alexandrosss Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2007 το pc θα ειναι 24/7 ανοιχτο εχει σκοπο να αντικαταστησει τα δυο πισι που ειναι ανοιχτα ολη την ημερα το πισι επισης θα πεζει το ρολο και ενος μικρου fileserver αρα θελω ενα πισι το οποιο στην κυριολεξια να ειναι παγωμενο και να χωραει σε μικρο κουτι το οποιο να ειναι αυτο μαλλον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650622 5δισκους βαζω στο παραπανω χαλαρα δεν θα εχει drive etc πολυ πιθανον να το αφησω και χωρις οθονη ι ισως ψαξω κατι παλιες μικροκαμομενες acer 15ares τφτ η μητρικη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.524345 επεξεργαστης http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555466 θελω οσο το δυνατον λιγοτερη καταναλωση ρευματος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554783 και δυο τετοιες μνημες πιθανον να ναι αχρηστο τα 2γιγα μνημη αλλα σιγα 48ευρω συνολο τωρα για τροφοδοτικο δεν ξερω τη θα κανω εχω ενα παλιο antec true power 480(βασικα 3τετοια εχω) δεν ξερω αν το βαλω το βασικο ειιναι και η χαμηλη καταναλωση ρευματος η δισκοι υπαρχουναι 2χ500 1χ300 2χ250 θα μπουνε σε αυτο το πισι και κατι βασικο δεν παω σε amd και δεν βαζω μητρικη αν δεν ειναι abit :D ισως μπει και αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911001
WAntilles Οκτώβριος 27, 2007 #2 Οκτώβριος 27, 2007 και κατι βασικο δεν παω σε amd...Ε τότε θα πληρώνεις πολύ περισσότερο στη ΔΕΗ, γιατί όλοι οι Core2-based καίνε περισσότερο από τους μικρούς K8 AM2 - πόσο μάλλον δε από τους BE.Σε δε idle καταστάσεις, ή κοντά σε αυτές - μιλάμε για CPU load όχι πάνω από 20% και πολύ λέω - η διαφορά υπέρ των AMD K8 AM2 είναι ακόμα μεγαλύτερη.Καλούς λογαριασμούς ΔΕΗ εύχομαι.Αν αλλάξεις γνώμη, πές το να σου προτείνω σύνθεση με AMD K8 για μέγιστη οικονομία.
GeorgeVasil Οκτώβριος 27, 2007 #4 Οκτώβριος 27, 2007 Και σκέψου πόσα θα χάσεις αν χρειαστεί να το πουλήσεις..αν πάρεις ΑΜD..
kyma Οκτώβριος 27, 2007 #5 Οκτώβριος 27, 2007 Και σκέψου πόσα θα χάσεις αν χρειαστεί να το πουλήσεις..αν πάρεις ΑΜD.. Τί σχέση έχει να τον πουλήσει; Εφ'όσον το παιδί ψάχνει να φτιάξει έναν υπολογιστή για τέτοιο σκοπό δε θα θέλει σε 1-2 χρόνια αναβάθμιση που να χρειαστεί να αλλάξει πράγματα... Θα τον έχει μέχρι να χαλάσει κάποιο "ζωτικής" σημασίας τμήμα του. και κατι βασικο δεν παω σε amd και δεν βαζω μητρικη αν δεν ειναι abit :D Όσο για το ότι δε διαπραγματεύεσαι να πας σε AMD, μάλλον δεν είναι και τόσο σωστό. Και εγώ είμαι fan της Ιντελ και δεν έχω πάρει ποτέ AMD!!!Κάποιες φορές όμως μας συμφέρει να πάμε σε εταιρίες που δεν είμαστε fan τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι: α. θα σου έρθει φθηνότερα σε AMD β. θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση γ. δε θέλεις κάποιο υπολογιστή επιδόσεων Αν ήμουν στη θέση σου: α. δε θα έπαιρνα ένα Celeron τεχνολογίας Pentium4 β. αν θέλεις ντε και καλά πρόσφατο μηχάνημα πήγαινε σε ένα φθηνό amd γ. αν δε θέλεις πρόσφατο μηχάνημα πάρε PentiumIII Εχώ έχω PentiumΙΙΙ, χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλή κατανάλωση και ιδανικά για 24/7/365!!! Μία ακόμα γνώμη είπα, η επιλογή όμως είναι δική σου.. Φιλικά kyma
WAntilles Οκτώβριος 27, 2007 #6 Οκτώβριος 27, 2007 Και σκέψου πόσα θα χάσεις αν χρειαστεί να το πουλήσεις..αν πάρεις ΑΜD..Τί να πουλήσει φίλε μου και πότε;Ένας τέτοιος υπολογιστής σε τέτοιο ρόλο, κρατά άνετα10-15 χρόνια.
thanos21unoDK Οκτώβριος 27, 2007 #7 Οκτώβριος 27, 2007 βασικα αν φτιαξει download pc το κραταει πολυ καιρο γιατι δεν κανει καμια βαρια δουλεια εκει μεσα.
