Jump to content

Μείωση θορύβου σε Pentium III (slot 1)

anonymous-root

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή P3 @ 450Mhz (slot 1) για κατεβαστήρι.

Ο υπολογιστής κάνει αρκετό (για μένα) θόρυβο και θέλω να τον μειώσω (τον έχω και ακριβώς δίπλα στο κρεββάτι!):

α) ανεμιστήρας τροφοδοτικού: έβαλα αντίσταση και είναι σχετικά ήσυχος.

β) σκληρός δίσκος: ένας παλιός WD 40 GB, κάνει (κάμποσο) θόρυβο αλλά θα το κοιτάξω στο μέλλον.

γ) επεξεργαστής: ο ανεμιστήρας του κάνει αρκετό θόρυβο. (δουλεύει περίπου στις 4000 στροφές). Του έβαλα μια αντίσταση που είχα πρόχειρη (500Ω) αλλά δεν έκανε δουλειά (μείωσε τις στροφές στις 3500 περίπου). Σκέφτομαι να αποσυνδέσω τελειώς τον ανεμιστήρα. Είναι προτεινόμενη λύση αυτή (έστω και προσωρινή);

Για το δίσκο έχετε να προτείνετε κάτι ή η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση του με κάτι πιο αθόρυβο;

Ο υπολογιστής μόνο κατεβάζει.

ευχαριστώ!

εγω σε εναν celeron 850 που εχω και εκανε θορυβο ο ανεμιστιρας του επεξεργαστη, ηταν 4cm και γυρω στις 4600 στροφες, τον εβγαλα και τοποθετησα εναν 8cm στις 2500 στροφες πανω στην ιδια ψυκτρα.

βεβαια προεξεχει λογω μεγεθους στην παλια ψυκτρα αλλα τωρα δεν ακουγεται καθολου και εριξε τη θερμοκρασια 8 βαθμους

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Τελικά δηλαδή θα αναγκαστώ να κάνω πατέντα!

Στο επόμενο άνοιγμα του κουτιού θα το επιχειρήσω!

Όσο για το δίσκο: y3k κάνει θόρυβο με τη λειτουργία*, οπότε μάλλον θα αντικατασταθεί.

*αυτά που προτείνεις δε νομιζω να κάνουν δουλειά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.