Jump to content

Βοήθεια για μνήμες laptop

nikiforos_ouranos

Recommended Posts

Παίδες, γεια χαρά!

Έχω ένα fujitsu-siemens AMILO M7405, το οποίο "τρέχει'' windows xp home. Όμως εχει ram μόνο 256mb μ΄αποτέλεσμα να "σέρνεται". Έτσι σκέφτομαι να το αναβαθμίσω σε 2Χ512. Στο βιβλίο κατασκευαστή λέει πως "σηκώνει" μέχρι 1gb DDR266 SO DIMM (PC2100), ή DDR333 SODIMM (PC2700). Ψάχνω λοιπόν στο web να βρω κάτι, αλλά έχω "μπερδευτεί". Βλέπω DDR, DDR2, DDR3 κλπ, κλπ...Δεν μπορώ ν΄ αντιληφθώ γιατί ακριβώς ψάχνω.Μπορεί κάποιος, -α να με προσανατολίσει; (σορυ εάν η ερώτηση είναι "αφελής", αλλά δεν θά΄θελα να την "πατήσω". Κι επειδή αυτό το site μ΄έχει βοηθήσει πολλές φορές, ξαναπήρα το θάρρος...). Ευχαριστώ εκ των προτέρων κι άσχετα με το αποτέλεσμα.

Ξέχνα τις DDR, τις DDR2, τις DDR3, είναι για desktop υπολογιστές.

Εσύ έχεις laptop και ο laptop σου παίρνει τις μνήμες που ανέφερες. Οι 256 που έχει ήδη επάνω του κατά πάσα πιθανότητα είναι 266, οπότε με άλλη μια DDR266 SO DIMM πας στο μισό γίγα. Αν θες 2x512, βγάζεις την 256 και βάζεις δύο DDR333 SODIMM των 512ΜΒ each. Υπάρχουν δύο slot για μνήμες.

Οπότε ψάχνεις για DDR333 SODIMM (SDRAM) που η κάθε μία κοστίζει περίπου 35 ευρώ.

Δεχεται το πολυ 512 DDR σε καθε υποδοχη. Δηλαδη κατι τετοιο:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555002

Δεν γνωριζω αν θα εχει προβλημα στην αναγνωριση της μνημης του λινκ λογω μεγαλυτερης ταχυτητας, περιμενε να σου πει καποιος με παρομοια εμπειρια.

• 2 months later...

Παιδιά θέλω και εγώ να αναβαθμίσω το λαπτοπ της αδερφής μου γιατί με 256mb που έχει σέρνεται.Είναι ένα ACER Travelmate 2700.Στο συνημμένο txt έχω τις πληροφορίες για την μνήμη που έχει ήδη από το PC wizard.Αναρωτιόμουν αν η twinmos που υπέδειξε ο Πυρήνας από το eshop μου κάνουν.Πιστεύω πως ναι.Τι λέτε εσείς;

memory.TXT

Α!Να και το link για το site της twinmos:

http://www.twinmos.com/dram/dram_p_nb_ddr_sodimm.htm

Αν κατάλαβα καλά αυτή η μνήμη παίζει σε όλες τις συχνότητες(400,333,266).Δεν αναφέρεται σε διαφορετικά μοντέλα,έτσι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.