Jump to content

ΑSUS P5K

Herc

Recommended Posts

Εκανα και την τελευταια αναβαθμιση μου.Σουταρα την P5B-VM και πηρα την P5K.

Η μητρικη εχει το P35 και ICH9 τις INTEL.Eιναι πιο: καλυτερη, ψυχροτερη, σταθεροτερη, κοστιζει σχεδον το ιδιο(μονο 107ευρω) και κανει απειρος καλυτερο Overclocking.

Εχει παρα πολλες ρυθμισης για υπερχρονισμο, αλλα εγω μονο πειραξα τις τασεις του cpu και τις μνημης και ολα τα αλλα στο auto.Eιμαι σχεδον απειρος απο overclock, αλλα καταφερα ενα πρωτο σταδιο βελτιωσης.

Ειναι απιστευτο πως με τοσα λιγα χρηματα φτιαχνεις ενα αξιοπρεπεστατο μηχανακι.Κανενα υποσυστημα δεν ξεπερασε το οριο μου, που ειναι τα 150e, εκτος της 8800 GTS 320, που δεν μετανιωσα στιγμη που εδωσα αυτα τα χρηματα.

Εντυπωσεις στη πορεια

post-2490-1442174811,1485_thumb.jpg

Εχω την ιδια μητρικη και εναν E4300. Ειμαι στα 3200 (400x8) , με εργοστασιακη ψυχτρα και vcore στο 1.4. Ολα αυτα μετα απο vcore mod , αν εχεις ορεξη για πειραγματα στο συνιστω.

Εχεις δωσει ρευμα στο northbridge ?

Ποια ειναι η αποψη σου για τη μητρικη ?

Εχω την ιδια μητρικη και εναν E4300. Ειμαι στα 3200 (400x8) , με εργοστασιακη ψυχτρα και vcore στο 1.4. Ολα αυτα μετα απο vcore mod , αν εχεις ορεξη για πειραγματα στο συνιστω.

Εχεις δωσει ρευμα στο northbridge ?

Ποια ειναι η αποψη σου για τη μητρικη ?

Eκτος απο επεξεργαστη και μνημες, τα αλλα τα εχω στο auto.Εσυ;

Aπο mod δεν κατεχω απολυτως τιποτα.

Την μητρικη δεν την εχω ουτε εβδομαδα.

Τι θερμοκρασιες εχει cpu- northbridge;

Και εγω στο auto τα εχω , δεν εχω δει να προσφερουν τιποτα στην σταθεροτητα.

Οι θερμοκρασιες ειναι 40-44 για northbridge και για cpu 19 idle 42 full load.

Τον sata σκληρο τον εχεις σε ahci η' ide ? Μπορεις να τρεξεις ενα hdtach και να μου πεις αποτελεσματα ?

Θα το δεις απο το bios, στο SATA configuration. Aν εχεις την εκδοση 0406 θα εχεις 3 επιλογες (ide, achi, raid) , ενω αν εχεις πιο προσφατη θα υπαρχει μονο η επιλογη configure sata as ide.

Σε ρωταω γιατι η ενεργοποιηση ahci στην asus p5k ειναι μια επιπονη διαδικασια.

Θα το δεις απο το bios, στο SATA configuration. Aν εχεις την εκδοση 0406 θα εχεις 3 επιλογες (ide, achi, raid) , ενω αν εχεις πιο προσφατη θα υπαρχει μονο η επιλογη configure sata as ide.

Σε ρωταω γιατι η ενεργοποιηση ahci στην asus p5k ειναι μια επιπονη διαδικασια.

Η εκδοση του bios ειναι η 507.

Στο sata configuration εχει μονο IDE.

Ειναι κακο, η καλο αυτο;

Ως ACHI τρεχει πιο γρηγορα;

Δεν εχω περαση τους οδηγους RAID.Παιζει ρολο αυτο;

Επισημως απο την intel δεν υποστηριζεται το achi για τον controller ICH9 της p5k , γι'αυτο και μετα την εκδοση 406 εχει αφαιρεθει απο το bios. Υπαρχει τροπος να το ενεργοποιησεις , αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το αν κερδιζεις κατι στις επιδοσεις.

• 3 weeks later...

Με το νεο bios(704) προστεθηκαν και καποιες επιπλεον επιλογες(μηπως και ξερω, ετσι και αλλιως στο auto θα ειναι ), αλλα μου κινησε την περιεργεια η επιλογη command rate( 1T, 1T, AUTO)που δεν την ειχε πριν, εκτος και εαν δεν την εβλεπα.

Τι ακριβως κανει;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.