Jump to content

αγορα καρτας

VAGELIS80

Recommended Posts

Candyman,δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω και ευλογη η απορια σου για τα ανυπαρκτα review..απορω και εγω..

ομως δεν εχω ακουσει απο κανενα να εσκασε καποιο τροφοδοτικο αυτης της εταιριας,ουτε εδω,ουτε σε διαφορα φορα που παρακολουθω..και πιστεψε με,αν ειχε σκασει,θα τρεχαν οι καλοθελητες να το κανουν βουκινο, για να πικαρουν το εν λογω καταστημα που τα φερνει με το τσουβαλι...

επισης,ειμαι της αποψης(και με χαρα θα ηθελα με διορθωσεις αν ειμαι λαθος) οτι σε τροφοδοτικο που δεν ζοριζεται,οπως τα μηχανακια που στηνουμε σε φιλους και συγγενεις κ προοριζονται για ιντερνετ,εφαρμογες γραφειου κτλ,τα εν λογω psu ειναι τιμια-φτηνη λυση..

εχουν περασει απο τα χερια μου δυο 350W,ενα 450W κ ξερω και 2 500αρια,που δουλευουν απροβληματιστα τοσα χρονια..μικρο το δειγμα,αλλα μεχρι τωρα φτου φτου φτου,κανενα προβλημα.

σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις,αλλα καλο ειναι να πληρωνεις αναλογα με τις αναγκες σου...

Kαι κάτι τελευταίο πάνω σε αυτό που λες sofos.

Nαι έχεις δίκιο, ένα μαπα τροφοδοτικό αν δουλεύει σε μικρό φορτίο σε σχέση με το ονομαστικό του, θα αποδίδει εντός προδιαγραφών. Συμφωνώ λοιπόν, ναι το 90% των "noname PSU" (α λα Chieftec, etc) θα μπορέσουν να τροφοδοτήσουν κοντά στο ονομαστικό τους όριο.

Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Είναι ότι τα τροφοδοτικά ΔΕΝ είναι σαν π.χ. ένα floppy.. να πούμε "εντάξει κάηκε μωρέ και τι έγινε;", ούτε λέμε "εντάξει έχει εγγύηση ότι κι αν γίνει είμαι οκ". Γιατί ΔΕΝ θα είσαι οκ!

Διότι... πως μπορείς να ξέρεις κατά πόσο τα τρανζίστορς του board σου ή της VGA δεν έχουν.. "φρικάρει" επειδή το power ripple έχει φτάσει τα 500mV;

Αν το τροφοδοτικό έχει initial power filtering της πλάκας, τότε τι θα γίνει στο 1ο βαρβάτο power spike; Θα καεί το τροφοδοτικό; Ναι! Θα καεί και τίποτε άλλο; ΝΑΙ !!!

Αν οι προστασίες είναι ελλειπείς, τότε τι θα γίνει αν π.χ. το -ανύπαρκτο- overcurrent protection κάνει τον "κινέζο" σε μια μέρα με κεραυνούς και αστραπές; Χμμμ...;;;

Μπήκαμε στο νόημα; Ελπίζω ναι... οπότε να μην συνεχίσω και με άλλα παραδείγματα ε;

Υ.Γ. Όσο το ΔΕΝ έχουν σκάσει ποτέ Chieftec... τι να πω. Εσύ το πιστεύεις αλήθεια αυτό; Εντάξει εδώ σκάνε τα Enermax... Τι να πω. Απλά αν έχεις κανένα εκτός εγγύησης άνοιξε το, δες το μέσα και μετά διάβασε τον οδηγό μου περί τροφοδοτικών. Νομίζω ότι θα είναι αρκετό για να πειστείς.

επισης,ειμαι της αποψης(και με χαρα θα ηθελα με διορθωσεις αν ειμαι λαθος) οτι σε τροφοδοτικο που δεν ζοριζεται,οπως τα μηχανακια που στηνουμε σε φιλους και συγγενεις κ προοριζονται για ιντερνετ,εφαρμογες γραφειου κτλ,τα εν λογω psu ειναι τιμια-φτηνη λυση..

