Reptile64 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Πριν ξεκινησω να τονισω πως η προηγουμενη συνθεση μου με EVGA 680i λειτουργουσε μια χαρα. Αρχιζω, πηρα λοιπον τη striker extreme την εβαλα στο case συνεδεσα τα παντα απο καλωδια υδροψυξεις και τα λοιπα, ανοιγω το ΠιΣι λειτουργει κανονικα, μπαινω BIOS πριν περασω τα Παραθυρα με θεα (βλ. Vista) για την συνηθισμενη σε ολους μας αναβαθμιση του ΒΙΟΣ. Μολις παει να διαβασει απο το USB stick το ΒΙΟΣ και πριν καν ξεκινησει την αναβαθμιση του ακουγεται ενα ΤΣΑΦ, μυρισε καμενο και φυσικα το ΠιΣι εσβησε. Πανικοβλημενος, οπως ο καθενας αλλωστε, κλεινω το διακοπτη απο το PSU βγαζω πριζες και ολα τα καλωδια και αποσυνθετω ολο το συστημα. Πριν μπω στη διαδικασια να δω τι μπορει να καηκε κολλησα στο σημειο που πηγα να βγαλω το waterblock του επεξεργαστη. Στην εικονα που παραθετω δειχνω με κοκκινο την βιδα στην οποια εγινε η μικρο-εκρηξη και ελιωσε τελειως η πλαστικη ροδελα που μπαινει αναμεσα στη βιδα και το σφιγκτηρα του waterblock. Τριτη θα εχω καινουργια μιας και μου την αντικατεστησαν, μου λετε τι κανω;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Τι εννοείς τι να κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 11, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Τι μπορει να φταιει εννοω, με την EVGA γιατι δεν μου εκανε κατι τετοιο; Υπαρχει περιπτωση να ειχε προβλημα η συγκεκριμενη board η να εγινε καποιο βραχυκυκλωμα μεσα στο κουτι γενικοτερα; Παντως δεν ακουμπουσε κανενα καλωδιο κατα'κει το ελεγξα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 11, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Βραχυκυκλώμα μου μοιάζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnezia Νοέμβριος 11, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Μπας και ακουμπούσε κάνα μέταλο (πχ της βίδας) πάνω στην πλακέτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 11, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Ε γι'αυτο εβαλα φωτο του backplate μηπως μου πει κανεις οτι εφταιγε αυτο και οι βιδες του που περνανε απο τη μια μερια της μητρικης στην αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Νοέμβριος 11, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Αν ήταν βραχυκύκλωμα δε θα το έκανε κατευθείαν μόλις άνοιγε το pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 11, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 ειναι και αυτο μια απορια μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Νοέμβριος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Θες να με ακούσεις; Βγάλε το Tt αμέσως ΠΡΙΝ κλαίς το hardware σου... Τα ρακόρ και οι σωληνώσεις τους είναι της ΠΛΑΚΑΣ! Σου μιλώ εκ πείρας... Και τα υλικά είναι όλα ίδια, σε ΟΛΕΣ τις υδροψύξεις τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 11, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Γιατι το λες αυτο; Σχεδον ενα χρονο μετα ολα τα εξαρτηματα, ρακορ σωληνακια κτλ, ειναι μια χαρα και κανουν και τη δουλεια τους πολυ καλα. Το προβλημα ειναι στο μεταλλικο backplate που εχει μαλλον.. και δεν μπορω να βρω πλαστικο, τι να κανω να βαλω το waterblock χωρις backplate? μπορει να σπασει η μητρικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Νοέμβριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Yπαρχει ενα υλικο που το λενε μονωτικη ταινια με το οποιο καλυπτεις πληρως το backplate και αφηνεις μονο τις 4 τρυπες που περνανε οι βιδες.Το βραχυκλωμα εγινε οταν εβαλες το USB stick γιατι τοτε κουνηθηκε η μητρικη και κατι απο πισω ακουμπησε το bakcplate.Θα βοηθουσε ποιο πολυ photo απο τη μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Νοέμβριος 11, 2007 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Yπαρχει ενα υλικο που το λενε μονωτικη ταινια με το οποιο καλυπτεις πληρως το backplate και αφηνεις μονο τις 4 τρυπες που περνανε οι βιδες.Το βραχυκλωμα εγινε οταν εβαλες το USB stick γιατι τοτε κουνηθηκε η μητρικη και κατι απο πισω ακουμπησε το bakcplate.Θα βοηθουσε ποιο πολυ photo απο τη μητρικη.Δε νομίζω τόσο εύκολα να κουνιέται η μητρική όταν βάζεις ένα USB stick. