχιστον οι τελευταίοι drivers της ΑΤΙ έχουν απίστευτη λειτουργικότητα στο θέμα TV-out(στο οποίο χρόνια και οι 2 εταιρίες κατά καιρούς τα έκαναν θάλασσα από προσωπικές εμπειρίες), ενώ της nvidia ψάνχεις για ανύπαρκτες ρυθμίσεις και όταν κάνεις ένα restart σου βγάζει άλλες ρυθμίσεις πάλι. Και προσωπικά οι μοναδικοί drivers που μου έκαναν ποτέ πρόβλημα σε game(εγκαταστάσεις σε δικές μου κάρτες και σε φίλων) ήταν αυτοί της 8800 και μάλιστα τον Μάρτιο. 5 μήνες περίπου αφού είχε βγει στην αγορά η κάρτα.ΥΓ: Δεν αμφισβητώ τα σημεία υπεροχής κατά καιρούς της nvidia, απλά υποδεικνύω κάποια σημεία που υπερείχε η ΑΤΙ.
Candyman1442169163 Νοέμβριος 16, 2007 #11 Νοέμβριος 16, 2007 Candyman τα βλέπεις πολύ μονόπλευρα τα πράγματα. Να σου θυμήσω για τους drivers της 8800; Που για 6 μήνες μετά το λανσάρισμα του προϊόντος οι drivers ήταν ακόμα ανύπαρκτοι με άπειρα προβλήματα; Και πράγματι η ΑΤΙ ήταν μια εταιρία η οποία έχτιζε πάνω στις middle range κάρτες από την εποχή που ξεπετάχτηκε το riva(πιο πριν δεν γνωρίζω). Δεν ξέρω για ποιο λόγο και δεν με ενδιαφέρει, αλλά ποτέ δεν νομίζω ότι θεωρήθηκαν τα προϊόντα της τότε ανταγωνιστικά με της nvidia. Και προσωπικά το θεωρώ μεγάλη μαγκιά το ότι από το πουθενά εμφάνισε μια κάρτα η οποία ξεπερνούσε το μονοπώλιο της nvidia η οποία είχε ήδη μερικά χρόνια μεγαλύτερης εμπειρίας στις high end 3d acceleration κάρτες. Για μένα ήταν λάθος η καθυστέρηση μεταπήδησης σε SM3, και από εκεί και πέρα τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο, που οφείλονται στην εξαγορά της από την AMD(έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον). Και κανείς δεν ανέφερε την τελείως αποτυχημένη σειρά FX της nvidia την οποία είχε πατήσει η 9800 αν δεν κάνω λάθος.Και για να επιστρέψω στο θέμα των drivers, τουλάχιστον οι τελευταίοι drivers της ΑΤΙ έχουν απίστευτη λειτουργικότητα στο θέμα TV-out(στο οποίο χρόνια και οι 2 εταιρίες κατά καιρούς τα έκαναν θάλασσα από προσωπικές εμπειρίες), ενώ της nvidia ψάνχεις για ανύπαρκτες ρυθμίσεις και όταν κάνεις ένα restart σου βγάζει άλλες ρυθμίσεις πάλι. Και προσωπικά οι μοναδικοί drivers που μου έκαναν ποτέ πρόβλημα σε game(εγκαταστάσεις σε δικές μου κάρτες και σε φίλων) ήταν αυτοί της 8800 και μάλιστα τον Μάρτιο. 5 μήνες περίπου αφού είχε βγει στην αγορά η κάρτα.ΥΓ: Δεν αμφισβητώ τα σημεία υπεροχής κατά καιρούς της nvidia, απλά υποδεικνύω κάποια σημεία που υπερείχε η ΑΤΙ.Τώρα αμα σου πώ ότι σε 3 συστήματα που στήσαμε με 8800 φίλων παίξανε οι οδηγοί άψογα τι θα μου πεις; Εγώ μπορώ να μιλάω μόνο για αυτά που έχω δει και όχι για λεγόμενα άλλων. Με αυτή την λογική μιλώντας έχω καλύτερες εμπειρίες με τις nvidia από ότι με τις ATi. Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι όλα συμπτώσεις και να είμαι εντελώς λάθος... τι να πω.Για τις FX συμφωνώ, δεν είπα ότι ΟΛΑ τα gpu της Nvidia ήταν καλά, μιλάγα για την πλειοψηφία τους.
