Jissues Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Καλησπέρα,"πάνω στην τρέλα" έκανα την παρακάτω παραγγελία στο Πλαίσιο μέσω net για καινούργιο PC:Κουτί: Thermaltake Armor Junior €99PSU: Etasis 750W €99CPU: C2D 6750 €175,00Mobo: Asus Maximus Formula €255,00RAM: Geil 2gb kit Ultra 800 4-4-4-12 €89,00HDD: WD 320GB SATAII €68,50VGA: Evga 8800GT €220,00Monitor: Samsung 206BW 20’’ wide €240,00Τελική: €1246,00Μετά άρχισαν να στροβιλίζονται μερικές ερωτήσεις στο κεφάλι μου και επειδή η 8800 είναι σε έλλειψη (φυσικά!) έχω λίγο χρόνο να αλλάξω την παραγγελία, θέμα στο οποίο θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας. Επειδή είδα παρόμοια posts αλλά καίγομαι από χρόνο και για αυτό έφτιαξα καινούργιο thread, σας κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις για να μην πελαγώσουμε. Σημειώστε πως η παραγγελία έχει γίνει ήδη (τα φράγκα δεν κατεβαίνουν έχω πιστωτικό για τόσα, οπότε θα τα χαλάσω όπως και να'χει, το θέμα είναι μήπως πρέπει να πάρω κάτι φτηνότερο σε μία κατηγορία και κάτι καλύτερο σε άλλη)1) Πάνω κάτω στα ίδια φράγκα με το Armor παίζουν το NZXT Hush και το Coolermaster Mystique. Ποιο από τα 3? Πάσχει κάπου σοβαρά το Armor?2) PSU με αυτή την ονομαστική ισχύ δεν παίζει στα ίδια λεφτά. Έχει κάτι ύποπτο το Etasis?3) Ίσως φαίνεται λίγο τραβηγμένη η επιλογή της Maximus αλλά γίνεται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Σκέφτομαι όμως τα €40 που θα γλιτώσω (και θα χώσω αλλού) με μια Gigabyte X38 DQ6. Γνώμες? 4) Μνήμες : το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Ναι, σκοπεύω να κλοκάρω τον 6750, περίπου στα ίδια λεφτά με τις Geil Ultra παίζουν οι Geil BD και οι Transcend AXE (φυσικά και οι Crucial οι φτηνές). Υπάρχει μια ξεκάθαρη γνώμη υπέρ μίας από αυτές? Αν μιλάμε για κλόκια με αέρα στον 6750, για που πρέπει να στοχεύω με τις μνήμες? Ποιες είναι οι καλύτερες χωρίς να ξεφύγουμε στο budget? Αξίζει να γίνει το άλμα στα 120+ ευρώ?5)Και μια παρατήρηση: Διάλεξα από όλες τις 8800 την Evga λόγω του step up program της μάρκας, που σου δίνει παράθυρο 90 μέρες να στείλεις την καρτούλα πίσω και να δώσεις μόνο τη διαφορά για μία καλύτερη - αυτό σε περίπτωση που βγει σε αυτό το διάστημα των 90 ημερών η G92 8800GTS 512MB. - SLI δεν με ενδιαφέρει6) Αν βλέπετε κάτι εξόφθαλμα μέτριο που χρειάζεται μερικά παραπάνω φράγκα, μπορώ να σπρώξω το budget μέχρι 1300.7)Όλοι οι 6750 είναι G0 stepping ή πρέπει να πάω να τον ψάξω με το μάτι?Αν δεν έχω φάει όλα μου τα νύχια μέχρι να απαντήσετε, θα γράψω και ευχαριστήριο reply :pppJissues
DevilCry Νοέμβριος 7, 2007 #2 Νοέμβριος 7, 2007 1)xmm.εδώ δεν απαντάω.Είναι εντελώς θέμα προσωπικού γούστου.2)Τα Etasis είναι μια χαρά τροφοδοτικά.καλή αγορά3)Γιατί πας σε χ38??Τι εννοείς ψυχολογικούς λόγους.Μια abit p35 pro, ειδικά για O/c είναι μια χαρά.Τα λεφτά που περισσεύουν πάρε ένα quad αντί του 6750.4)Μερικά από τα λεφτά που "σώνεις" από το mobo μπορούν να πάνε και στις μνήμες.Πάντως, οι Crucial Value είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά.5)Καλή μαγκιά αυτό που κάνει η evga όντως.Πάντως όποια 8800 gt και να έπαιρνες μια χαρά επιλογή ήταν και αυτή
zigi Νοέμβριος 7, 2007 #3 Νοέμβριος 7, 2007 Γιατί πας σε χ38??Τι εννοείς ψυχολογικούς λόγους.Μια abit p35 pro, ειδικά για O/c είναι μια χαρά.Τα λεφτά που περισσεύουν πάρε ένα quad αντί του 6750.Θα συμφωνήσω , καλύτερα πήγαινε σε Q6600.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.