Jump to content

3700+ σε 4200+ ???

akamarinos1442169139

Recommended Posts

Στο pc της υπογραφης

Αξιζει κατά την γνωμη σας να αγορασω ένα 4200+ που βρηκα σε καλη τιμη?

ωστε να καθυστερησω την αγορα ολοκληρου συστηματος λιγο.

2 πυρηνος φυσικα και συμφερει απο καθε αποψη.

βεβαια σε single tasking εφαρμογες θα χασεις λιγο λόγω χαμηλοτερου ρολογιου (που βεβαια το σενιαρεις με λιγο oc) αλλα η γενικη αισθηση του συστηματος θα ειναι πολύ καλύτερη.

Αξιζει κατά την γνωμη σας να αγορασω ένα 4200+ που βρηκα σε καλη τιμη?

ωστε να καθυστερησω την αγορα ολοκληρου συστηματος λιγο.

Πολλή θα καθυστερήσεις όχι λίγο.

Ούτε που να το σκέφτεσαι.

Σαφώς και να τον πάρεις.

Είναι κυριολεκτικά επένδυση.

Είναι κάτι που έπρεπε να είχες κάνει από πολύ καιρό.

Θα δεις τρομερή διαφορά, μέρα με τη νύχτα, ακόμα και σε single-tasking εφαρμογές, καθώς ο scheduler του λειτουργικού θα πετάξει τα μισά από τα υπόλοιπα processes στο άλλο CPU core.

+1 για τον 4200, ακόμα και εγώ που έχω AM2(που υποτίθεται τον αγόρασα επειδή έχει οικονομικές DDR2 μνήμες) έπεσα έξω, με 420Ευρώ πάλι 4GB θα είχα σε DDR1(και με λιγότερα λεφτά). Απλά το μόνο που κέρδισα είναι ότι στο AM2 εφαρμόζει και AM3/AM2+ επεξεργαστές στο mobo μου.(που θα χρειαστεί για τους πολυαναμενόμενους Quad της AMD).

BTW DDR2 2GB ανα stick είναι φτηνότερα με σχέση τα DDR1.. ένα kit των 4GB θα με σύμφερε παρά 4x1GB

To σκεφτομαι και εγω αυτον τον επεξεργαστη http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559925

Αξιζει?

Η μητρικη μου ειναι gigabyte k8n51gmf9 δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα συμβατοτητας...?

Σαφώς και ναι, πάρα πολύ.

Όταν πηγαίνεις από μή SMP σε SMP σύστημα, η αύξηση απόδοσης δεν είναι απλά πολύ παραπάνω από +100% (π.χ. +150%) αλλά πραγματικά ανεκτίμητη.

Στην περίπτωσή σου ο C2D είναι πολλά (ενάμισι χιλιάρικο) πεταμένα λεφτά. Γιατί; Για να έχεις ένα +3-5%;

• 2 weeks later...

Τον αγορασα και τον εβαλα σημερα

Πραγματικα ολοι σας ειχατε δικιο

Τις μεγαλητερες διαφορες με τον 3700+ τις ειδα

Στο cod4 demo οπου με τον 3700+ ειχα 30-60fps στα 640*480

Και με τον 4200 εχω περιπου 80-180fps στα 1024*768.

Αλλα και σε περιπτωσεις που τρεχεις μια πολυ απαιτητηκη εφαρμογη οπου μπορεις να συνεχισεις να δουλευεις με το συστημα σου και δεν περιμενεις να τελειωσει.

βεβαια σε single tasking εφαρμογες θα χασεις λιγο λόγω χαμηλοτερου ρολογιου (που βεβαια το σενιαρεις με λιγο oc)

Οσων αφορα τις single tasking εφαρμογες, εκανα το ιδιο μικρο o/c που ειχα και στον 3700+ και εχω ακριβως τις ιδιες επιδωσεις. Τα ρολογια είναι ιδια 200fsb*11multyplier

Σας ευχαρηστω γιατι χωρις την παροτρυνση σας μπορει να μην τον ειχα παρει:)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.