y3k Φεβρουάριος 1, 2008 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 πάρε ενα τροφοδοτικό καινούργιο, καπου 350-400w δεν είναι ακριβά και δες μήπως φταίει αυτό, αφου λοιπόν με το hardware τα δοκίμασες όλα τότε άρχισε κανένα defragment, check disk, ή βάλε να τρέξει κάπιο linux απο live cd, αν κολάει και τότε, μάλλον φταίει μητρική, δίσκος κτλπ. Καλού κακού όμως θα σου πρότεινα να κάνεις κανένα antivirus scanPS: δούλευε σε safe mode καλύτερα, λιγότερες πιθανότητες να κολήσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 1, 2008 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 Χμμμ ... τώρα έχουμε νέα κόλπα ... Όταν κολλάει και πατάω το hardware reset, δεν ξαναξεκινάει μετά το reset ... παραμένει κολλημένο σε μαύρη οθόνη, δεν μπαίνει ούτε καν στο bios. Για να μπω στο bios θα πρέπει να τον βγάλω τελείως από το ρεύμα για περίπου 1 λεπτό και να τον ξαναξεκινήσω. Μετά την επανεκκίνηση πρέπει να μπω στο bios καθώς έχω 2 επιλογές :F1 run setup ...F2 δε θυμάμαι τι ακριβώς μου ζητάει ... Τι κάνουμε τώρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 1, 2008 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 Χμμμ ... τώρα έχουμε νέα κόλπα ... Όταν κολλάει και πατάω το hardware reset, δεν ξαναξεκινάει μετά το reset ... παραμένει κολλημένο σε μαύρη οθόνη, δεν μπαίνει ούτε καν στο bios. Για να μπω στο bios θα πρέπει να τον βγάλω τελείως από το ρεύμα για περίπου 1 λεπτό και να τον ξαναξεκινήσω. Μετά την επανεκκίνηση πρέπει να μπω στο bios καθώς έχω 2 επιλογές :F1 run setup ...F2 δε θυμάμαι τι ακριβώς μου ζητάει ... Τι κάνουμε τώρα ?Τί μάρκα μνήμες φοράς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 1, 2008 Author #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 kingston Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 1, 2008 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 Βγάλε τη μία και άσε την άλλη επάνω. Αν και πάλι σου κολλάει, άλλαξε της slot. Συνέχισε να δοκιμάζεις μέχρι να εξαντλήσεις όλα τα slots καθώς και τα 2 dimms μνήμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 1, 2008 Author #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2008 Ξανακοιτάζοντας από την αρχή το thread και με δεδομένο ότι έχω κάνει :- διαγνωστικό τεστ για τις μνήμες- διαγνωστικό τεστ για το δίσκο- αλλαγή graphic card- αλλαγή τροφοδοτικού- αλλαγή και πειραματισμούς με τη μνήμη και τα slots- virus kai malware scan- windows updates- check σε όλες τις συνδέσεις με τα περιφερειακάαρχίζω να εστιάζω εδώ τις ελπίδες μου για επίλυση ... Λοιπόν αν δεν έχεις πειράξει τίποτα όσον αφορά το hardware/bios και το μόνο που έκανες μέχρι τώρα ήταν να βγάλεις μνήμες όπως σου είπαν τα παιδιά μου φαίνεται πρόβλημα θερμοκρασιών όπως είπαν και παραπάνω.Με το asus probe θα το δεις αυτό είτε από το bios αν έχεις υψηλό idle (πάνω από 60).Δες αν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή επίσης και γενικά όλα τα περιφερειακά. Παίζει να μετακίνησες το κουτί ή να έφαγε κανά χτύπημα.1) πείτε μου ένα καλό temperature monitor (να υποστηρίζει P4) για να δω θερμοκρασίες2) Πως βγάζουμε και βάζουμε πάστα στην ψύκτρα του cpu ?3) Πόση πάστα βάζουμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 2, 2008 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Δεν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Με τίποτα... Η μνήμες, ή σκληρός ή με την μικρότερη πιθανότητα κάρτα γραφικών.. Εγώ πάντως ψηφίζω μνήμες.. Αν μπορούσες να δοκιμάσεις κάποιες άλλες, τότε θα ήταν καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 2, 2008 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 1) πείτε μου ένα καλό temperature monitor (να υποστηρίζει P4) για να δω θερμοκρασίες2) Πως βγάζουμε και βάζουμε πάστα στην ψύκτρα του cpu ?3) Πόση πάστα βάζουμε ?Speedfan.Arctic Clean Thermal Remover.http://www.computer-data.gr/products.php?cid=26Εναν κοκο ρυζι στην μεση της CPU.