anonymous-root Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή P3 @ 450Mhz (slot 1) για κατεβαστήρι.Ο υπολογιστής κάνει αρκετό (για μένα) θόρυβο και θέλω να τον μειώσω (τον έχω και ακριβώς δίπλα στο κρεββάτι!):α) ανεμιστήρας τροφοδοτικού: έβαλα αντίσταση και είναι σχετικά ήσυχος.β) σκληρός δίσκος: ένας παλιός WD 40 GB, κάνει (κάμποσο) θόρυβο αλλά θα το κοιτάξω στο μέλλον.γ) επεξεργαστής: ο ανεμιστήρας του κάνει αρκετό θόρυβο. (δουλεύει περίπου στις 4000 στροφές). Του έβαλα μια αντίσταση που είχα πρόχειρη (500Ω) αλλά δεν έκανε δουλειά (μείωσε τις στροφές στις 3500 περίπου). Σκέφτομαι να αποσυνδέσω τελειώς τον ανεμιστήρα. Είναι προτεινόμενη λύση αυτή (έστω και προσωρινή);Για το δίσκο έχετε να προτείνετε κάτι ή η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση του με κάτι πιο αθόρυβο;Ο υπολογιστής μόνο κατεβάζει.ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 4, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Ο δίσκος δυστυχώς δεν ησυχάζει.....για τον p3 ψάξε στο ebay για την γνωστή παθητική Foxconn (δες αν χωρά βέβαια στο κουτί σου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Νοέμβριος 4, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Βασικά αποσύνδεσα για 5-10 λεπτά τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και είδα ότι ζεστάθηκε κάπως η ψύκτρα.(το κουτί μου είναι πολύ μικρό για microatx μητρική) Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 4, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Δεν μίλησα για μητρική, αλλά για ψύκτρα slot-1http://cgi.ebay.co.uk/COMPAQ-AP550-HEAVY-DUTY-SLOT-1-HEATSINK-CLIP_W0QQitemZ260175408867QQihZ016QQcategoryZ101194QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Νοέμβριος 4, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 (δες αν χωρά βέβαια στο κουτί σου). Θα το τσεκάρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Νοέμβριος 4, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Το 600άρι celeron στο κατεβαστήρι τον έχω χωρίς ανεμιστήρα. Απλά έχω ένα 12άρι μπροστά και έναν πίσω στα 7volt. Έτσι γίνεται καλό ρεύμα αέρος και ψύχεται και ο επεξεργαστής μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Νοέμβριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 εγω σε εναν celeron 850 που εχω και εκανε θορυβο ο ανεμιστιρας του επεξεργαστη, ηταν 4cm και γυρω στις 4600 στροφες, τον εβγαλα και τοποθετησα εναν 8cm στις 2500 στροφες πανω στην ιδια ψυκτρα.βεβαια προεξεχει λογω μεγεθους στην παλια ψυκτρα αλλα τωρα δεν ακουγεται καθολου και εριξε τη θερμοκρασια 8 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
y3k Νοέμβριος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Απο μια αναζήτηση που έκανα σε κάτι μαγαζία σχετικά με αυτό που λές βρήκα αυτά:http://www.pc-store.gr/products.php?category_id=121ψάχτα λίγο, θα έχει και παρόμοια σε ebay κτλπ.. ελπίζω να σε help :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Νοέμβριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2007 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.Τελικά δηλαδή θα αναγκαστώ να κάνω πατέντα!Στο επόμενο άνοιγμα του κουτιού θα το επιχειρήσω!Όσο για το δίσκο: y3k κάνει θόρυβο με τη λειτουργία*, οπότε μάλλον θα αντικατασταθεί.*αυτά που προτείνεις δε νομιζω να κάνουν δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.