alexandrosss Οκτώβριος 27, 2007 Author #8 Οκτώβριος 27, 2007 δεν πουλιεται δεν πεζουν ρολο τα χρηματα π3 εχω στα 1.2 με πυρηνα tualantin πως τους λεγανε απο τα τελευταια κορυφαια κομματια ξετρυπωσα ενα π4 στα 1.8 αλλα δεν ξερω τη ρευμα καιει αυτος AmD ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ (μην γινει θεμα αμδ και ιντελ σας παρακαλω) καπου εχω κατι celeron s478 αλλα θελω καινουριο πισι
NGF Οκτώβριος 27, 2007 #9 Οκτώβριος 27, 2007 Και εγω ειμαι υπερ της AMD σε αυτο το θεμα και ας μην θες να παρεις amd. Και γνωμη μου πολλα τα χρηματα για μητρικη και κουτι αφου ειναι ενα απλο κατεβαστηρι
kyma Οκτώβριος 27, 2007 #10 Οκτώβριος 27, 2007 δεν πουλιεται δεν πεζουν ρολο τα χρηματα π3 εχω στα 1.2 με πυρηνα tualantin πως τους λεγανε απο τα τελευταια κορυφαια κομματια ξετρυπωσα ενα π4 στα 1.8 αλλα δεν ξερω τη ρευμα καιει αυτος AmD ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ (μην γινει θεμα αμδ και ιντελ σας παρακαλω) καπου εχω κατι celeron s478 αλλα θελω καινουριο πισι Οκ, δεν επειμείναμε να σου αλλάξουμε άποψη. Μία γνώμη είπαμε. [offtopic]Και εγώ έχω έναν Pentium III Tualatin 1.26GHz (server edition) από τα καλύτερα κομμάτια πιστεύω. Ακολουθούν ένας Celeron Tualatin 1.3GHz, ένας Pentium III Coppermin 800MHz, ένας Pentium III 600MHz και ένας 450MHz. Οι 3 είναι μόνο σε pc οι άλλοι κάθονται. [offtopic] Εφ'οσον θέλεις τότε καινούργιο pc με intel πάρε ένα μικρό Core 2 Duo, που έχουν χαμηλότερη κατανάλωση..
thanos21unoDK Οκτώβριος 28, 2007 #11 Οκτώβριος 28, 2007 Οκ, δεν επειμείναμε να σου αλλάξουμε άποψη. Μία γνώμη είπαμε. [offtopic]Και εγώ έχω έναν Pentium III Tualatin 1.26GHz (server edition) από τα καλύτερα κομμάτια πιστεύω. Ακολουθούν ένας Celeron Tualatin 1.3GHz, ένας Pentium III Coppermin 800MHz, ένας Pentium III 600MHz και ένας 450MHz. Οι 3 είναι μόνο σε pc οι άλλοι κάθονται. [offtopic] Εφ'οσον θέλεις τότε καινούργιο pc με intel πάρε ένα μικρό Core 2 Duo, που έχουν χαμηλότερη κατανάλωση.. συμφωνω.
alexandrosss Οκτώβριος 28, 2007 Author #12 Οκτώβριος 28, 2007 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558218 δηλαδη αυτον τον επεξεργαστη κουτι θα παρω γιατι θα ειναι σε εμφανες σημειο το πισι απλος μαλλον το δευτερο θα παρω για να βαλω περισοτερους δισκους (εχω δυο π3 1000 ζιον σερβερ αλλα καηκε η μητρικη του ραμπους μνημες κλπ)
Εvo8-By-m-diox Οκτώβριος 28, 2007 #13 Οκτώβριος 28, 2007 Επειδή η συγκεκριμένη ιδέα την έχω και εγώ στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό αλλα ομολογώ ότι δεν έχω ψαχτεί θα ήθελα τα φώτα σας για να μου προτείνει ο καθένας το κατευαστιρι...Δεν με ενδιαφέρει άμα θα έχω amd η intel(αν και ομολογουμένως προτιμώ intel:P)..από εκεί και πέρα θέλω να έχει περίπου 1.5-2 T χωριτικοτητα σε δίσκους...!Οθόνη πληκτρολογια k.l.p έχω...Θέλω να έχει και ένα player μέσα(καλού κακού δεν ξες) και θα ήθελα και να έχει και όσο το δυνατό πιο μικρό κουτί..!PS:Δεν άνοιξα καινούργιο thread γιατί πρόκειται περί του θέματος...σε περίπτωση που ενοχλεί τον αλέξανδρο η τον admin απλά να m ενημερώσουν..Να σβηστεί το post m και να κάνω ένα καινούργιο thread..Σας ευχαριστώ όλους εκ τον προτερων
alexandrosss Οκτώβριος 28, 2007 Author #14 Οκτώβριος 28, 2007 εμενα δεν με ενοχλει απλος εγω το πισι θα το κανω χωρις οθονη εσυ απο οτι καταλαβα θες ενα media center pc που να κανει και το download pc πανω κατω τα ιδια θελουμε αρκει να αποκλεισουμε την κατηγορια GAMES που δεν με ενδιαφερει για πες μας τωρα και την ιδεα σου μπας και αλλαξω και εγω καμια γνωμη (πλακα πλακα διπλα στην τηλεωραση μου εχω 1dvd player 1video player (για ριπ κασετες ) τον ενησχητη για τα ηχεια των αποδικοποιητη για τα δορυφορικα κλπ) ισως να εβαζα ενα πισι για media center kai download pc kai fileserver etc ισως το κανα
