backgroundman Οκτώβριος 29, 2007 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Εν μέρει σωστός.Σίγουρα πάνω από 3.6 συνολικό συντελεστή θα δεις (4*0.95^2).Ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, υπάρχει πολύ εύκολος τρόπος να δεις αν σε περιορίζει το software ή το hardware.Ανοίγεις 4 single-threaded instances του software ταυτόχρονα.Αυτό με το ^2 δε το κατάλαβα ??Με το να τρέξεις 4 single-threaded instances υπολογίζεις το speedup που έχεις λύνοντας 4 φορές το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα. Θα είναι πολύ διαφορετικό με το speedup που θα έχεις αν πας να λύσεις ένα πρόβλημα με 4 επεξργαστές παράλληλα. Το να μπορεί να μου λύνει το ίδιο πρόβλημα 4 φορές ταυτόχρονα δε μου λέει κάτι (εκτός βέβαια απο τις @home εφαρμογές). Αυτό που έχει σημασία πιστεύω είναι το speedup τρέχοντας παράλληλους αλγόριθμους.Για αυτό το speedup είπα οτι το 3.8 ή 3.6 είναι αρκετά μεγάλο, πιστεύω οτι δύσκολα θα φτάνει το 3. Οπωσδήποτε θα έχει μεγαλύτερο speedup απο τον Quad της Intel που έχει σαφώς μεγαλύτερη καθυστέριση στην επικοινωνία μεταξύ των cores, αλλα και στην επικοινωνία με τον memory-controller... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Οκτώβριος 29, 2007 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Επιπλέον σε αυτά που είπε ο backgroundman: Όταν έχεις πολλά προγράμματα να τρέχουν στην μνήμη, όσο απαιτητικά και να είναι, το καθένα από αυτά έχει το δικό του memory space. Όταν κάνεις multithreading, μπαίνει στην μέση το interprocess communication, το οποίο απαιτεί υποχρεωτικά shared memory. Εκεί είναι που αρχίζουν να ζορίζουν τα πράγματα και όλο το σύστημα (cache, μνήμες, imc, cpu/core linkage) πρέπει να δείξει τα δόντια του. Η άλλη λύση, που δεν είναι πάντα εφικτή, είναι να κάνεις multithreading αποφεύγοντας το IPC, και να καταλήξεις να καταναλώνεις την μνήμη με το φτυάρι, ανεβάζοντας το κόστος του τελικού χρήστη που θα πρέπει να ξοδέψει για μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Οκτώβριος 29, 2007 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Το να μπορεί να μου λύνει το ίδιο πρόβλημα 4 φορές ταυτόχρονα δε μου λέει κάτι...Δεν θα είναι το ίδιο πρόβλημα.Θα είναι 4 διαφορετικά προβλήματα αλλά αποδεδειγμένα ίδιου "βάρους" -> φόρτου εργασίας -> "έργου" κλπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.