Jump to content

DFI NF4 ΒΙΟS releases (τελ. ενημέρωση 28/11/05)

enduracell

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

To 3.26 με ΒΗ μου φαίνεται λίγο πιο ασταθές από το 3.25. Πάντως και στα δύο έχουν παίξει με τα drive strength και θέλουν λίγο ψάξιμο ξανά, αυτά που βάζατε με τα προηγούμενα μπορεί να μην ισχύουν.

winflash->update new bios0->blah blah blah->reboot

φυσικα reboot

αλλα δεν ξεκινησε μετα ξανα.

clear cmos: τιποτα. εβγαλα τη μπαταρια αλλα παλι τιποτα. οταν ξεκιναει, σβηνει το πρωτο κοκκινο led απο δεξια, και σταματαει εκει.

με τα ΒΗ5 ομως παιζει μια χαρα.

με τα πολλα, βρηκα πως η μητρικη, δεν ξεκιναει με 1 στικ UTT, αν ειναι κλειστη απο το ρευμα. σβηνει το 1ο κοκκινο led και τερμα. την κλεινεις απο το ρευμα, δινεις ρευμα ξανα, βγαζεις το UTT, το βαζεις ξανα, και μπουταρει. αλλα μονο με ενα στικ UTT. αν βαλεις το δευτερο, σβηνει το 1ο κοκκινο led και σταματαει.

δοκιμασα να βαλω αλλα bios, αλλα δεν. κανει παντα το ιδιο.

δοκιμασα να την αφησω ολο το βραδυ χωρις μπαταρια, αλλα δεν...

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 11:30]

winflash->update new bios0->blah blah blah->reboot

φυσικα reboot

αλλα δεν ξεκινησε μετα ξανα.

clear cmos: τιποτα. εβγαλα τη μπαταρια αλλα παλι τιποτα. οταν ξεκιναει, σβηνει το πρωτο κοκκινο led απο δεξια, και σταματαει εκει.

με τα ΒΗ5 ομως παιζει μια χαρα.

με τα πολλα, βρηκα πως η μητρικη, δεν ξεκιναει με 1 στικ UTT, αν ειναι κλειστη απο το ρευμα. σβηνει το 1ο κοκκινο led και τερμα. την κλεινεις απο το ρευμα, δινεις ρευμα ξανα, βγαζεις το UTT, το βαζεις ξανα, και μπουταρει. αλλα μονο με ενα στικ UTT. αν βαλεις το δευτερο, σβηνει το 1ο κοκκινο led και σταματαει.

δοκιμασα να βαλω αλλα bios, αλλα δεν. κανει παντα το ιδιο.

το επαθα και εγω με winflash +bios του endu, μονο με φλας απο δισκετα στρωνει.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 11:30]

λίγο ΟΤ αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει και μεγάλο νόημα, είτε την βγάλεις για 5 λεπτά είτε για 5 μέρες το ίδιο κάνει... παίζει να λέω και μλκια αλλά αυτή την εντύπωση έχω...

Αρχική απάντηση από Doom [Σήμερα, στις 12:57]

θα το δοκιμασω κι αυτο να δουμε

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 13:05]

Τέτοιο πρόβλημα με το winflash δεν είχα. Τα κάνετε update όλα boot, main και dmi; :hmm:

ολα, παντα

αλλαξε σειρα σε καποια πραγματα, και κανει αλλα που πριν δεν εκανε

αλλαξε η σειρα απο το tcl και πηγε: 1.5 - 2 - 3 - 3.5 - 1 - 2.5 - 4 - 4.5

με το Jumperακι στα 5 βολτ, πριν ηθελε restart για να εμφανιστουν οι τιμες παραπανω απο 3.2, οταν γυριζες τις επιλογες σε κατι αλλο απο το auto. τωρα, με το που το βγαλεις το auto, χανονται και οι επιλογες πανω απο 3.2, χωρις restart.

Αρχική απάντηση από dpresv [01-04-2005 13:07]

λίγο ΟΤ αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει και μεγάλο νόημα, είτε την βγάλεις για 5 λεπτά είτε για 5 μέρες το ίδιο κάνει... παίζει να λέω και μλκια αλλά αυτή την εντύπωση έχω...

Κι εγω το ιδιο νομιζω, αλλα ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται..

Αρχική απάντηση από Doom [01-04-2005 12:57]

μαλλον τελικα ηταν bios corruption. και μαλλον στο corruption επανω, πηρε και τα 2 dimm της μνημης μαζι του (δοκιμαστικαν σε αλλη μητρικη, και αρχισαν να χτυπανε οι σειρηνες). αλλιως δε νομιζω πως ειναι δυνατο να πεθανουν ταυτοχρονα 2 dimm και να χαλασουν το bios. καποια στιγμη η κατασταση εγινε αφορητη, δεν bootαριζε με οτι dimm και να δοκιμαζα. μονο το πληκτρο Instert εσωζε την κατασταση, που ζητουσε flashαρισμα απο δισκετα. στην αρχη ομως, δεν εκανε τιποτα, μαλλον η δισκετα ηταν χαλασμενη. ειτε σταματουσε στη μεση, ειτε εβγαζε μυνημα πως το checksum του bios ειναι λαθος.

τελικα με φρεσκια δισκετα, και απανωτα flash, εστρωσε.

ρε παιδιά help, από χτες ψάχνω στο 3.31 να βρω πως ξανανοίγει ο σάτα κοντρόλλερ (μάλλον τον σούταρε ο hipro ψαχουλεύοντας) αλλά δεν βρίσκω τέτοια επιλογή... ίσως την προσπερνάω... αποτέλεσμα να μη βλέπει τπτ από hdd στα σάτα το μόμπο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.