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Νοέμβριος 11, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Γιατι το λες αυτο; Σχεδον ενα χρονο μετα ολα τα εξαρτηματα, ρακορ σωληνακια κτλ, ειναι μια χαρα και κανουν και τη δουλεια τους πολυ καλα. Το προβλημα ειναι στο μεταλλικο backplate που εχει μαλλον.. και δεν μπορω να βρω πλαστικο, τι να κανω να βαλω το waterblock χωρις backplate? μπορει να σπασει η μητρικη!Ελπίζω να έβαλες το μη-αγώγιμο αυτοκόλλητο από κάτω ανάμεσα στο backplate και το board...Όσο γιατι το λέω αυτό... αφενός γιατί τα υλικά που το απαρτίζουν είναι της πλάκας και στα ζόρια (βλέπε μεγαλύτερο θερμικό φορτίο) αρχίζουν τα ζειμπέκικα, αφετέρου γιατί οι αντλίες που χρησιμοποιεί η Tt είναι της πλάκας και μπορεί να σταματήσουν να δουλεύουν ξαφνικά και χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμπτωμα (π.χ. περίεργοι θόρυβοι). Σου έυχομαι να μην σου τύχει, γιατί εγώ την έχω πατήσει με ΤΡΕΙΣ υδροψύξεις της Tt (δύο Bigwater και ένα Tidewater plus).Όσο για το πως να βάλεις το backplate σε πληροφορώ ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο, μπορείς να βιδώσεις το waterblock απευθείας στις βίδες του socket. Εγώ έτσι το είχα βάλει φοβούμενος να μην γίνει κάτι σαν.. αυτό που έγινε σ'εσένα και ήταν σταθερότατο. Περνάς δύο μακριές βίδες στις κεντρικές τρύπες του waterblock (βασικά στην ασημένια φλάντζα του) oι οποίες περνάνε μέσα από τις τρύπες του shroud γύρω από το σόκετ. Κατά πάσα πιθανότητα τα μπουζόνια θα είναι πολύ μακρυά για να πιάσουν με βίδωμα, οπότε καταφεύγεις στην τεχνική 'κόντρα παξιμάδι'. Δεν πάνε πουθένα, και δεν χρειάζεσαι το backplate.Να αναφέρω ότι αυτά τα είχα κάνει σε socket939 δεν ξέρω αν γίνεται σε άλλα sockets. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 11, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Το κακο ειναι πως ειχα συνδεσει ολες τις συσκευες USB και μη, και μετα ανοιξα το PC οποτε δεν ξερω τι μπορει να εφταιξε, το backplate παρεμπιπτοντως ειχε διπλη αυτοκολλητη ταινια απο αυτες της ΑΜ που ηταν πολυ χοντρη και με σφουγγαρι. Τεσπα, ευχαριστω παιδες για το ενδιαφερον, θα περιμενω να ερθει η καινουργια και τοτε θα σας πω νεοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 12, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Ηρθε η καινουργια την εβαλα και δεν ανοιγει η οθονη, μου βγαζει στην πισω LCD οθονη "VGA BIOS" και δεν κανει τιποτα! Κατεβασα το τελευταιο manual απο την ASUS αλλα δεν λεει τιποτα για αυτη την περιπτωση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Νοέμβριος 12, 2007 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 δοκιμασες με μόνο μία κάρτα ?με άλλη κάρτα? (γραφικων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 12, 2007 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Καταρχήν Clear Cmos ... με τη μπαταρία off ... για τουλάχιστον 10sec.Τσεκάρισμα σε όλες τις τροφοδοσίες.Τσεκάρεις άν έχουν κουμπώσει καλά οι vga'sΤο ίδιο και για τις μνήμες.Δοκιμάζεις να μπουτάρεις.Αν συνεχίσει να έχει πρόβλημα...δοκιμάζεις τα παρακάτω1)Με μία μόνο vga ή με pci vga άν έχεις.2)Με άλλες μνήμες ή μνήμη...επίσης δοκιμή σε διαφορετικά ram-slot με μόνο 1 dimm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 12, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Δοκιμασα τις καρτες ξεχωριστα και μαλλον η μια μας αφησε χρονους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 12, 2007 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Απο οτι βλεπω στην φωτογραφια,αν και θα ηθελα και μια απο την κατω πλευρα του backplate,εχει ροδελες σε καθε βιδα στο κατω μερος για να κραταει μια αποσταση απο την μητρικη,τις οποιες τις εχεις βαλει κατω απο αυτο οποτε μαλλον εκει ειναι το προβλημα.Και το τελευταιο ειναι οτι σε ενα"τουμπανο" μηχανακι οπως ειναι το δικο σου,το big water δεν εχει καμια θεση.Φτιαξε μια custom και θα εισαι σιγουρος για πολυυυυ καιρο ακομη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Νοέμβριος 12, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Δε λεει να παρει μπρος το ατιμο, τωρα που αφησα τη μια καρτα κολλαει στο test mem και δεν παει παρακατω! τα νευρα μου αποψε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.