Ξέρεις πόσο καταναλώνει ένα τέτοιο σύστημα; Ούτε 100w σε full load. Οπότε αντί το π.χ. 500άρι Chieftec του βάζεις ένα 300w επώνυμο στα ίδια λεφτά. Αυτό έχω να σου πώ αγαπητέ μου...

παιδιά για να μην ανοίγω καινούργιο tread βρίσκω την randeon x850xt 90 ευρώ αξίζει η όχι(μιας και δεν έχω τις γνώσεις σας μην την πατήσω).:115:

Δυστυχώς σε agp δεν εχεις πολλές επιλογές

αν είναι να πας σε χ850χτ καλύτερα προτίμησε μια 7600gt που είναι νεότερης τεχνολογίας στις ιδιες επιδόσεις περίπου

ενδεικτικά(σε pci) σε σύγκριση με μια 8800 ultra που αποδίδει 100%

η 1950pro αποδίδει περίπου 51%

η 7600gt αποδίδει περίπου 33%

και η χ850χτ αποδίδει περίπου 32,8%

Μπραβο Candyman που λες τα πραγματα με το ονομα τους,αυτο δειχνει εναν ανθρωπο τιμιο που δεν φοβαται να πει αυτο που πιστευει και γνωριζει.

Ενα thread με γενικες οδηγιες πως επιλεγουμαι προιοντα,τι πρεπει να γνωριζουμαι και πως να συγκρινουμαι πριν αγορασουμε θα ηταν πολυ χρησημο ειδικα για τα νεα παιδια που ακομα μαθαινουν.

Νομιζω οτι εισαι ο καταλληλος για αυτο αν εχεις χρονο.

stealth

προφανως και δεν κανω τον δικηγορο της chieftec,απλα το ποιντ μου ειναι οτι σε συστηματακια σαν αυτα που περιεγραψα,ακομα κ τα φτηνιαρικα αυτα τροφοδοτικα,την κανουν τη δουλεια..τωρα αν αρχισουν οι κεραυνοι,σταυρωνεις τα δαχτυλα και προσευχεσαι...

σε ολα τα υπολοιπα,συμφωνω..

και ο οδηγος σου ηταν η καλυτερη εισαγωγη για μενα ,για να αρχιζω να την ψαχνω λιγο με τα psu..

ετυχε λογω κοστους και κολληματος(αντε να τον πεισεις οτι το 350 επωνυμο ειναι καλυτερο απο ενα 500αρι μουφα στα ιδια λεφτα..) σε μερικους φιλους να βαλω Chieftec και κανενα ευτυχως,δεν εκανε τσικ..οποτε,βασει αυτου του μικρου δειγματος εξεφρασα την γνωμη μου..αν θες,ετσι για στατιστικους λογους..

ας γινουν τα τελευταια αυτα 3-4 ποστ μια "ιδεα" σε οσους μπαινουν σε αναζητηση τροφοδοτικου,περα απο τα οσα αναλυτικα εχουμε πει σε αλλα θεματα,οπως ο οδηγος σου.

και ας σταματησουμε εδω ,διοτι νοιωθω οτι χαλασα το thread και ξεφυγαμε λιγο..

αν και καλο ειναι να ακουγονται με αφορμη την ερωτηση του φιλου μας,εστω και για πολλοστη φορα..

και ας σταματησουμε εδω ,διοτι νοιωθω οτι χαλασα το thread και ξεφυγαμε λιγο..

αν και καλο ειναι να ακουγονται με αφορμη την ερωτηση του φιλου μας,εστω και για πολλοστη φορα..

Μερικές φορές τα off-topic δεν είναι και.. τόσο offtopic από την στιγμή που μπορεί να φανούν χρήσιμα στον άνθρωπο που άνοιξε το thread.

