Jump to content

Αξιζει η υδροψυξη σε 0,09 επεξεργαστες AMD?

ea6gka

Recommended Posts

ο 0,13 εντου ειχε πιο γραμμικη αυξηση ΜΗΖ/Βολτ. Αυτος στα 2550 με τερμα βολτς δεν ειναι 100% σταθερος(99,9999% ειναι) αλλα στα 2500 παιζει με 1.42 go figure...

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 12:34]

Ανεβαίνουν τρελά.... ;)

αμα δεν ανεβει εσυ θα τα ακουσεις....:D

Αρχική απάντηση από enduracell

P4 έχεις ή K8? anyway λίγα δίνεις, εγώ θα έδινα και μέχρι 1.9 αν τα άκουγε μέχρι εκεί και φυσικά μπορείς να κρατήσεις κόντρα Watts (κάτι που δε μπορείς να κάνεις με την Boxed της AMD και κλειστά παράθυρα στο δωμάτιο).

10-20 ηθελα να γραψω σορρυ

εγω απο την δικια μου cpu ειδα οτι αν ειχα καλυτερη ψυξη θα πηγαινα παραπανω.Χθες σκεφτομουν να κρατησω στοκ ΑΜΔ ψυχτρα αλλα στα 2600 που θελω απλα δεν με κραταει με 1.52...

Αρχική απάντηση από Doom [Σήμερα, στις 12:43]

αμα δεν ανεβει εσυ θα τα ακουσεις....:D

Μην σε πάρω και στο λαιμό μου αλλά ορισμένοι winchester στο msi δεν άνοιγαν στους μείον. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του mobo ή του winchester. Πάντως όσοι Α64 έχουν δεχτεί τα μείον ανέβηκαν πάρα πολύ (σε σχέση με νερό και αέρα)

...και γω πστευω οτι ειναι θεμα cpu.....o πρωτος Newcastle 0.5 που ειχα πηγαινε με αερα 2550 και 1.7v μολις του εβαλα το νερο πηγε σταθερα 2620 με 1.82v ....αλλα δεν ακουγε με τιποτα το ρευμα οτι και να του εκανα.....απλα δεν μπουταρε ......εεε μετα βρηκα εναν παλι 0.13 0.6 version ομως...ο οποιος παει μεχρι 2630 με default ρευμα εεε...εκει βλεπεις πλεον την διαφορα της ψυξης οπως λενε και τα παιδια... οσο του δινεις αυτος το ακουει και ανεβαινει μεχρι τα 2800 με 1.82v ...εκει θες την καλη ψυξη για να βγει το τερας που κρυβει μεσα του ......:p :P :D :D

Αρχική απάντηση από dohc16

Ρε παιδιά η Grace λέει ότι δεν γουστάροyn αρνητικές θερμοκρασίες οι Winnie...:(

δεν ειναι απολυτο αυτο ... πρεπει να εισαι λιγο τυχερος με board και CPU (επειδη δεν ξερουμε σιγουρα σε τι οφειλεται το bug αυτο λεω τυχερος και οχι προσεκτικος)

Αρχική απάντηση από dohc16

Ρε παιδιά η Grace λέει ότι δεν γουστάροyn αρνητικές θερμοκρασίες οι Winnie...:(

Μπα την γουστάρουν αν ψάξεις θα βρείς αρκετούς winnie με mach/vapo στα 3.2+Ghz.

Αρχική απάντηση από ea6gka [09-02-2005 22:47]

παιδες οπως λεει και ο τιτλος περασα στα νερα και διαφορα σε οβερκλοκ, ειτε σε σταθεροτητα ειτε σε ΜΗΖ ειναι μηδαμινη. Αξιζουν να ψυχονται αυτα τα τσιπακια η τσαμπα χαλαμε την ωρα μας?

αυριο θα σου πω αν αξιζει......:whistling

ΓΙΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:jump:

Αρχική απάντηση από SkaL- [10-02-2005 23:57]

Μπα την γουστάρουν αν ψάξεις θα βρείς αρκετούς winnie με mach/vapo στα 3.2+Ghz.

Εξαρτάται πως εννοείς το 'γουστάρουν'. Εάν εννοείς για δοκιμή/benchmark, τότε ναι. Αλλιώς αμφιβάλλω.

