Jump to content

DFI nF4 Ultra-D (Oc και σχόλια)

Borg

Recommended Posts

Αν τραβατε βολτ απο τη 5ρα για τις μνημες εχετε υποψιν οτι στη δεξια πανω γωνια της μητρικης πρεπει να ανεβαζει ΠΟΛΛΟΥΣ βαθμους, καηκε το δαχτυλο μου το πρωι οταν το ακουμπησα μετα απο ολονυκτιον burn in στις μνημες με 3.3 βολτ.

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 10:54]

Αν τραβατε βολτ απο τη 5ρα για τις μνημες εχετε υποψιν οτι στη δεξια πανω γωνια της μητρικης πρεπει να ανεβαζει ΠΟΛΛΟΥΣ βαθμους, καηκε το δαχτυλο μου το πρωι οταν το ακουμπησα μετα απο ολονυκτιον burn in στις μνημες με 3.3 βολτ.

Και να πεις ότι δεν στο είπα..... :p

Αρχική απάντηση από ea6gka

αφου ετρεχε κιολας και δε κρασαρε παλι καλα... εμενα χωρις ανεμιστηρα πανω στο heatsink κρασαρει στα 5 λεπτα τωρα που εβαλα ανεμιστηρι μια χαρα

Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 23:55]

Vdeseris αν το ανεμιστηρακι ειναι απο την intel χανεις 5MHz στις μνημες το ξερεις ?:hehe:

Γελάτε αλλά τις πρώτες μέρες είχα ένα fan από prescott, το μοναδικό ίσως fan που περιστρέφεται στα χαμηλά χωρίς να προκαλεί ρευμα αέρα (κάτι σα τον prescott στα default) και οι μνήμες έχαναν πάρα πολύ στα ψηλά vdimm.. :laughing: Αντικαταστάθηκε ευτυχώς από 2 8ρια.

Αν δίνετε από τη 5ρα, όσο παραπάνω τάση δίνετε τόσο καλύτερα είναι. Στα 3.3 η περιοχή ζεματούσε ενώ με 3.9 ήταν απλά ζεστά, με ανεμιστήρα πάντα. Στη δικιά μου το πιο ζεστό σημείο είναι το pcb δίπλα στο ψυκτράκι.

post-35-1416071703,6686_thumb.jpg

ενα crossflow απο στακερ θα εκανε καλη δουλεια εκει περα νομιζω, ο κρομα εχει δικιο και το pcb ψηνεται στο σημειο εκεινο. Δηλαδη παμε για τα 3.4 ωστε να "ξαλαφρωσουμε" την περιοχη εκεινη ε? :D

Είμαι πρωτάρης στο άθλημα και θα ήθελα μιά δυό συμβουλές.

Το σύστημά μου:

Ενερμαξ 470 w (dual rail)

DFI-ULTRA-D

3200+ winchester

2x512 OCZ platinum 3200 rev2

2x160 sata seagate 7200.7 ncq

stock CPU aircooler

hardcano13

heroichi 6A16

---------------------------------------------------

και που πάω μέχρι τώρα:

2.9 v στις μνήμες

2.5-3-4-7 1Τ

1.45 v στη μητρική

240 FSB σταθερός (με 10χ) (θερμοκρασία CPU 35, chipset 37, RAM 37, HD 29)

στα 245 FSB παγώνουν τα windows

------------------------------------------------------

χρησιμοποιώ το clockgen

Πως να συνεχίσω?

Nα ρίξω κι άλλο ρεύμα?

Να αλλάξω timing στις μνήμες?

Συμφέρει να κατεβάσω τον επεξεργαστή σε 8χ και να δοκιμάσω για μέχρι 300 FSB?

OR what???

Αρχική απάντηση από fonzi

Είμαι πρωτάρης στο άθλημα και θα ήθελα μιά δυό συμβουλές.

Το σύστημά μου:

Ενερμαξ 470 w (dual rail)

DFI-ULTRA-D

3200+ winchester

2x512 OCZ platinum 3200 rev2

2x160 sata seagate 7200.7 ncq

stock CPU aircooler

hardcano13

heroichi 6A16

---------------------------------------------------

και που πάω μέχρι τώρα:

2.9 v στις μνήμες

2.5-3-4-7 1Τ

1.45 v στη μητρική

240 FSB σταθερός (με 10χ) (θερμοκρασία CPU 35, chipset 37, RAM 37, HD 29)

στα 245 FSB παγώνουν τα windows

------------------------------------------------------

χρησιμοποιώ το clockgen

Πως να συνεχίσω?

Nα ρίξω κι άλλο ρεύμα?

Να αλλάξω timing στις μνήμες?

Συμφέρει να κατεβάσω τον επεξεργαστή σε 8χ και να δοκιμάσω για μέχρι 300 FSB?

OR what???

To clockgen εμενα μου κανει κουλα , δοκιμασε μεσω βιος και ρυθμισε τα τιμινκς στις μνημες γιατι το spd τους σε νφ4 ειναι 2-2-3-5 και δεν θα πας και πολυ.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

To clockgen εμενα μου κανει κουλα , δοκιμασε μεσω βιος και ρυθμισε τα τιμινκς στις μνημες γιατι το spd τους σε νφ4 ειναι 2-2-3-5 και δεν θα πας και πολυ.

Και μένα το clockgen που ειχε το cd της DFI εκανε τα δικά του, με την εκδοση 1.03 όλα καλά. Μόνο που δεν διαβάζει σωστά του extra διαιρέτες της DFI.

διαπίστωσα κάτι κουλό... με 10.5 μούλτι και 180 διαιρέτη μπουτάρει ως 279 fsb... και είναι φυσικά έρρορ φρι εκεί... 280 κολλάει πριν μπει μεμτεστ... από τα win με clockgen παίζω άνετα και πολύ πιο ψηλά... (292 έχω το 32m spi)

δοκιμασε και με 9.5 και μενα κατι τετοια κανει..............τωρα τελευταια τα παρατησα ολα.....ντιφολτ σε ολο το συστημα.....μια χαρα την κανω την δουλεια μου.......χμ.....ρε λες να αρρωστησα?????

Λοιπόν με 2,5-3-3-7 θέλω 2.7v για να πάω στα 230.

Μετά ζητάνε κι άλλο ρεύμα...

Με 2.9 στις μνήμες και 1.525 στον επεξεργαστή πέρασα τα 250 πριν λίγο.

Αλλά στα 255 κόλησε πάλι. Δοκίμασα και με 6χ στον επεξεργαστή και με 60 στην PCI-express αλλά τίποτα.

Με παραξενεύει που στο BIOS δείχνει χαμηλότερο βολταζ απο αυτό που έχω δώσει πάντα στον επεξεργαστή. Δηλαδή δίνω 1.525 και βγάζει 1.48 πχ.

Στις μνήμες δίνω 2.70 και βγάζει 2.73.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.