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 2, 2008 Author #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2008 Σε συνέχεια των χθεσίνων, σήμερα έκανα τα εξής:- Bios update και clean CMOS.- Disable από το bios τον RAID controller.- Άνοιγμα του cpu και της ψύκτρας, καθάρισμα και νέα πάστα.Έβαλα το prime95 να τρέχει 4 συνεχόμενες ώρες ενώ παράλληλα δούλευα κανονικά στο pc, δεν ξεπέρασα τους 40-42 και δεν κόλλησα ποτέ .... :104:Δεν ξέρω εάν λύθηκε καθώς όπως σας είπα το πιάνει σε εντελώς άσχετες στιγμές ....Neptune added 8 Minutes and 6 Seconds later...Δεν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Με τίποτα... Η μνήμες, ή σκληρός ή με την μικρότερη πιθανότητα κάρτα γραφικών.. Εγώ πάντως ψηφίζω μνήμες.. Αν μπορούσες να δοκιμάσεις κάποιες άλλες, τότε θα ήταν καλά.Σίγουρα δεν είναι κάρτα καθώς μου το έχει κάνει με δύο διαφορετικές ... Εάν είναι δίσκος πως το εξακριβώνω ? :104: (Προχθές του έτρεξα κάτι διαγνωστικά χωρίς κανένα πρόβλημα .... )Εάν είναι μνήμες πως το εξακριβώνω ? :104:Το memtest το έχουν περάσει χωρίς λάθη. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που να μου το κάνει συνέχεια ώστε να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα βάζοντας και βγάζοντας τις μνήμες ... φαντάσου ότι τελευταια φορά που μου έκανε πρόβλημα ήταν 2 μήνες πριν ....Πάντως τις τελευταίες μέρες παρατηρώ κάτι ... μου φαίνεται αρκετά αργό κατά την εκκίνηση και απενεργοποίηση του συστήματος ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 3, 2008 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Μάλιστα... Περίεργο μηχάνημα βρε παιδάκι μου λιώστο λίγο ακόμα και αν μαρμαρώσει πάλι, βλέπουμε.. Αφού προς το παρόν πάει καλά, τότε κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 3, 2008 Author #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 beisnikos_spi δυστυχώς όπως σου είπα το πιάνει λόξυγγάς σε άσχετες στιγμές "κάθε τόσο" (παρατήρησε πότε άνοιξα το thread) κάτι που δε μου δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσω το πρόβλημα ... υπάρχει τρόπος να σιγουρευτώ για το εάν είναι οι μνήμες ... ή όχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Φεβρουάριος 3, 2008 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Φιλε Neptune εχεις δοκιμάσει καμία άλλη εκδοση windows???... εγώ θα πρότεινα σαν ύστατη λύση να παρεις win απο κάποιον άλλον και να δοκιμάσεις..Αυτο το λέω επειδη εχω προσωπική εμπειρία με laptop 2,500 ευρώ (φίλου) το οποίο κόλλαγε σε περιβάλλον XP και έτρωγε βγάλσιμο μπαταρίας για να επανέλθει. Τι test τρέξαμε δεν μπορεις να φανταστείς (8 ώρες 3dmark06 - 10+ ωρες prime)..κόλλαγε σε άσχετες στιγμές και μερικές φορές όταν ήταν να δείξει οποιαδήποτε μορφή video ..Μόλις βάλαμε vista εδώ και 5-6 μήνες το παιδί μου εχει πει οτι δεν εχει ξανα κολλήσει ... (και το δουλεύει και ως κατεβαστήρι)EDIT: Το βγάλσιμο μπαταρίας γινόταν στην αρχη ( noob's ) γιατί δεν ξέραμε που ειναι το reset στα λαπτοπ (ΛΟΛ?) μετα ανακαλύψαμε οτι ήταν το πατημα του κουμπιού για μερικά δευτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Φεβρουάριος 3, 2008 Author #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Mul θέλω να αποφύγω τη λύση format όπως ο διάολος το λιβάνι ... πρόκειται για pc εργασίας και δεν μπορείς να φανταστείς τι προγράμματα έχει πάνω του ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.