MUL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Εχουμε έναν Intel Pentium 4 Prescott 478 στα 3,0 . Η θερμοκρασία περίπου είναι απο 50 (IDLE) εώς 67 (!) (LOAD) με την κλασική stock intel ψύχτρα .Δεν εχω ιδέα απο Prescott αλλα νομίζεται οτι ειναι λογική η θερμοκρασία ή δουλέυει το pc τόσα χρόνια(2003) χωρίς θερμό-αγώγιμη πάστα?? (Δεν το εχω ελένξει) .. Η ψύχτρα ειναι καθαρή (χωρίς σκόνη) και οταν ειναι full load ο υπολογιστής δεν καίει και ιδιαίτερα (μπορώ να την ακουμπήσω ανετα ..απλο ειναι ζεστή) Πειτε καμια γνώμη γιατι δεν ειναι ευκολο να τον ανοίξω και να ελένξω καθώς ειναι pc που τρέχει συνέχεια δουλείες...ισα ίσα ανοιξα το πλαινό Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 19, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 για μαμα ψυχτρα σε 478 preshot μια χαρα εως ισως λιγο ανεβασμενες.εαν δε σκοπευεις να αλλαξεις ψυχτρα, αφαιρεσε και αλλαξε τη παστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 19, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 Παντός το ενδεχόμενο να μην έχει καθόλου πάστα απορρίπτεται έτσι ..λογικά θα χτύπαγε 80 και θα έκλεινε ..Τεσπα..θα αλλάξω παστα οταν ξανα πιάσουν οι ζέστες..(αναγκαίο κακό:011: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Οκτώβριος 19, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 Σιγουρα έχει πάστα.Οι Θερμοκράσιες ίσως ειναι λιγο ανεβασμένες επειδη θα εχει παλιωσει η πασταπου ειχε.Αμα βάλεις καινουργια παστούλα θα πέσει τουλάχιστον 4-5 βαθμους σε idle.ΥΓ:Έχω δει και 75 Βαθμους σε prescot οπότε μην φοβάσαι δεν παθαινει τίποτακαι τώρα το χειμώνα κανει και μια χαρά για σόμπα:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Οκτώβριος 20, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 στον 3.2 presHOT μου έχω δει μέχρι 78 σε full load. Ίσως να πήγαινε και ποιο πάνω αλλά δεν θέλησα να το δοκιμάσω. Αυτό με μαμά ψύκτρα. Με thermalright xp90 πλέον, σε full τώρα το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά είχα δει κάπου 58max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
www_simos Οκτώβριος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Και από εμένα, ο δικός μου 3.2@3.68 σε 95% load (folding) είχε το καλοκαίρι 75-77 βαθμούς. Οταν δε τον είχα πρωτοτοποθετήσει και δεν είχα βάλει πάστα, ακλοκάριστος χτυπούσε 81 βαθμούς μόλις τον ζόριζα.Το συμπέρασμα είναι ότι αντέχουνε σε αυτές τις θερμοκρασίες οπότε αν δεν ανέβει άλλο ή δεν αρχίσει τα restart μην ανησυχείς.P.S. Μου έχει πεί κάποιος, οπότε το μεταφέρω χωρίς να μπορώ να το βεβαιώσω, ότι στον overclocked prescott του έβλεπε μέχρι και 100άρες θερμοκρασίες, οπότε μάλλον έχουν περιθώρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Οκτώβριος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Πολυ απίθανο να έφτασε 100 Βαθμους.Στα 80 περίπου αρχίζουν τα restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gijo Οκτώβριος 24, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2007 εγω εχω το ιδιο με μια ζελμαν να τρεχει 24/7 3.8 idle εχω 50 και full 68 μετα απο 2.5 ωρεσ τοαστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