Εvo8-By-m-diox Οκτώβριος 28, 2007 #15 Οκτώβριος 28, 2007 εγώ απλά θέλω να είναι ενα κανονικό pc απλά θα το έχω μονο για κατεβαστιρι..Δεν m ενδιαφέρει να βλέπω ταινίες k.l.p εννοείτε ούτε games....!!απλά να κατεβάζω από torrents και θα είναι Μόνιμος ανοικτό..επομένως να μην τρώει ρεύμα...Δεν m ενδιαφέρει...TPT άλλο..θέλω μονο το μTorrent και να κατεβάζω..τιποτα παραπανο
WAntilles Οκτώβριος 28, 2007 #16 Οκτώβριος 28, 2007 Επειδή η συγκεκριμένη ιδέα την έχω και εγώ στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό αλλα ομολογώ ότι δεν έχω ψαχτεί θα ήθελα τα φώτα σας για να μου προτείνει ο καθένας το κατευαστιρι...Δεν με ενδιαφέρει άμα θα έχω amd η intel(αν και ομολογουμένως προτιμώ intel:P)..από εκεί και πέρα θέλω να έχει περίπου 1.5-2 T χωριτικοτητα σε δίσκους...!Οθόνη πληκτρολογια k.l.p έχω...Θέλω να έχει και ένα player μέσα(καλού κακού δεν ξες) και θα ήθελα και να έχει και όσο το δυνατό πιο μικρό κουτί..!Δεν κατάλαβα τί εννοείς λέγοντας "player" αλλά κατά τα άλλα, σου προτείνω τα εξής:κουτάκιΜπορείς να το δεις καί εδώ.τροφοδοτικόmotherboardΕίναι καί φθηνή και καλή. Και αν το θελήσεις χωρίς καμμία προσθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί καί για ρόλο HTPC.CPUΕίναι υπεραρκετός καί για ρόλο HTPC αν το θελήσεις.2 τέτοιες μνήμες
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 28, 2007 #17 Οκτώβριος 28, 2007 Εγώ συμφωνώ με τον WAntilles αλλά προσθέτω να αγοράσει(ο ενδιαφερόμενος) και μια XXL ψήκτρα, από την στιγμή που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ, καλύτερο είναι να έχει ανεμιστήρα χαμηλών RPM(η αν γίνεται και χωρίς fan, λίγο δύσκολο γιατί θέλει και underclock). Προτείνω Scythe infinity και Thermaltake Sonic tower(και οι δύο στα ίδια επίπεδα είναι αλλά εμπιστεύομαι ποιο πολύ thermaltake)
alexandrosss Οκτώβριος 28, 2007 Author #18 Οκτώβριος 28, 2007 το τροφοδοτικο που εχω εγω το antec true 480 αν δεν ειναι full load παλι 480βατ καιει ?
Εvo8-By-m-diox Οκτώβριος 28, 2007 #19 Οκτώβριος 28, 2007 Ευχαριστώ παρα πολύ...αλλα το κουτί δεν είναι κάπως μεγάλο??? δηλαδή ειλικρινά το μονο που θέλω να κάνει το κουτί είναι να χωράει 3 η 4 hdd να έχει καλή μόνωση... δηλαδή επειδή θα είναι συνεχεια ανοικτό δεν θέλω να ακούγεται καθόλου...!!Είτε ανοικτό είτε κλειστό να μην καταλαβαίνω διαφορα ήχου...!!
kyma Οκτώβριος 28, 2007 #20 Οκτώβριος 28, 2007 Ευχαριστώ παρα πολύ...αλλα το κουτί δεν είναι κάπως μεγάλο??? δηλαδή ειλικρινά το μονο που θέλω να κάνει το κουτί είναι να χωράει 3 η 4 hdd να έχει καλή μόνωση... δηλαδή επειδή θα είναι συνεχεια ανοικτό δεν θέλω να ακούγεται καθόλου...!!Είτε ανοικτό είτε κλειστό να μην καταλαβαίνω διαφορα ήχου...!! Το κουτί είναι πολύ καλό και ήσυχο, δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Επιπλέον με το να έχει μπροστά αυτή την πρόσοψη δεν έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες και πίσω μπορείς να βάλεις 2x8cm ή 1x12cm ανεμιστήρες, αλλά μπορείς να βάλεις και όσους δίσκους θέλεις χωρίς να είναι κολλητά ο ένας στον άλλο και να ζεσταίνονται. Αν θέλεις μπορώ να σου δείξω και φωτογραφίες από το δικό μου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.