Jump to content

Πώς να λαδώσω τα ανεμιστηράκια

skiabox

Recommended Posts

Εχω μια βαση (NOTEPAL by Cooler Master) για το laptop μου , η οποια εχει 3 ανεμιστηρακια απο κατω.Τελευταια εχουν αυξηθει τα επιπεδα του θορυβου που παραγει και πλεον και το καθαρισμα με πεπειεσμενο αερα δεν κανει κατι.Μηπως ηρθε η ωρα να λαδωσω τα ανεμιστηρακια?Και αν ναι πως γινεται αυτο?Ευχαριστω!

Δοκίμασε λάδι μηχανής για γάζωμα. Θα σου έλεγα για λάδι της Singer αλλά είναι λίγο ακριβούτσικο.. :(

Είναι τεσταρισμένα τα λάδια αυτά, τα έβαζα στα ανεμιστηράκια των GeForce 2 & 4 που είχα και σταματούσαν τελείως. Μετά που τους είχα ρίξει λίγο λάδι όχι μόνο γυρνούσαν αλλά δεν ακούγοταν καθόλου!!! ;)

Τους ρίχνεις λίγο λάδι από την κάτω μεριά, γύρω-γύρω στο σημείο που είναι το κενό που "κουμπώνουν" με τη φτερωτή από πάνω..

Κατσε εγω ειχα διαβασει οτι το λαδι μπανει στο κεντρο εκει που ειναι το αυτοκολητο.Αλλου τελικα μπαινει?Παιζει καμια photo?

thnx again for helping kyma!

Και εγώ ήξερα για κάτω από το αυτοκόλλητο. Τα συγκεκριμένα δεν είχαν αυτοκόλλητο από πάνω, ήταν συμπαγής ο ανεμιστήρας.

Πρόσεχε όμως γιατί κάτω από το αυτοκόλλητο είναι και τα καλωδιάκια...

Φωτογραφία αυτή τη στιγμή δεν παίζει, οπότε όταν γυρίσω σπίτι θα βγάλω την κάρτα να τραβήξω μερικές... :)

Μήπως μπορείς να βάλεις link με αυτό που έχεις να σου πω για τα ανεμιστηράκια;

Βλέπω ότι θα ανεμιστηράκια σου είναι κανονικά και όχι τίποτα περίεργα, οπότε θα τα λαδώσεις κανονικά.

Κάτω από το αυτοκόλλητο όπως δείχνει και στο link που μας έδωσες πιο πάνω. :) Καλή επιτυχία!!

Περιμένουμε να μας πεις τί έγινε και αν ηρεμήσαν καθόλου :p

Πεδες αποτυχια η επιχειρηση.Το κεντρικο καπακι φενεται να ειναι ενα με τον ανεμιστηρα.Επισης ειναι πολυ μικρο.

Μπορείς να δώσεις φωτογραφία του ανεμιστήρα;

Να παρω λετε καμια συριγγα για να περασω το λαδι μεσα?

Από την άλλη πλευρά που έχει το κενό για να περιστρέφεται, δεν μπορείς να του βάλεις;

kyma και οι 2 πλευρες ειναι σφραγισμενες.

Δεν υπάρχει κάποιο κενό για να γυρίζει ο ανεμιστήρας; Προσπάθησε με σύρριγα όπως είπες και εσύ.

Αν δεν καταφέρεις κάτι ούτε έτσι, πάρε καινούργια... :(

Kαι με ένα απλά σπρέι αντισκοριακό - λιπαντικό κάνεις δουλειά μην τρελαίνεσαι

Eιναι ενα σπρεϊ που λεγεται WD40 σε μπλε κουτακι με κιτρινα γραμματα.

Σε ολα τα βενζιναδικα υπαχει.

Εγω αυτο χρησιμοποιώ και είναι αποτελεσματικοτατο.

Σε ball bearing ανεμιστήρες το λάδωμα δεν έχει αποτέλεσμα λόγω αρχιτεκτονικής, μόνο στους sleeve bearing έχει νόημα.

Πληροφοριακά το αναφέρω...

http://en.wikipedia.org/wiki/Case_fan#Physical_characteristics

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.