Jump to content

HDCP = ?

beisnikos_spi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα ρε παίδες. Τί είναι αυτό το HDCP? Δεν έχω καταλάβει ρε γμτ... Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει παρακαλώ?

[edit: Θα ήθελα να προσθέσω ότι θέλω να μάθω τί είναι αυτό γιατί ψάχνω εάν γίνεται να συνδέσω το ps3 στην οθόνη του pc. Από κάτι άλλα φόρουμ που διάβασα, δεν πολυέβγαλα άκρη, και είδα να παίζει πολύ ο όρος HDCP.]

Δεν μου δίνουν να καταλάβω. Δηλαδή είναι μια τεχνολογία που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα?

Αν ας πούμε πάρω ένα καλώδιο HDMI --> DVI και συνδέσω το ps3, δεν θα λειτουργήσει εξαιτίας του HDCP που απ' ότι φαντάζομαι δεν έχει η οθόνη μου?

Τo resume ειναι αυτο:

If an HDCP enabled player is connected to a non-HDCP-enabled television set with a non-HDCP-compliant analog connection (VGA or Component), and the content is flagged, the player will output a downsampled 960x540 pixel signal. If using non-HDCP-compliant DVI connection (with HDMI to DVI cable), the user will not get any picture at all. Many older high-definition television sets currently in use are not HDCP-capable, and this would negate some of the key benefits of HD DVD and Blu-ray Disc for those consumers.
Με λιγα λογια, για να δεις full hd content θα πρεπει να εχεις τρια πραγματα:

1. hdcp enabled player (standalone ή graphics card)

2. hdcp enabled tv

3. hdcp compliant connection (DVI ή HDMI connections που μπορουν να μεταδώσουν το HDCP encryption)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.