Eki_13 Νοέμβριος 9, 2007 Author #21 Νοέμβριος 9, 2007 και κατι για τις μνήμες..1. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=10105652.http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1033522ποια απο τις 2?υπαρχει περιπτωση να μην της υποστηριζει το mobo??(p5e3 deluxe wifi)
Stelaras Νοέμβριος 9, 2007 #22 Νοέμβριος 9, 2007 Δε γνωριζω την ακριβη διαδικασια . Αν εχεις εννοια για τη μεταφορα , στειλε με συστημενο ή ασφαλισμενο . Τo courier ειναι επισης μια επιλογη.Το πρωτο σοκ ηρθε με τις 8800gt . Πλησιασαν πολυ κοντα τις 8800gtx με κατω απο το μισο κοστος . Η συνεχεια θα ερθει με τη gts . Τα βελτιωμενα χαρακτηριστικα της , ειναι σε θεση να μας δειξουν κατι καλο . Υπομονη 20 μερες ακομη.Αν παλι δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα , παρε την ultra . Το Μαρτιο θα βγει η 9η γενια ... Το θεμα του dx10.1 ειναι οπως το καταλαβες . Θα παιζουν οι καρτες με μειωμενα φιλτρα . Δεν εχω διαβασει το whitepaper για να δω τι ακριβως συμβαινει με το 10.1 .Οι μνημες που σκεφτεσαι να παρεις ειναι μια χαρα και οι δυο . Απο τις καλυτερες επιλογες .
Eki_13 Νοέμβριος 9, 2007 Author #23 Νοέμβριος 9, 2007 ποια απο τις 2 ομως?η μια εχει πιο χαμηλη τιμη,καλυτερα timings και 5 χρονια εγγυηση...Και η αλλη ακριβως τα αντιθετα..σχετικα με τις καρτες βρηκα καπου αυτο.Ισχύει?http://www.xbitlabs.com/discussion/3953.htmlδεν μ ειπες πότε υπολογιζεται να ερθουν οι gts?
Stelaras Νοέμβριος 9, 2007 #24 Νοέμβριος 9, 2007 Cellshock παρε καλυτερα , αλλα τις 1800αρες . To συγκεκριμενο αρθρο ειναι παλιο . Εχουν βγει πολλα αλλα νεοτερα . πχ http://www.dailytech.com/What+a+Mess+Nextgeneration+NVIDIA+Codenames+Revealed/article9506.htm Το εγραψα αρκετες φορες . Σε 20 μερες ερχονται οι νεες GTS.
Eki_13 Νοέμβριος 9, 2007 Author #25 Νοέμβριος 9, 2007 οι cellshock σε 1800 δεν εχουν ομως χειρότερα timings..Και πως θα "συνεργαστουν" με τον Q6600 που τρεχει στα 1066?δεν ειναι καλύτερο να τρέχουν στην ίδια συχνότητα?
»A«DrUnKenSTeiN Νοέμβριος 9, 2007 #26 Νοέμβριος 9, 2007 και κατι για τις μνήμες..1. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=10105652.http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1033522ποια απο τις 2?υπαρχει περιπτωση να μην της υποστηριζει το mobo??(p5e3 deluxe wifi)Γιατί δεν παίρνεις 4gb πιο φτηνές μνήμες;Υπερβολή αυτές για τώρα μάλλον.Ακυρο το μάλλον.Υπερβολή αυτές για τώρα απλά.Κάνε ένα PC balanced.Κ κάνε αναβάθμιση αργότερα με τα extra money.Ξαναλέω=προσπάθησε να περιμένεις κανα μήνα.