Στα υπόλοιπα που λες δεν έχω να προσθέσω κάτι. Αλλωστε τα όσα λες (ακόμα και όσα είναι καθαρά υποκειμενικά ζητήματα π.χ. "..βασει αυτου του μικρου δειγματος εξεφρασα την γνωμη μου..αν θες,ετσι για στατιστικους λογους..") δεν απέχουν από την πραγματικότητα και πολύ.

Πέστα δάσκαλε, και σε αυτό δίκιο έχεις: "Μερικές φορές τα off-topic δεν είναι και.. τόσο offtopic.."

Μπραβο Candyman που λες τα πραγματα με το ονομα τους,αυτο δειχνει εναν ανθρωπο τιμιο που δεν φοβαται να πει αυτο που πιστευει και γνωριζει.

---->

Επίσης να πούμε ότι πολλά περιοδικά του χώρου (υπολογιστές, games) δέχονται "χορηγίες" από καταστήματα ώστε να βάζουν υψηλή βαθμολογία σε συγκεκριμένα προϊόντα στα reviews.

Παίδες όποιοι έχετε noname τροφοδοτικό και φοβάστε τα surges να πάρετε αυτό:

FC9B671D-5056-9170-D319FF950AEB7A80_f_v.jpg

Επίσης να πούμε ότι πολλά περιοδικά του χώρου (υπολογιστές, games) δέχονται "χορηγίες" από καταστήματα ώστε να βάζουν υψηλή βαθμολογία σε συγκεκριμένα προϊόντα στα reviews.

Oχι δεν παραβλεψα το post σου το οποιο επισης ειναι σημαντικο,ο λογος που αναφερθηκα στον Candyman ειναι αυτος:

"Και επειδή έχω δουλέψει και σε περιοδικό του χώρου μπορώ να σου πώ συγκεκριμένα περιστατικά με παρουσιάσεις προϊόντων από Πλαίσιο και Big City και τι αποτελέσματα ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ -εκ των άνωθεν- να βγάζουμε!"

stealth

Ξέρεις πόσο καταναλώνει ένα τέτοιο σύστημα; Ούτε 100w σε full load. Οπότε αντί το π.χ. 500άρι Chieftec του βάζεις ένα 300w επώνυμο στα ίδια λεφτά. Αυτό έχω να σου πώ αγαπητέ μου...

ΛΑΘΟΣ.. απο εμένα και 360άρι chieftec πέρασε απο τα χέρια μου με ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ.. δοκιμασμένα 4 τροφοδοτικά της εταιρίας:

360W~ χ2

420W

550W

το 360W άντεχει σε server με διπλό PIII 8x HDD με πάρα πολύ uptime και full load μαζί επι 9 ΜΗΝΕΣ(μετά ο υπολογιστής πουλήθηκε σε άλλον και μέχρι σήμερα είναι άψογος!)

Επίσης άλλο ένα 360άρι ίδιο μοντέλο σήκωσε πολύ άνετα SLI 6600GT, Α64 3200, 5 HDD και δουλέυει ως download pc σε PC ξαδέρφου μου.

το 420W είναι ενός Γιάννη, σε Α64 3800, 3 HDD, 7900GS, και δουλέυει απο 12 μέχρι 24 την ημέρα(ανάλογα το φόρτο που θέλει να κατεβάζει).

550W είχα στον AM2 μου, που ως καλός **** ενώ είχα την εντύπωση οτι δήθεν χάλασε, τελικά έφταιγε που δεν είχα συνδέσει το καλώδιο τροφοδοσίας του floppy. Νάνε καλά η ASUS που αγνόησε αυτό το bug στο mobo μου. Αφού έσκασα 280Ευρώ που τα κλαίω μέχρι σήμερα και θα μπορούσα να είχα ένα σοβαρό κινητό θα μπορούσε αν είχα παραπάνω όρεξη για δοκιμές να το γλίτωνα(Ανθρώπινα λάθη).

