Jump to content

Intel Pro/Wireless 3945ABG πρόβλημα !

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τελικά κάποιος με έχει μουντζώσει απο εκεί ψηλά, δεν εξηγείται αλλιώς.

Αγόρασα νέο laptop διότι το παλιό.. είχε παλιώσει πολύ! ;) Πήρα λοιπόν το Hewlett Packard 530 (για δουλειά είναι όχι για games).

Αυτό λοιπόν το καταραμένο φορητό, έχει wireless connection της intel (αυτό του τίτλου).

Αφού λοιπόν κατέβασα όλους τους κατάλληλους drivers για XP (το laptop έρχεται με vista) φορμάρισα το δίσκο, πέρασα XP, πέρασα drivers και όλα ωραία και καλά. Μέχρι που πήγα να σετάρω τον wireless connector για να παίζει στο δικό μου δικτυάκι.

Έχω 3 pc και 1 laptop πάνω στο wireless network μου ήδη χωρίς προβλήματα (μάλιστα το ένα laptop έχει Win98) και όλα παίζουν μια χαρά.

Το HP όμως αρνείται πεισματικά να δουλέψει (ίσως επειδή είναι ο μόνος intel στο δίκτυο;;;..). :D

Έτσι λοιπόν, ενώ ΒΛΕΠΕΙ κανονικά το wireless, ενώ συνδέεται κανονικά, ενώ μου ζητάει το WEP password, και όλα οκ... ΔΕΝ έχει data throughput καθόλου!! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ping στο gateway (router)! Δεν περνάει ουτε ένα byte από την σύνδεση. Δεν βλέπει ούτε το LAN ούτε το router. Φυσικά θα μου πείτε να μην βλέπει LAN αφού δεν κάνει ping. Nαι μεν αλλά το router BΛΕΠΕΙ το Laptop ότι είναι συνδεδεμένο πάνω του ασύρματα (φαίνεται στο control panel του)!

Η πλάκα είναι ότι με τις ΙΔΙΕΣ ρυθμίσεις (εκτός από το local IP που είναι άλλο αναγκαστικά για να μην έχω conflict) παίζει άψογα με LAN cable !!!

Οι drivers είναι latest (κατέβασα KAI από το site της intel τους οδηγούς του Wireless, και όχι μόνο από την HP. Δοκίμασα και τους δύο αλλά τζίφος). Το router είναι Linksys WAG354G και φοράει το firmware 1.01.07_GR.

Επειδή είμαι έτοιμος να πώ καμιά κουβέντα για την intel (στο google πολλοί έχουν παρόμοια προβλήματα με το συγκεκριμένο wireless controller, αλλά λύση δεν βρήκα πουθενά), αν έχει κανείς συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσε, ή αν γενικά έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει, σας ακούω...

Δεν δοκιμάζεις χωρίς WEP;

Παίζει ναι..

Αλλά δεν θέλω να είναι ελεύθερο εντελώς διότι στην πολυκατοικία πιάνω τουλάχιστον άλλα 4 wireless και δεν έχω διάθεση να μου κλέβουν internet! Αλλωστε αν δεν παίζει καλά με WEP τότε είναι ΑΧΡΗΣΤΟ!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα άλλα μηχανήματα, με NetGear κάρτες, και το άλλο φορητό με D-link παίζουν τζάμι!

Α ρε Intel...

Δεν έπαιζε ούτε με WPA ούτε με WEP.

Αποφάσισα να το αφήσω ελεύθερο, μέχρι που είχα μια φαεινή ιδέα..

Κάνω disable τον adapter, μπαίνω από το άλλο pc στο router και αλλάζω την ασφάλεια σε WEP. Μετά save settings, και μετά enable τον adapter και νέα σύνδεση. Και ως δια μαγείας παίζει.

Εντομεταξύ την διαδικασία αυτή την έκανα απο χτες πολλές φορές μπας και είχε "κολλήσει" το router, αλλά προφανώς το "κόλπο" ήταν το disable ενδιάμεσα της διαδικασίας. Τώρα δείχνει να παίζει ok.

Και τώρα που παίζει σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το WEP μια και είτε υπάρχει είτε όχι ένα και το αυτό.

Βάλε WPA 1 ή ακόμα καλύτερα 2.

εχω δει και εγω αρκετα λαπτοπ που αρνουνται πεισματικα να δουλεψουν με wep/wap ενω δειχνουν οτι δυνδεονται κανονικα.

δε θα το ελεγα προβλημα ομως του λαπτοπ ή της καρτας του αλλα συνδιασμο router και καρτας.

για το θεμα της ασφαλειας γιατι δεν δηλωνει mac addresses στο router σου, ωστε να συνδεονται μονο αυτα που θες και να το αφησεις ελευθερο?

θα κερδισεις αρκετα και σε ταχυτητα μεταφορας δεδομενων.

Και τώρα που παίζει σου προτείνω να απενεργοποιήσεις το WEP μια και είτε υπάρχει είτε όχι ένα και το αυτό.

Βάλε WPA 1 ή ακόμα καλύτερα 2.

Aργεί πολύ με WPA και επίσης χάνει έυκολα το σήμα το pc του σπιτιού μου (το wireless εξυπηρετεί το σπίτι μου, και το γραφείο μου που είναι κολλητά διαμερίσματα).

Το είχα για ένα φεγγάρι έτσι, αλλά η απόδοση δεν είναι και τόσο καλή.

εχω δει και εγω αρκετα λαπτοπ που αρνουνται πεισματικα να δουλεψουν με wep/wap ενω δειχνουν οτι δυνδεονται κανονικα.

δε θα το ελεγα προβλημα ομως του λαπτοπ ή της καρτας του αλλα συνδιασμο router και καρτας.

για το θεμα της ασφαλειας γιατι δεν δηλωνει mac addresses στο router σου, ωστε να συνδεονται μονο αυτα που θες και να το αφησεις ελευθερο?

θα κερδισεις αρκετα και σε ταχυτητα μεταφορας δεδομενων.

Βαριέμαι...:033: Θα το κάνω κάποια στιγμή... αλλά ξέρεις είμαι άτομο που πρέπει να έχω κέφι για να κάνω κάτι αλλιώς με πιάνει μια βαρεμάρα.. άλλο πράγμα.

Mac filtering σαν λυση στο "προβλημα" σου και απο μενα.

Χρονια τωρα "παλευα" με WEP,WPA και παρομοιες ιστοριες.

Πριν κανα μην γυρισα το router να βλεπει συγκεκριμενες mac addresses και καθαρισα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.