»A«DrUnKenSTeiN Νοέμβριος 9, 2007 #27 Νοέμβριος 9, 2007 Δες εδώ την MOBO κ δες το Link για μνήμες που είναι supported.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522548
Stelaras Νοέμβριος 10, 2007 #28 Νοέμβριος 10, 2007 οι cellshock σε 1800 δεν εχουν ομως χειρότερα timings..Και πως θα "συνεργαστουν" με τον Q6600 που τρεχει στα 1066?δεν ειναι καλύτερο να τρέχουν στην ίδια συχνότητα?Ειναι καλυτερα διαλεγμενα τα chips που φορανε οι 1800αρες. Το μονο σιγουρο ειναι πως θα παιξουν στα timings των 1600ρων ευκολα .Οι 1600αρες δεν ειναι σιγουρο αν θα παιξουν στα επιπεδα των 1800αρων ...Συνεργασια θα υπαρξει . Ολα ειναι θεμα διαιρετη και overclocking . Οι 1800αρες εχουν μεγαλυτερο περιθωριο .
Eki_13 Νοέμβριος 10, 2007 Author #29 Νοέμβριος 10, 2007 Δες εδώ την MOBO κ δες το Link για μνήμες που είναι supported.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522548 κοντεψα να παθω εγκεφαλικο με το λινκ που μου εδωσες!!Βλεπω τιμη 189Ε ενω εγώ την πήρα 307Ε!! την p5E3 εχς..Οχι p5k3!
Eki_13 Νοέμβριος 10, 2007 Author #30 Νοέμβριος 10, 2007 Γιατί δεν παίρνεις 4gb πιο φτηνές μνήμες;Υπερβολή αυτές για τώρα μάλλον.Ακυρο το μάλλον.Υπερβολή αυτές για τώρα απλά.Κάνε ένα PC balanced.Κ κάνε αναβάθμιση αργότερα με τα extra money.Ξαναλέω=προσπάθησε να περιμένεις κανα μήνα.γιατι υπάρχουν πιο φθηνές ddr3?4gb σε ddr3??
yanni Νοέμβριος 10, 2007 #31 Νοέμβριος 10, 2007 Το ιδιο παει και για τις DDR3Θα συμφωνήσω με αυτό που αναφέρθηκε ήδη ότι οι DDR3 για την ώρα είναι πεταμένα λεφτά.
Eki_13 Νοέμβριος 10, 2007 Author #32 Νοέμβριος 10, 2007 Θα συμφωνήσω με αυτό που αναφέρθηκε ήδη ότι οι DDR3 για την ώρα είναι πεταμένα λεφτά.για να παρεις 2gb καλες ddr2 πόσο θέλεις?αντε να δωσεις 200Ε παραπανω για ddr3..Στο τελευαιο pc που ειχα παρει ειχα πέσει παλι στην αλλαγή ddr1-ddr2..Τοτε σκέφτηκα κ εγω τα λεφτα κ πήρα ddr1.Και δεν αλλαξα ποτε σε ddr2 γιατι είχα πληρώσει ακριβά τού mobo και το λυπόμουν!Με αποτέλεσμα να δώσω τελικά περισσότερα λεφτα για να αναβαθμίσω σε ddr1 παρα απ οτι θα εδινα στην αρχη για να επαιρνα ddr2.Δεν την ξαναπαταω..Προτιμώ να δώσω λεφτά να πάρω κατι καινούργιο.Αρκέι να ξέρω οτι θα κρατήσει στα χρονια..Και δεν νομιζω να ειναι καποιος που να μην πιστεύει οτι η ddr3 θα υπάρχει για τα επόμενα 6+ χρόνια..