DevilCry Νοέμβριος 16, 2007 #12 Νοέμβριος 16, 2007 Κοίτα, μπορεί εμπερικά σε εσένα να έκατσαν καλά κομμάτια Νvidia ή κακά της ATI για να δουλέψεις, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για χαρακτηρισμούς όπως "εθελοτυφλούν".ΜΟυ θυμίζεις κάποιους που ενώ τους λέγαμε ότι η σειρά Liberty της Enermax έχει πρόβλήματα, αυτοί απαντούσαν..Μα εγώ έχω τώρα 5 μήνες και είναι άριστο.Ε, και???Σύμπτωση ίσως...Ο κόσμος καιγόταν και ο άλλος πρότεινε Liberty.Επίσεις και η σειρά 8800 στην αρχή είχε προβλήματα.Όπως κάθε νέο προιόν.Όσο για την ποιότητα..Όταν είσαι gamer και έχεις δοκιμάσει και της 2 εταιρείες.ΝΑΙ, φαίνετε η διαφορά!.!Για μένα???NVidia=Fast...ΑΤΙ=quality.Γούστα είναι αυτά.
billpeppas1442169085 Νοέμβριος 17, 2007 #13 Νοέμβριος 17, 2007 Ρε κοίτα να δείς που εμείς εθελοτυφλούμε τελικά...γειά σου ρε Candyman μούρη Πολύ ασχοληθήκαμε με την πάρτη σου... Τελευταίο μου post στο PC Technology.gr ... είναι αυτό. Κάποιοι χρειάζεται να φορέσουν γυαλάκια... 7800 vs X18xx X19XX IQ:
artking Νοέμβριος 17, 2007 #14 Νοέμβριος 17, 2007 Ρε κοίτα να δείς που εμείς εθελοτυφλούμε τελικά...γειά σου ρε Candyman μούρη Πολύ ασχοληθήκαμε με την πάρτη σου... Τελευταίο μου post στο PC Technology.gr ... είναι αυτό. Κάποιοι χρειάζεται να φορέσουν γυαλάκια... 7800 vs X18xx X19XX IQ: Πραγματιά δεν κατάλαβα το ύφος του ποστ... Τα έχεις με κάποιον;;;:087:
Candyman1442169163 Νοέμβριος 17, 2007 #15 Νοέμβριος 17, 2007 Κοίτα, μπορεί εμπερικά σε εσένα να έκατσαν καλά κομμάτια Νvidia ή κακά της ATI για να δουλέψεις, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για χαρακτηρισμούς όπως "εθελοτυφλούν".ΜΟυ θυμίζεις κάποιους που ενώ τους λέγαμε ότι η σειρά Liberty της Enermax έχει πρόβλήματα, αυτοί απαντούσαν..Μα εγώ έχω τώρα 5 μήνες και είναι άριστο.Ε, και???Σύμπτωση ίσως...Ο κόσμος καιγόταν και ο άλλος πρότεινε Liberty.Επίσεις και η σειρά 8800 στην αρχή είχε προβλήματα.Όπως κάθε νέο προιόν.Όσο για την ποιότητα..Όταν είσαι gamer και έχεις δοκιμάσει και της 2 εταιρείες.ΝΑΙ, φαίνετε η διαφορά!.!Για μένα???NVidia=Fast...ΑΤΙ=quality.Γούστα είναι αυτά.Ok είμαι fanboy.
Candyman1442169163 Νοέμβριος 17, 2007 #16 Νοέμβριος 17, 2007 Ρε κοίτα να δείς που εμείς εθελοτυφλούμε τελικά...γειά σου ρε Candyman μούρη Πολύ ασχοληθήκαμε με την πάρτη σου... Τελευταίο μου post στο PC Technology.gr ... είναι αυτό. Κάποιοι χρειάζεται να φορέσουν γυαλάκια... 7800 vs X18xx X19XX IQ: Δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με την περίπτωση σου... Απλά κάνε ένα poll να δούμε ΠΟΣΟΙ βλέπουν πραγματικές διαφορές στις παραπάνω photo ΕΚΤΟΣ από το antialiasing... Για το mipmapping τα έχω πει αλλά μαλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέω, απλά βλέπεις "ποιότητα εικόνας". Πήγες να αλλάξεις το mipmapping στην Geforce από τα default να δεις διαφορά; Όχι βέβαια.. Και είναι και OpenGL αυτό που δείχνεις (HL2), και όχι DX. Γι'αυτό κάνε πράξη αυτό που λές και μην ασχολείσαι με την πάρτη μου.. Θα ασχοληθώ εγώ όταν πρέπει.. μην μου αγχώνεσαι.. Τα έχουμε πει αυτά, έτσι δεν είναι;;; Τελευταίο μου post στο PC Technology.gr ... είναι αυτό. Mακάρι, να έχουμε έναν λιγότερο.. !