Μετα το 550 το έβαλα στο download pc μου Α64 3500 σαν του ξαδέρφου μου και δούλεψε άψογα 5 μήνες, τώρα το αντάλαξα με ένα laptop όπου γράφω αυτή τη στοιγμή. Πληροφοριακά στο 550, του άλλαξα ανεμιστήρα(όχι οτι δεν δούλευε ο εργοστασιακός, πειραματικά το έκανα για να γλυτόσω 1-5db), ο επόμενος που έβαλα είχε σταματήσει σε 3 βδομάδες(glacialtech fan τρομάρα τους), και το τροφοδοτικό όσο απίθανο και να σου φαίνεται άντεξε 1 μήνα χωρίς να αερίζεται και να ψήνεις μπριζόλες πάνω του.:087:

Πες μου, ΠΟΙΟ άλλο τροφοδοτικό θα άντεχε ΤΟΣΑ που έχω κάνει στα παραδείγματα.. ένα έχω να πω, chieftec is the best!! +1!!

Μπορέις να μου πείς γιατί το πανάκριβο 1000άρι μου enermax μου τρώει τα αυτιά; δεν μπορούσε η enermax να το έκανε ποιο αθόρυβο αφού λίγο φορτίο του έχω πάνω; 280E gmt πήγαν στα σκουπίδια :022:

Και αυτά που λέω πάρτα ως δείγμα..

και απο κάρτα γραφικών, η 7600 είναι πολύ καλή σε AGP, αν είσαι τυχερός και βρείς και 7800GS ακόμα καλύτερα.

ΛΑΘΟΣ.. απο εμένα και 360άρι chieftec πέρασε απο τα χέρια μου με ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ.. δοκιμασμένα 4 τροφοδοτικά της εταιρίας:

360W~ χ2

420W

550W

το 360W άντεχει σε server με διπλό PIII 8x HDD με πάρα πολύ uptime και full load μαζί επι 9 ΜΗΝΕΣ(μετά ο υπολογιστής πουλήθηκε σε άλλον και μέχρι σήμερα είναι άψογος!)

Επίσης άλλο ένα 360άρι ίδιο μοντέλο σήκωσε πολύ άνετα SLI 6600GT, Α64 3200, 5 HDD και δουλέυει ως download pc σε PC ξαδέρφου μου.

το 420W είναι ενός Γιάννη, σε Α64 3800, 3 HDD, 7900GS, και δουλέυει απο 12 μέχρι 24 την ημέρα(ανάλογα το φόρτο που θέλει να κατεβάζει).

550W είχα στον AM2 μου, που ως καλός **** ενώ είχα την εντύπωση οτι δήθεν χάλασε, τελικά έφταιγε που δεν είχα συνδέσει το καλώδιο τροφοδοσίας του floppy. Νάνε καλά η ASUS που αγνόησε αυτό το bug στο mobo μου. Αφού έσκασα 280Ευρώ που τα κλαίω μέχρι σήμερα και θα μπορούσα να είχα ένα σοβαρό κινητό θα μπορούσε αν είχα παραπάνω όρεξη για δοκιμές να το γλίτωνα(Ανθρώπινα λάθη).

Μετα το 550 το έβαλα στο download pc μου Α64 3500 σαν του ξαδέρφου μου και δούλεψε άψογα 5 μήνες, τώρα το αντάλαξα με ένα laptop όπου γράφω αυτή τη στοιγμή. Πληροφοριακά στο 550, του άλλαξα ανεμιστήρα(όχι οτι δεν δούλευε ο εργοστασιακός, πειραματικά το έκανα για να γλυτόσω 1-5db), ο επόμενος που έβαλα είχε σταματήσει σε 3 βδομάδες(glacialtech fan τρομάρα τους), και το τροφοδοτικό όσο απίθανο και να σου φαίνεται άντεξε 1 μήνα χωρίς να αερίζεται και να ψήνεις μπριζόλες πάνω του.:087:

Πες μου, ΠΟΙΟ άλλο τροφοδοτικό θα άντεχε ΤΟΣΑ που έχω κάνει στα παραδείγματα.. ένα έχω να πω, chieftec is the best!! +1!!