y3k Νοέμβριος 1, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2007 ο δικος μου prescott είναι 2.53 και έχει idle 67 με πάστα :/ δεν είναι τοσο καλός όσο ο northwood σε θέμα temp :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Νοέμβριος 27, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 λοιπον επαναφέρω το θέμα για μια απορια ... Η κάτοχος του pcιου παραπονείται για τον πολύ θόρυβο που κάνει..όντος πήρα το μηχάνημα για 2 μέρες και είναι σπαστικά θορυβώδες με την stock ψυχτρα..ακούγεται απο το σαλόνι ακομα και αν ειναι σε idle κατάσταση .Εχω μια αντισταση που εχει ξεμένει απο εναν 8cm φανάκι .. Δεν ξέρω αν κάνει (για αυτο και ρωτάω ) εχει 4 γραμμές πανω 1 πράσινη , 1 μπλε ανοιχτό, 1 μπλέ σκούρο και 1 χρυσαφί... θα κάνει λέτε δουλειά ??θα μειώσει τον θόρυβο έτσι(λογικά θα ρίξει τις στροφές) ?? .Σκεφτηκα οτι ΑΚΟΜΑ και 7-10 βαθμούς να έχουμε παραπάνω θερμοκρασία δεν πειράζει ..αρκεί να ειναι ήσηχο .. εννοείται πως θα αλλαχτεί και η πάστα με μια καλή που εχω ...ΥΓ... το pc θα το εχω κοντά μου στο μέλλον για format ..δεν το εχω τωρα (για να μην αναρωτηθεί κανένας ."γιατι δεν το δοκιμάζεις και κάθεσε και μας κουράζεις τωρα.." ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Νοέμβριος 27, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Καλά ο κάτοχος ούτε 20ευρώ δε διαθέτει για μια after ψύχτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Νοέμβριος 27, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Καλά ο κάτοχος ούτε 20ευρώ δε διαθέτει για μια after ψύχτρα;1)Γυναίκες.. δεν τα καταλαβαίνουν όλα ...2)Για 478 θα βρω ??... άμα είναι την κάνω εγώ δώρο :057: .. Απλά εχω την εντύπωση οτι δεν βρίσκεις πιά εγώ μια zalman που εχω ειμαι πολύ ευχαριστημένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Νοέμβριος 27, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Βρησκεις μια χαρά και σε eshop και σε πλαισιο για 478:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Νοέμβριος 27, 2007 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 Τσέκαρε αν στο βιος έχει ρύθμιση για τις στροφές του ανεμιστήρα να τα γλυτώσεις αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Νοέμβριος 27, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2007 το έλεγξα αυτό .. δύστυχος δεν έχει καμία ρύθμιση . Θα κάνω αυτο με την αντίσταση και άμα δεν λειτουργήσει θα παμε σε αγορά νεας after ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cR@ZyBiLlYs Ιανουάριος 14, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Πραγματι οι prescott ειναι πολυ ανεκτικοι σε θεματα θερμοκρασιας.Δεν μασανε τπτ...Εγω εχω ενα prescott 3.0 overclockαρισμενο στα 3.5 (το ειχα παει μεχρι 3.7 και επερνε και αλλο, αλλα δεν μπορουσα να ανεβασω vcore, οποτε ετρωγα πολλα data loss:022: )Με την stock ψυκτρα ειχα φτασει μεχρι τα 3.4 (παραπανω ετρωγα restart γιατι αγγιζε τους 75-80c)Με μια after (προτεινω Ninja ) θα δεις διαφορα. ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Ιανουάριος 14, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Ετσι για την ιστορια να πω οτι εγινε η αντικατάσταση της ψυχτρας (η οποία ειχε στο κέντρο χαλκό )με μια αλουμινιου (απο εναν αλλον p4)η οποία μπορει να είναι χειρότερη αλλά πολύ πιο ήσυχη..μπήκε και μια αντισταση σε εναν 8 άρη ανεμιστήρα που ειχε το pc και τελικά εγινε πολύ ήσυχο ...Απλος idle εχει 50 βαθμούς τώρα...αντε το καλοκαίρι να εχει 60 ...Load ανεβάζει 70 ...αντε το καλοκαίρι να ανεβάζει 78 (εγινε αλλαγή παστας)..το θέμα ειναι οτι το pc δεν δουλέυει ποτε full load (ειναι κοπελιάς) ειναι μονο για net+office + pdf Γενικά εχω ενα κόλημα με τον θόρυβο..αυτο ειναι το τρίτο pc που γινεται οσο το πιο δυνατόν αθόρυβο ...στο σπιτι που εχουμε 2 εχω βάλει zalman+speedfun οποτε σταμάτάει να δουλέυει ο ανεμηστήρας (0 στροφές!!!)οταν εχουμε χαμηλές θερμοκρασίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.