dellman Νοέμβριος 17, 2007 #17 Νοέμβριος 17, 2007 To θέμα κλειδώνει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.EDITΤο θέμα ξανά ανοίγει. Οι απαραίτητες συστάσεις έγιναν. Παρακαλώ ότι έχετε να πείτε, πείτε το χωρίς προσωπικά σχόλια απέναντι σε άλλα μέλη. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
apotsi Νοέμβριος 17, 2007 #18 Νοέμβριος 17, 2007 Μπορούμε πλέον να σταματήσουμε με τις κοκορομαχίες.Ευχαριστώ.
kallileo Νοέμβριος 17, 2007 #19 Νοέμβριος 17, 2007 Nvidia βγαζει GeForce 3 με SM1.3 - ΑΤΙ 8500 SM1.4Nvidia βγαζει GeForce 4 με SM1.3 - ΑΤΙ 9700/9500 dx9Nvidia βγαζει GeForce 5(οτι χειροτερο εχει βγαλει ποτε) - ΑΤΙ 9600/9800Ατι πρωτη ενσωματωνει dx10.1ΑΤΙ πρωτη περασε σε unified architecture...H nvidia πηρε σχεδο ετοιμο το SLI απο την 3dfx...Οι μ@λακιες τις ΑΤΙ ηταν η σειρα Χ800 και τωρα τελευταια που εξαγοραστηκε απο την AMD.
Candyman1442169163 Νοέμβριος 17, 2007 #20 Νοέμβριος 17, 2007 Συμφωνώ για τις GF 5 (FX). Για της 8xxx series πραγματικά θεωρείς το R200 εξίσου καλό με το ΝV20? Mετά από 1,5 χρόνο άρχισε να παίζει καλά (κλασσικά προβληματικοί οδηγοί της ATi) και μάλιστα οι διαφορές σε επιδόσεις σε σχέση με τις Nvidia (π.χ. Τi 500) ήταν μικρές (με νίκη πάντως της Ati οριακά). Όμως όλοι αυτοί που περίμεναν 1.5 χρόνο με την κάρτα στο pc για να παίξουν, αν τους ρωτάγαμε τι θα μας λέγανε;Για τα υπόλοιπα, νομίζω έχω ήδη πει 3-4 φορές ότι το πρώτο πραγματικά καλό GPU της ATi ήταν το R300 το 2002!!!!!!Πάμε λίγο ανάποδα τώρα.. (μου επιτρέπεις ετσι?):Η Nvidia βγαζει Riva 128 και φέρνει σοβαρό 3d στα pc χωρίς την χρήση overlay (!!!!!) 3d κάρτας (όπως η 3Dfx). Επίσης για 1η φορά η ανάλυση μπορεί να πάει παραπάνω από το όριο των 640x480 και σε περισσότερο βάθος χρώματος από τα φτωχά 16bit της 3dfx. Επίσης φέρνει νέες τεχνολογίες όπως το RAM texturing με αποτέλεσμα να μην κρεμάει (ή να μην τρέχει καν) μια εφαρμογή 3D που ήθελε περισσότερη video ram από αυτήν που διέθετε η κάρτα μας - ΑΤΙ: 3D Rage (ασχολίαστο)!Η Nvidia βγαζει Riva TNT, το καλύτερο GPU της εποχής μακράν. Ήταν το chip που αρχικά έφερε το πρώτο χτύπημα στην Voodoo 3dfx. - ΑΤi: 3D Rage Ι & II (2η αποτυχία καπάκι στην αγορά αυτή).Η Nvidia βγαζει Riva TNT2, το καλύτερο GPU της εποχής μακράν. Mε πρωτοποριακά χαρακτηριστικά (σε AGP πλέον) όπως: 24bit Z-buffer & stencil-buffer, 32bit colour precision, Sideband addresing, AGP x4, κ.λ.π.Το chip που αρχικά έφερε ένα ακόμα καίριο χτύπημα στην Voodoo 2 της 3dfx. - ΑΤi: 3D Rage Pro (3η αποτυχία καπάκι στην αγορά αυτή).Να συνεχίσω και με τις GF μέχρι και την 3? Φαντάζομαι είναι περιττο. Άρα λοιπόν από το 1994 περίπου ως το 2002 που βγήκε το R300 που αναφέρεις έχουμε μια δεκαετία με -σχεδόν εξαφανισμένη- την ATi! Δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΥ είναι το παράλογο που λέω!!!!!Ποτέ δεν είπα ότι είναι ΟΛΑ της τα GPU μούφες, αντιθέτως.. Αλλά την θεωρώ ΣΑΦΩΣ υπερεκτιμημένη από μεγάλη πλειοψηφία των enthusiasts.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.