stealth1442169213 Νοέμβριος 10, 2007 #33 Νοέμβριος 10, 2007 Προτιμώ να δώσω λεφτά να πάρω κατι καινούργιο.Αρκέι να ξέρω οτι θα κρατήσει στα χρονια..Και δεν νομιζω να ειναι καποιος που να μην πιστεύει οτι η ddr3 θα υπάρχει για τα επόμενα 6+ χρόνια..Σαν σκεψη ειναι σωστη ομως.......οι DDR3 ειναι καινουργιες και αδοκιμαστες μνημες,σε μερικους μηνες θα πεσουν οι τιμες των σημερινων DDR3 γιατι θα βγουν αλλες με καλλιτερα ICs που θα ειναι ταχυτερες και με πιο σφιχτα timings.H γνωμη μου ειναι οτι δυο DDR2 φτηνες να κανεις την δουλεια σου ειναι η καλλιτερη επιλογη και οταν ελθη η ωρα για τις DDR3 τοτε αποφασιζεις τι σε συμφερει να αγορασεις.stealth
yanni Νοέμβριος 10, 2007 #34 Νοέμβριος 10, 2007 Δεν έχεις άδικο, αλλά ας δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική.Τα λεφτά που θα δώσεις επιπλέον για DDR3 τώρα, καλύπτουν την αγορά νέας μητρικής στο μέλλον. Περίπτωση να μείνεις με την ίδια μητρική για π.χ. 2 χρόνια δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς, όχι μόνο διότι η Intel φροντίζει να μην διατηρείται σε βάθος χρόνου συμβατότητα (πόσες 775 δεν μπορούσαν να δουλέψουν με C2D και πόσες που δουλεύουν με C2D δεν υποστηρίζουν Quad? ή ποιο πρόσφατα Penryn?), αλλά και διότι υποτίθεται ότι σε 1-1,5 χρόνο θα μιλάμε για Intel cpus που θα έχουν Integrated Memory Controller και Quick Path Interface στην θέση του FSB.Οπότε αγοράζεις ακριβότερη μητρική και μνήμες που έτσι και αλλιώς το πολύ μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα έχεις αλλάξει αν θεωρήσεις ότι το σύστημά σου δεν θα σε καλύπτει πλήρως. Την μητρική θα την αλλάξεις για να βάλεις τον καινούριο επεξεργαστή και τις μνήμες διότι θα έχουν χάλια timmings σε σχέση με αυτές που θα κυκλοφορούν σε έναν χρόνο. Αν μάλιστα θελήσεις να αναβαθμίσεις την ποσότητα της μνήμης είτε θα βρεθείς με 2GB "αργές" μνήμες- αυτές που θα πάρεις τώρα - και 2GB γρήγορων που αναγκαστικά θα τις δουλεύεις ποιο χαλαρά, είτε θα τις αλλάξεις όλες και θα πάρεις 4GB γρήγορες ή το ποιο οικονομικό σενάριο να πάρεις 2GB "αργών" μνημών επιπλέον που λογικά τότε θα είναι και φτηνές.Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις 4GB RAM DDR2 τώρα, με τα λεφτά των DDR3, διότι αν δεν σε ενδιαφέρουν τα benchmarks, αλλά γενικότερα η καλή απόκριση του συστήματος, τα 4GB ποιο πολλά θα σου δώσουν. Αν δεν θέλεις να ξοδευτείς περιορίζεσαι στα 2GB DDR2.
Eki_13 Νοέμβριος 10, 2007 Author #35 Νοέμβριος 10, 2007 ενταξει αλλα θα δωσω περιπου 3000 για ενα pc..Και δεν θα το κρατήσω μόνο 2 χρονια..Ελπιζω....Η μητρική υποστηρίζει τους Penryn αρα θα μπορώ να αναβαθμίσω..Ελπιζω παλι..Τεσπα..Ας παρουμε ως δεδομένο οτι εχω ήδη αγοράσει την mobo.Ολοι πιστεύετε οτι καλύτερες για αγορά ειναι οι cellshock 1800??
»A«DrUnKenSTeiN Νοέμβριος 10, 2007 #36 Νοέμβριος 10, 2007 Οντως με την mobo ειδα λάθος.Anyway με μια αλλαγη στις τεχνολογιες την πάτησες.Μην χτυπάς νέες τεχνολογίες με ελπίδα την αντοχή στον χρόνο.Δεν υπάρχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο πέρα από τα 2 χρόνια περίπου(όταν μιλάμε για gaming).Για μένα πάρε 4 gb που σου είπα κ εγω κ τα άλλα παιδιά.(ddr2)Μην πάρεις πανάκριβη mobo.Πάρε μια φτηνή κ αν χρειαστεί να αλλάξεις κάτι να μην κλαίς τα φράγκα που έδωσες γιάυτήν όπως είπες για την άλλη.Κάνε όπως καταλαβαίνεις.
