Jump to content

RAID και απορίες με O/C

tsif

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πήρα στα χέρια μου δύο 320άρηδες και σκέφτομαι να στήσω ένα raid(όχι αυτό για τις κατσαρίδες) :p:p:p

Οι πρώτες απορίες μου λοιπόν ο τρόπος που θα το στήσω μια και δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση-επαφή με raid ...

και ακόμα αν θα μου επηρεάσει το O/C (πράγμα πολύ σημαντικό για εμένα)

κάτι ακόμα που μπορεί να είναι σημαντικό... στο raid σκέφτομαι να βάλω ΧΡ...

σε ένα άλλο δίσκο που περισσεύει θα μπουν VISTA και ΧΡ (σε διαφορετικά partition ) τα vista για εκμάθηση και τα ΧΡ για bench...:p:p:p

Περιμένω υποδείξεις - σχόλια.

Προβλημα με nforce3 και κατω, ειχα παλιοτερα και δεν μπορουσα να κλοκαρω λογω RAID. Απο nforce4 και πανω (και οποιοδηποτε αλλο τσιπ αλλης εταιριας εννοειται) δεν θα εχεις προβλημα.

τα κλασικα ρε τους δηλώνεις απο το bios σε συστοιχία RAID0 τους δίσκους,αμα θες αλλαζεις τα χαρακτηριστικά απο το menu του raid και κατα την εγκατάσταση των windows xp πατας F6 και περνάς τους drivers απο την μητρικη για RAID. Τωρα να σου επηρεάσει το overclock δεν νομίζω....καλή επιτυχία τους ιδιους εχω και γω και μπορω να σου πω οτι πάνε σφαίρα! :033:

Αφού έχεις 3 δίσκους κάνε raid-5.

βασικά έχω 4 δίσκους ... 2 Χ320 + 2 Χ 250 αλλά δεν με ενδιαφέρει το buck up μια και αυτό το έχω σε ένα εξωτερικό 250άρη..

Προβλημα με nforce3 και κατω, ειχα παλιοτερα και δεν μπορουσα να κλοκαρω λογω RAID. Απο nforce4 και πανω (και οποιοδηποτε αλλο τσιπ αλλης εταιριας εννοειται) δεν θα εχεις προβλημα.

Σε ip35 θα είναι πάνω και με έναν Q6600

τα κλασικα ρε τους δηλώνεις απο το bios σε συστοιχία RAID0 τους δίσκους,αμα θες αλλαζεις τα χαρακτηριστικά απο το menu του raid και κατα την εγκατάσταση των windows xp πατας F6 και περνάς τους drivers απο την μητρικη για RAID. Τωρα να σου επηρεάσει το overclock δεν νομίζω....καλή επιτυχία τους ιδιους εχω και γω και μπορω να σου πω οτι πάνε σφαίρα! :033:

Εχω διαβάσει μερικά thread και ελπίζω να βγάλω άκρη ... θα χρειαστώ όμως από ότι βλέπω και φλοπυ ..

Αφού έχεις 3 δίσκους κάνε raid-5.

Αν κάνει raid 5 με τρίτο δίσκο 250 θα έχει χωρητικότητα γύρω στα 450 δεν είναι αμαρτία να κάνει raid με δίσκους χωρητικότητας 320+320+250=890 και να χαραμίσει τα μισά;

Προτείνω raid0 τους 2 για windows και προγράμματα και raid 1 τους άλλους 2 ή άφησέ τους έτσι αφού κάνεις και backup στον εξωτερικό.

Και εγω θα σου προτεινα δυο δισκους σε Raid και εναν η δυο non raid.

Nαι χρειαζεσαι floppy drive για να εγκαταστησης τους Raid drivers,θα τους βρης στο CD της μητρικης.

Καπου εδω μεσα πρεπει να υπαρχει ενας οδηγος για Raid αλλα δεν μπορω να τον βρω.

Ενα μονο να θυμασαι,οταν το συστημα αντιγραψη το πρωτο κομματι των Win θα κανει reboot,στο start up πρεπει να πας στο Bios και να βαλλεις σαν first boot device το Raid array,αν δεν το κανεις σε αυτο το σημειο τα windows δεν θα δουν ποτε το array και θα φορτωση τα win στον πρωτο δισκο που θα βρει.

stealth

Οσο για τις οδηγιες περι RAID της συγκεκριμενης μητρικης εαν κοιταξεις λιγο στο manual σιγουρ θα βρεις κατι χρησιμο, αν οχι θα βρεις στο site της μητρικης σου.

Παντως σε nforce ειναι τραγικα ευκολο να κανεις RAID.

Αν θελεις τρελη ταχυτητα και σου περισσευουν οι δισκοι καν'τους ολους σε RAID-0 απλα θα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες απωλειας δεδομενων.

Γενικα προβληματα με o/c και raid δεν θα εχεις . Θα εχεις , μονο αν ανεβασεις το Pcie πανω απο τα 115mhz περιπου . Ο λογος για να ανεβασεις το pcie ειναι να κερδισεις λιγο ακομη FSB .

Αρα , υπο νορμαλ o/c με pcie εως και 108-110Mhz , δεν εχεις λογο ανησυχιας .

Ξέθαψα από μια κούτα το φλόπυ και έβαλα τους drivers από το cd της μητρικής ..

Μερικές ερωτήσεις ακόμα πριν βάλω την αρχή ...