Έχοντας δοκιμάσει τα MSI K8N Neo2 και Neo4 σε VapoChill με 3000+ και 3500+ Winchester, κανείς από τους συνδυασμούς δεν λειτούργησε. Περνώντας το Beta BIOS 7025 X15 στο Neo2 ( http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.html ), το σύστημα μπορούσε να περάσει benchmark με ευκολία, αλλά κολλούσε σε ανύποπτα σημεία και δεν έκανε καθόλου reboot, μόνο shutdown και restart. Και για τα άλλα motherboard έχουν βγει αντίστοιχα BETA BIOS. Προς το παρόν, δεν έχω δει κανέναν με Winchester και nForce μητρική που να μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι και σταθερός. ’κουσα σαν φήμη ότι το πρόβλημα επιβαρύνει μόνο τα nForce chipset και δουλεύει μία χαρά με VIA, αλλά δεν μπορώ να την διασταυρώσω.

Τώρα, μετά από όλα αυτά αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να το ρισκάρει κανείς, δικαίωμά του να δοκιμάσει!

Edit : ’κουσα επίσης ότι το Asus A8N-SLI δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, αλλά απλά το άκουσα, τίποτα παραπάνω.

Επίσης, επί του θέματος, η υδρόψυξη επιφέρει μηδαμινά αποτελέσματα πάντα στους Winchester. Είναι επεξεργαστές που δεν θερμένονται ιδιαίτερα καν. Η υδρόψυξη απόφερει μόνο σε επεξεργαστές που εκλύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε πολύ μικρές χρονικές περιόδους ( Prescott ).

Χθες δοκιμάστηκε ενας winie 3200+ (από τους πρώτους που είχαν έρθει Ελλάδα, του Ηusky125) σε DFI nF4 Ultra με VapoChill. Αποτέλεσμα: 2900 για αρχή και βλέπουμε... :D Να σημειωθεί ότι ο επεξεργαστής με νερό μπέντσαρε με το ζόρι στα 2700 και ήταν σταθερός κάπου στα 2600.

’λλο θεμα ο αέρας . Όταν είχα το volcano12 κρατούσε τον αθλονα με 2.0 βολτ και κάτι στους 40 , αλλά .... 45 ντεσιμπελάκια ανήσυχα .

Βάλε ψύκτρα γομάρι , βάλε φαν γομαρι , ρίξε και 4κ και είσαι οκ υποτιθεται .

και κάθε 2 βδομάδες αν δεν καθαρίζεις να φινσ ανεβαινεις και κανα 2 βαθμους ,

Επίσης χάνει δυσανάλογα στις ζέστες . Και στην Ελλάδα έχουμε πολλές .

Νερό στους 30c Το χειμώνα Θα πάει στους 35-37 το καλοκαίρι .

Ο αέρας όμως απο 35 μπορεί να πάει 50.

Τώρα όσον αφορά τους winnie μόνο και μόνο που είναι στους 26.5 c με νερό έχεις και μία ηθική ικανοποίηση λες τον γ*μω που τον γ*μω αλλά δουλέυει σε χαμηλές δεν θα πάθει τπτ :whistling

ούτε ο δικός μου κέρδισε τα πολλά mhz με το νερό , όμως με αέρα παρόλο που ήταν σταθερος στα 2.8 @ 1.55~ δεν έλεγε να τον αφήσω για 24/7

Χώρια που τα msi στο θέμα temps είναι :tomato:

bootariza με 2.4ghz 1.35vcore και έλεγε 35c.

μετά με 2.9 1.65 34c.

1,35 vc?

Είσαι σίγουρος?

Γιατί οι winchester είναι κλειδωμένοι μεταξύ 1.4 και 1,45 από όσο γνωρίζω. Για παραπάνω υπάρχει το Over VID.

Eαν αναφέρεσαι σε μένα

Κοίτα την φωτό.

Τον winnie μου τον τρέχω pi και με 1 βολτ. το οποίο είναι πολύ παρακάτω του 1.4 .

και δεν μιλάω για cool n quiet .

Default.

post-1303-1416071681,6098_thumb.jpg

Α, το γνωστό undervoltage. Στο bios γενικότερα δεν μπορείς να δώσεις κάτω από 1,4 εννοούσα.

Μπορείς και πολύ καλά μάλιστα. ;)

’λλο boot δεν κάνω , αυριο θα τραβηξω το bios με την ψηφιακη αν θές :D

Κοίτα την φωτό λές να κάνει μισό βολτ under ? :jump:

post-1303-1416071681,7408_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.