Μπορέις να μου πείς γιατί το πανάκριβο 1000άρι μου enermax μου τρώει τα αυτιά; δεν μπορούσε η enermax να το έκανε ποιο αθόρυβο αφού λίγο φορτίο του έχω πάνω; 280E gmt πήγαν στα σκουπίδια :022:

Και αυτά που λέω πάρτα ως δείγμα..

και απο κάρτα γραφικών, η 7600 είναι πολύ καλή σε AGP, αν είσαι τυχερός και βρείς και 7800GS ακόμα καλύτερα.

Πόσα από αυτά τα pc που αναφέρεις μέτρησες να δείς τι φορτίο κατανάλωναν;

Τι να πρωτοπώ... Ότι τα επιχειρημάτα που αναφέρεις έχουν παντελή έλλειψη τεκμηρίωσης; Το ότι δεν υπάρχουν review στο νετ ενώ για τα cases υπάρχουν, δεν σου κάνει εντύπωση; Το κόστος τους; Δηλαδή κι εγώ ξέρω άπειρα QTEC που παίζουν χωρίς προβλήματα. Αυτό αυτομάτως τα κάνει και καλά; Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να αναλύσω οτιδήποτε άλλο, ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του.

Πόσα από αυτά τα pc που αναφέρεις μέτρησες να δείς τι φορτίο κατανάλωναν;

Τι να πρωτοπώ... Ότι τα επιχειρημάτα που αναφέρεις έχουν παντελή έλλειψη τεκμηρίωσης; Το ότι δεν υπάρχουν review στο νετ ενώ για τα cases υπάρχουν, δεν σου κάνει εντύπωση; Το κόστος τους; Δηλαδή κι εγώ ξέρω άπειρα QTEC που παίζουν χωρίς προβλήματα. Αυτό αυτομάτως τα κάνει και καλά; Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου....

και με μετρητές όλα αυτά τα δοκίμασα, έχω tester ειδικό για τροφοδοτικά. Έχω UPS που μετρώ την κατανάλωση απο το monitor του επι % με 100%=600W peak.

Τα reviews τα γράφουν όσοι έχουν την όρεξη, στο net δεν βρίσκεις και βίδες αυτοκινήτου μάρκας τάδε.. τα qtec εγώ δεν τα δοκίμασα αλλά τα συγκεκριμένα που λέω ναι. Και το έχει και το παλικάρι που ψάχνει για κάρτα γραφικών.. αν θες μπορώ να γράψω review αλλά τώρα το μοναδικό desktop pc που έχω είναι με το θορυβώδες enermax.

Υ.Γ. ο Πατέρας μου θα αγοράσει 850W chieftec, αν θες μπορώ να κάνω ανάλυση σε αυτό, στο PC που έχω στην ταράτσα είναι linkworld(αρχαίο και θέλει αλλαγή γιατί τσιρίζει), θα πάρω ένα 350άρι να είναι ποιο πλήρες το review.

εμενα πάντως με βοηθήσατε πολύ όλοι.(και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η όλη συζήτηση για το τροφοδοτικό θεωρήθηκε off-topic μιας και αποτελεί βασική παράμετρο για την αγορά κάρτας γραφικών και επιπλέον τέθηκε ως ερώτημα από εμενα.)

από ότι μου δώσατε να καταλάβω η καλύτερη(για να μην πω η μονη λύση) είναι η x1950 προ, αλλα δεν ξέρω αν αξίζει να την πάρω με βάση το υπόλοιπο σύστημα μου η να βολευτώ με μια 7600 που πρότειναν τα παιδιά και να κάνω ολική αναβάθμιση συστήματος αργότερα( ενόψει και drx 10);;;.οποιαδήποτε άποψη δεκτη.

ευχαριστώ και πάλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.