1)Να βάλω ΜΟΝΟ τους 2 σκληρούς που θα γίνουν raid ???(μήπως κάνω κάτι λάθος ???

2)Θα έχω την δυνατότητα να κάνω partition σε raid ??

3)Υπάρχει πρόβλημα εάν ο ένας HD είναι στη θέση 1 και ο άλλος στην θέση 5 ??? να τους βάλω καλύτερα 1 + 2 ???

κάτι ακόμα πριν αρχίσω που θα πρέπει να έχω στα υπ όψιν μου ???

Ναι χρησημοποιησε μονο τους δυο δισκους που θα γινουν Raid,και μετα βαζεις τους αλλους.

Θα μπορεις να κανεις format και partition τους δισκους κανονικα κατα την διαρκεια της εγκαταστασης.

Στη δικια μου μητρικη πρεπει να χρησημοποιησω για Raid τις Sata ports 1-2 η 3-4,στην δικη σου δεν ξερω,καλλιτερα να τους βαλλεις στις 1-2 για να εισαι σιγουρος.

stealth

Ναι χρησημοποιησε μονο τους δυο δισκους που θα γινουν Raid,και μετα βαζεις τους αλλους.

Θα μπορεις να κανεις format και partition τους δισκους κανονικα κατα την διαρκεια της εγκαταστασης.

Στη δικια μου μητρικη πρεπει να χρησημοποιησω για Raid τις Sata ports 1-2 η 3-4,στην δικη σου δεν ξερω,καλλιτερα να τους βαλλεις στις 1-2 για να εισαι σιγουρος.

stealth

παιδια συγνωμη για την ερωτηση αλλα εδω το παρατηρησα εδω θα το ρωτησω...

συγνωμη και απο τους Mod...

τι ειναι το partition?

οταν εκανα φορματ τον παρατηρησα αυτον τον ορο...

παιδια συγνωμη για την ερωτηση αλλα εδω το παρατηρησα εδω θα το ρωτησω...

συγνωμη και απο τους Mod...

τι ειναι το partition?

οταν εκανα φορματ τον παρατηρησα αυτον τον ορο...

Partition=Διαμερισμα,Χωρισμα.

Εναν σκληρο μπορεις να τον χωρισης σε πολλα διαμερισματα,στο ενα μπορεις να βαλλεις το λειτουργικο στο αλλο τα αρχεια σου στο παραδιπλα την μουσικη σου κ.ο.κ.ετσι ωστε αν π.χ. παρεις εναν ιο και χρειαστη να κανης format,σβηνης μονο το partition που ειναι το λειτουργικο,το ξαναφορτωνης στο ιδιο διαμερισμα και ολα τα υπολοιπα αρχεια σου εχουν οπως ηταν.

Ισως καποιος αλλος να μπορει να σου τα πει καλλιτερα.

stealth

Εδώ και μία ωρίτσα προσπαθώ να στήσω το raid αλλά δυστυχώς δεν το έχω καταφέρει :011: :011: :011:

Στην αρχή όρισα τα sata απο το bios ως raid

μετά έφτιαξα τα partition που ήθελα (μόνο 2 με άφησε να φτιάξω) post-3234-1442174810,6435_thumb.jpg

στη συνέχεια μετά το f6 μου έβγαλε την εξής εικόνα post-3234-1442174810,3979_thumb.jpg

και όταν διάλεξα τους driverspost-3234-1442174810,4789_thumb.jpg

μετά από λίγο πήρα αυτό το μήνυμα.post-3234-1442174810,5638_thumb.jpg

είχα το σύστημα σε Ο/C κατάσταση ... αλλά και μετά που το άφησα normal .. τα ίδια ...

καμία ιδέα ???? :confused: :confused: :confused: :009: :009: :009: :090: :090: :090:

Το raid σωστα το εφτιαξες . Partition ειναι λογικο να σου δινει μεχρι 2 .

Ειναι το primary και το extended . Το extended μπορει να εχει ακομη και 100 logical partitions μεσα .

Drivers απο το σιτε της intel τελευταια εκδοση εδω : http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2101&OSFullName=Windows*+XP+Professional〈=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Δεν εχει να κανει με το o/c.

Το πιο πιθανο ειναι οτι εχεις λαθος driver που φορτωνεις.

Τους drivers και γενικότερα το φλόππυ το έφτιαξα με τον τόπου που λέει to manual της μητρικής ....

attachment.php?attachmentid=17519&d=1193096670

Το raid σωστα το εφτιαξες . Partition ειναι λογικο να σου δινει μεχρι 2 .

Ειναι το primary και το extended . Το extended μπορει να εχει ακομη και 100 logical partitions μεσα .

Drivers απο το σιτε της intel τελευταια εκδοση εδω : http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2101&OSFullName=Windows*+XP+Professional〈=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Θα το δοκιμάσω και αυτό .....

παρεμπιπτόντως έβαλα και το τελευταίο Bios.

post-3234-1442174810,7194_thumb.jpg

I Google it και βρηκα αυτο:

http://forum.uabit.com/showthread.php?t=117606

Καμια δεκαρια απαντησεις παρακατω λεει οτι βρηκε τη λυση στο προβλημα.

Νομιζω οτι λεει να φτιαξεις το floppy με το CD diskmaker,και καποιες ρυθμησεις στο Βios που δεν ξερω ποιες ειναι(δεν ξερω ουτε τη μητρικη ουτε το Bios).

stealth

Θα το τσεκάρω και αυτό και θα έχω νεότερα το βράδυ ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.