stealth1442169213 Νοέμβριος 10, 2007 #37 Νοέμβριος 10, 2007 Μην χτυπάς νέες τεχνολογίες με ελπίδα την αντοχή στον χρόνο.Δεν υπάρχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο πέρα από τα 2 χρόνια περίπου(όταν μιλάμε για gaming)Συμφωνω απολυτως και δυο χρονια που λες πολλα ειναι,σε ενα χρονο περιπου η Intel βγαζει τον Nehalem αλλαζει τελειως την αρχιτεκτονικη και οι σημερινες μητρικες δεν θα ειναι αναβαθμησιμες.Τωρα αν βαλλεις μεσα και το DirectX 10,10.1 κ.τ.λ που αλαζει καθε λιγο συν οτι τελος του 2009 ερχεται το PCI-E 3 τοτε μαλλον δεν συμφερει να δωσεις τοσα χρηματα για τεχνολογια αιχμης.stealth
Eki_13 Νοέμβριος 10, 2007 Author #38 Νοέμβριος 10, 2007 καλα τώρα την mobo την εχω παρει..Οπως ειπα σε 2 χρόνια δεν θα πολυπαίζω παιχνίδια..Εγω θέλω να εκτελώ πολλές εργασίες ταυτόχρονα..Να μην μου κολλαει ουτε για δείγμα στο φορτωμα κλπ..Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα..Και δεν γίνεται να έχεις καθε στιγμή ότι καλύτερο κυκλοφορεί..Δεν σε φτάνει ουτε ενας μισθός!
»A«DrUnKenSTeiN Νοέμβριος 11, 2007 #39 Νοέμβριος 11, 2007 καλα τώρα την mobo την εχω παρει..Οπως ειπα σε 2 χρόνια δεν θα πολυπαίζω παιχνίδια..Εγω θέλω να εκτελώ πολλές εργασίες ταυτόχρονα..Να μην μου κολλαει ουτε για δείγμα στο φορτωμα κλπ..Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα..Και δεν γίνεται να έχεις καθε στιγμή ότι καλύτερο κυκλοφορεί..Δεν σε φτάνει ουτε ενας μισθός!Μην προτρέχεις στο τι θα κάνεις σε 2 χρόνια.Οι εργασίες θα αλλάζουν κ θα έχουν καινουριες απαιτήσεις.Με τα ίδια χρήματα θα πάρεις 2 PC στα 2 χρόνια που θα κάνουν τα πάντα σχεδόν.Αν μου'λεγες για PC που θες να κάνεις για την κ**λα σου=ΟΚ.Δεν έχω καταλάβει σίγουρα τις ανάγκες σου Eki.Οτι κ να πάρεις παντως = Καλά να περάσεις with it.
Eki_13 Νοέμβριος 11, 2007 Author #40 Νοέμβριος 11, 2007 Μην προτρέχεις στο τι θα κάνεις σε 2 χρόνια.Οι εργασίες θα αλλάζουν κ θα έχουν καινουριες απαιτήσεις.Με τα ίδια χρήματα θα πάρεις 2 PC στα 2 χρόνια που θα κάνουν τα πάντα σχεδόν.Αν μου'λεγες για PC που θες να κάνεις για την κ**λα σου=ΟΚ.Δεν έχω καταλάβει σίγουρα τις ανάγκες σου Eki.Οτι κ να πάρεις παντως = Καλά να περάσεις with it.ανάγκες..κοιτα βασικα να κανω τα παντα χωρις να κολλαει..να παιζω όλα τα παιχνιδια στα πιο υψηλά γραφικα..να κανω ενα καρο εργασιες ταυτοχρονα..κλπ..να το λιωσω με λιγα λογια..και να ειναι αναβαθμισιμο..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.