Jump to content

8600GTS ή κατι καλύτερο ?

panoc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, εχω μία 7600GS στο συστημα μου. Δεδομένου οτι πηγα σε quad είπανα δωσω μία ανάσα και στο τομέα των γραφικών.

Παιχνίδια παίχω σπάνια και αυτά συνηθως ειναι καποιο RTS ή RPG.

Ανάλυση 1280Χ1024.

Πιστεύετε οτι η 8600GTS ειναι καλή για τα παραπάνω?

Σκεφτηκα για 8800GT αλλα θεωρω λίγο υπερβολη τα 250Ε για να παιζω 2-3 φορές το μήνα.

(Αφξηστε που σε λίγο καιρό θα βγουν νέες κάρτες με καλυτερη υποστήριξη DX10)

Από την άλλη με ενδιαφέρει και ο θόρυβος, βασικά θελω το δυνατόν πιο αθόρυβο συστημα :p

Για να ακούσω απόψεις.

Αφου δε το εγραψα εξαρψης σημαίνει οτι δε τιθεται θέμα τιμης εφόσον ειναι απαραίτητο για να ικανοποιηθούν αυτά που ζητάω.

Βέβαια το παραπανω δε σημαίνει ότι θα κανω και υπερβολλές.

Δε διευκρίνισα. Μιλαμε μόνο για nvidia καθότι ... linux :)

Από την άλλη πέρα απο προταση κάρτας θέλω και απαντηση στο πρώτο σκελος της ερώτησης. Η 8600GTS κανει αυτα που ζητάω?

αν και δεν ξερω πολλα νομιζω οτι μια 8600gts ειναι οτι πρεπει!

τωρα τυχαια βρηκα αυτη .

εχει Μέγιστη ανάλυση: 2560x1600

ειναι HDTV ready

και για το μελον και sli!

απλα τωρα για την μαρκα δεν ξερω γιατι ειναι καποια ατομα που δεν τις πανε αυτες τις μαρκες.

Σκεφτηκα για 8800GT αλλα θεωρω λίγο υπερβολη τα 250Ε για να παιζω 2-3 φορές το μήνα.

Χμμμ... Θα σε χάλαγε όμως να παίζεις 2-3 φορές το μήνα για... 3-4 χρόνια;

Και οι 8600GTS είναι αρκετά δυνατές κάρτες άμα θες να αποφύγεις το κόστος αλλά μάλλον θα σου ζήσει ελαυρώς λιγότερο...

Με μια "νορμάλ" στα 150

Και μία passive στα 175...

Edit:

Και η Passive του Lagos πρέπει να είναι οκ αλλά δε ξέρω πώς να αιτιολογήσω τη διαφορά τιμής...

Δες και εδώ κλασσικά

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=854&model2=707&chart=318

(8800GT δεν υπάρχει αλλά μπορείς να τη φανταστείς ανάμεσα στη GTS και τη GTX..)

Ακριβώς για αυτό έκανα τώρα edit, αλλά δε μου δούλεψαν και πολύ... σωστά εμένα... γενικώς είναι λίγο ανώριμοι ακόμα.. γιατί να μην πάει στα σίγουρα;

Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις μια 8600gt factory o/ced me 100-110 euros, ή μια με καλές μνήμες και να την ανέβασεις στα επίπεδα της GTS και.. έχεις GTS. Εκτός από τα clocks δεν έχουν διαφορά καμία ούτε σε stream processors, ούτε σε ευρος διαύλου (128bit αμφότερες)

σε κανα δυο γενειες καρτων ισως τη σκεφτω τη λύση της ati.

αλλωστε το xinerama+dual view ακομα δε λειτουργει σωστα.

@Candyman καμια προταση? (εχω πολυ καιρό να σχοληθω με vga...)

από επιπεδα θορυβου οσες εχουν ανεμηστηρα (σε idle παντα) τι λενε?

Hρεμία στο full.Τίποτα δεν ακούγεται. Σε full load κάνει λίγη φασαρία αλλά ΚΑΜΙΑ σχέση με τον θόρυβο απο μια 1950XTX σε full load.Δηλαδή το μωρό δεν το ξυπνάει :p

σε κανα δυο γενειες καρτων ισως τη σκεφτω τη λύση της ati.

αλλωστε το xinerama+dual view ακομα δε λειτουργει σωστα.

@Candyman καμια προταση? (εχω πολυ καιρό να σχοληθω με vga...)

Π.χ μία σαν από αυτές τις Galaxy που έχω εγώ, είναι πολύ καλή περίπτωση αν πας σε 8600gt... :D

Μετρημένη στο παρακάτω review, χωρίς oc (εκτός από αυτό που είχε μαμίσια) είναι πολύ κοντά στην default GTS. Αν την ανεβάσεις και λίγο, την φτάνει (μπορεί και να την ξεπερνάει και λίγο). Φοράει μνήμες Samsung 1.2ns GDDR3, και κοστίζει 102 ευρώ. Ορίστε και review:

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=429&Itemid=27&limit=1&limitstart=2

Link από το site της Galaxy:

http://www.galaxytech.com/Product_Details.asp?id=131&class1=1&class2=

Kαι τιμές...

http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=Galaxy+8600gt

Για θόρυβο δεν έχω κάτι να πώ, γιατί τους άλλαξα τις ψύκτρες με το που τις πήρα...

Είμαι fan τις παθητικής ψύξης χε χε.

Αν έπαιρνα κάτι αυτό θα ήταν την 8600 GTS της ASUS

έστω και αν θυσίαζα λίγο από overclocking.Τουλάχιστον

θα έπαιρνα στα default την πιο υψηλή κάρτα παθητική.

Aυτό που με προβληματίζει από την GTS είναι ότι έχει 256ΜΒ

αντί 512ΜΒ της GT.Kαι να η δεύτερη εύκολα φτάνει τη GTS

σε ρολόγια ίσως να αξίζει τον κόπο.

Αν δεν παίζεις και τόσο συχνά παιχνίδια και δεν είσαι και τόσο απαιτητικός τότε πήγαινε σε 8600GTS. Εγώ έχω μία υλοποίηση της EVGA και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Τρέχει όλα τα παιχνίδια καλά αλλά όχι με φουλ γραφικά τα πιο απαιτητικά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις πάνω από 150-160 ευρώ. Οπότε μία από τις υλοποιήσεις της 8600GTS, με παθητική ψύξη αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος, θα σε καλύψει.

Η 8800 που εχεις στην υπογραφη σου τι ειναι;;

ειναι σε αλλο συστημα :) αλλα ξεμεινε εκει (στην υπογραφη :p )

Να ρωτήσω εάν αυτή η καρτα είναι υπερχρονισμένη εργοστασιακά και τι σημαινει αυτό σε επιδόσεις?MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC 256MB PCI-E

Να ρωτήσω εάν αυτή η καρτα είναι υπερχρονισμένη εργοστασιακά και τι σημαινει αυτό σε επιδόσεις?MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC 256MB PCI-E
Αυτή έχω με passive cooling, απλά ΑΨΟΓΗ. Την προτείνω, και εγώ σπάνια αν θα παίξω κάποιο game, μόνο το UT 3 με ενδιαφέρει και εκεί ίσως κάνω SLI.
Αυτή έχω με passive cooling, απλά ΑΨΟΓΗ. Την προτείνω, και εγώ σπάνια αν θα παίξω κάποιο game, μόνο το UT 3 με ενδιαφέρει και εκεί ίσως κάνω SLI.

Στα παιχνίδια είναι καλή?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.