Jump to content

Κολλάει το PC!

Neptune

Recommended Posts

Χωρίς να σας κουράζω με πολλά λόγια ... σε άσχετες φάσεις κολλάει το PC, ενώ είμαι σε περιβάλλον windows, παγώνει η οθόνη ... δεν αποκρίνεται ούτε το ποντίκι, ούτε το πληκτρολόγιο .... απλά reset και πάμε πάλι από την αρχή ...

Τι μπορεί να είναι ? Motherboard? Video card? Τροφοδοτικό ?

Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να μετράει θερμοκρασίες ?

ThX! :001:

για αρχή τσέκαρε την γείωση του pc. μετά άνοιξε το κουτί και σπρώξε όλες τις κάρτες/μνημες να μπούν καλά στην θέση τους.

Επίσεις τέσκαρε και όλες τις συνδέσεις με τα περιφερειακά.

Για πρόγραμμα θερμοκρασιών σου προτείνω το speedfan.

για αρχή τσέκαρε την γείωση του pc.

Εννοείς το καλώδιο του ρευματος ?

μετά άνοιξε το κουτί και σπρώξε όλες τις κάρτες/μνημες να μπούν καλά στην θέση τους. Επίσεις τέσκαρε και όλες τις συνδέσεις με τα περιφερειακά.

Το έκανα φαίνονται όλα οκ.

Ρίξε και μια ματιά στη Διαχείριση Συσκευών.

Κάποιο πρόβλημα βρίσκει στον RAID controller αλλά εγώ δε χρησιμοποιώ το RAID ...

Αν δεν χρησιμοποιείς raid θα υπάρχουν κάποιες επιλογές για raid στο bios που καλό θα ήταν να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις.

Αλλά και πάλι μπορεί να μην αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του υπολογιστή σου.

Εννοείς το καλώδιο του ρευματος ?

Εννοώ αν στο pc σου φτάνει η γέιωση σωστά. Ένας τρόπος να το τσεκάρεις είναι να μετρήσεις με ένα πολύμπριζο την τάση (εναλασσόμενη) μεταξύ του σασί του πισι και μιας οποιασδήποτε μπρίζας στο "σιδράκι" της γείωσης. Πρέπει να είναι κοντά στο 0-5 Volt. Καμια φορά τα πολύμπιρζα (ιδίως τα φθηνα) κάνουν π@π@ριές.

Το έκανα φαίνονται όλα οκ.

Για τις κάρτες/μνήμες εννοούσα (αλλα δεν το διευκρίνησα επ' ακριβώς) να τις ψιλοτράβήξεις και να τις ξαναβάλεις πίσω για να σιγουρέψεις την καλή αγωγιμότητα της κάθε επαφής...!

Και απο τα δυο που αναφέρω έχω συναντήσει παρόμοια προβλήματα. Ιδίως το δεύτερο ακόμα καμια φορά μου συμβαίνει. Επίσης το δικό μου κολλάει καμια φορά όταν βάζω το βύσμα της κεραίας TV.

Goooooood Luck:001:

• 2 weeks later...

Έβαλα και έβγαλα τις μνήμες.

Εδώ και μερικές ημέρες δοκίμασα και μία διαφορετική κάρτα γραφικών, σήμερα το πρωί το ξανάπιασε ... πάλι freeze ...

Event Type: Error

Event Source: Service Control Manager

Event Category: None

Event ID: 7023

Date: 10/11/2007

Time: 7:08:49 πμ

User: N/A

Computer: PC3

Description:

The Computer Browser service terminated with the following error:

This operation returned because the timeout period expired.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type: Information

Event Source: Service Control Manager

Event Category: None

Event ID: 7036

Date: 11/11/2007

Time: 1:11:53 μμ

User: N/A

Computer: PC3

Description:

The IMAPI CD-Burning COM Service service entered the stopped state.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Τι σημαίνει αυτό ?

Δώσε λίγο το χαρακτηριστικά του μηχανήματός σου.

Μητρική,επεξεργαστής,μνήμες,κάρτα γραφικών,περιφερειακά και τροφοδοτικό.

Κάνε και ένα CMOS για καλό και για κακό.

Επίσης όταν κάνεις όλες αυτές τις δοκιμές βγάλε ολες τις pci κάρτες/ usb συσκευες που δε χρειάζονται....

Δεν έχω κάρτες PCI, ούτε USB.

Δώσε λίγο το χαρακτηριστικά του μηχανήματός σου.

Μητρική,επεξεργαστής,μνήμες,κάρτα γραφικών,περιφερειακά και τροφοδοτικό.

P4 2.4Ghz @ 800FSB

Asus P4P800-E DELUXE

PC 3200 512 X 2 = 1024 MB

ATI X1350 256MB

2 X 60 GB HDD, ATA 133

Κάνε και ένα CMOS για καλό και για κακό.

Πρέπει να βγάλω την μπαταρία από την MB ?

Έβγαλα και ξαναέβαλα τις μνήμες. Έκανα 4 περάσματα με το memtest χωρίς κανένα λάθος.

Εδώ και δύο μέρες δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω εαν αυτό λύθηκε καθώς μου το έκανε σε τυχαίες στιγμές και φάσεις ....

Λοιπόν αν δεν έχεις πειράξει τίποτα όσον αφορά το hardware/bios και το μόνο που έκανες μέχρι τώρα ήταν να βγάλεις μνήμες όπως σου είπαν τα παιδιά μου φαίνεται πρόβλημα θερμοκρασιών όπως είπαν και παραπάνω.

Με το asus probe θα το δεις αυτό είτε από το bios αν έχεις υψηλό idle (πάνω από 60).

Δες αν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή επίσης και γενικά όλα τα περιφερειακά. Παίζει να μετακίνησες το κουτί ή να έφαγε κανά χτύπημα.

Λοιπόν αν δεν έχεις πειράξει τίποτα όσον αφορά το hardware/bios και το μόνο που έκανες μέχρι τώρα ήταν να βγάλεις μνήμες όπως σου είπαν τα παιδιά μου φαίνεται πρόβλημα θερμοκρασιών όπως είπαν και παραπάνω.

Με το asus probe θα το δεις αυτό είτε από το bios αν έχεις υψηλό idle (πάνω από 60).

Δες αν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή επίσης και γενικά όλα τα περιφερειακά. Παίζει να μετακίνησες το κουτί ή να έφαγε κανά χτύπημα.

Θα τσεκάρω και αυτή την περίπτωση ... :001:

• 2 months later...

Μέτα από καιρό δυστυχώς σήμερα το πρωί το ξαναέπιασε λόξυγγας ...

2 Freeze σε άσχετες στιγμές ...

Κανένα μήνυμα σφάλματος στον event viewer ...

Με τέτοια παγωνιά που επικρατεί να υποθέσω πως δεν έχει να κάνει με προβλήματα θερμοκρασίας?

Τι στην ευχή είναι ? Σπάω το κεφάλι μου αλλά άκρη δεν βγάζω ... ..

Μπορεί να είναι το τροφοδοτικό ? Πως μπορώ να το εξακριβώσω ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.