Jump to content

AMD Athlon 64 x2 5600+

VasiliosA

Recommended Posts

Αν είναι να το αφήσεις 200Mhz παραπάνω από τα default δεν αξίζει τον κόπο κατά την γνώμη μου. Εκτός αυτού μπορεί το μηχάνημα να κάνει "κουλά" στην φίλη σου, π.χ. αν ο επεξεργαστής θέλει λίγο ρεύμα ακόμα για να είναι σταθερός, ή μπορεί να μην σηκώνει το board το ΗΤ πολύ πάνω από τα 1000, ή μπορεί να σου κάνουν κόλπα οι μνήμες σε ζόρικες καταστάσεις αν δεν τις έχεις σετάρει σωστά...

Αν θες να τον τεστάρεις όμως να δεις αν είναι σταθερός εκεί, ξεκίνα και τρέχε Orthos, Wprime32, 3d mark, και γενικώς benchmarks. Aν δεν κολλήσει σε αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οκ.

Πάντως πιστεύω ότι -γενικά- ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα έφτανε τα 3.3-3.5 αν το "πάλευες" λίγο.

Υ.Γ. Όσο για την αρχική σου ερώτηση, επειδή το o/c που έχεις κάνει είναι μάλλον μικρής κλίμακας, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντως καλύτερα να το ελέγξεις το σύστημα πριν το αφήσεις έτσι μόνιμα.

Αν η φιλη σου χρησιμοποιει τον υπολογιστη της οπως χρησιμοποιουν κατα κανονα και οι δικες μου φιλες τους δικους τους υπολογιστες, τοτε δε νομιζω οτι εχει κανενα νοημα να ρισκαρεις τη σταθεροτητα του συστηματος ουτε για ενα MHz (καθως πιθανοτατα η φιλη σου θα ηταν καλυμμενη και με εναν Sempron στα 1500MHz :) )

Προσωπικα θα το εκανα και downclock και θα χαμηλωνα οσο παιρνει τους ανεμιστηρες που υπαρχουνε....

Δε λέει underclock ρε συ... πόσο θα το πιέσει για να έχουν πρόβλημα τα ανεμηστήρια.. δε νομίζω.. Χώσε default λέω γω και ασ'το να διαχειρίζεται και τα RPM μόνο του να μην έχει και πρόβλημα με θόρυβο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.