Jump to content

Αγορα νεου κουτιου.

mrgrande

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να αγορασω ενα καινουργιο κουτι γιατι αυτο που εχω ειναι παλιο και ολο ειναι πλαστικο με αποτελεσμα να κανει θορυβο και να εχω μεσα σε ενα μικρο 4 σκληρούς με πολλούς ανεμιστήρες. πρόβλημα θερμοκρασίας δεν ειχα ποτε μου.

λεω να παρω αυτο γιατι το βρηκα φθηνο και εχει και τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=784451

δεν θελω να δώσω κατι παραπανο. αξιζει η οχι?

για να πω και την αληθεια εψαχνα για ενα htpc κουτι γιατι θα φενεται το κoυτι στο σαλονι αλλα με τισ τιμεσ που ακουσα τρελαθηκα!τα καλα εχουν κοντα στα 180ε αν πηγενα για το μοζαρτ(100e) αλλα μου ειπαν σε πολλα μαγαζια οτι δεν ειναι καλο.οποτε μαλλον για αυτο παω. καποιος αλλος καποια γνωμη?το τροφοδοτικο θα εχει διαφορα σε σχεση με το 350 που εχω τωρα?

τον εχω συνεχεια ανοιχτο 365μερες τον χρονο με 4σκλησουσ και ενα συsτημα οχι ιδιατερα νεο amd 3200+ xp και με αρκετες usb θυρες σε χρηση.

Το τροφοδοτικό πρόσεξε το γιατι αν κάποια στιγμή θελήσεις να αλλάξεις κάρτα γραφικών μπορεί να έχεις πρόβλημα με μικρότερο απο 450W.

Κατα την άποψη μου ένα καλό τροφοδοτικό θέλει 40-50 ευρώπουλα απο μόνο του.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413

To PSU είναι για τα σκουπίδια. Aπλά! Χωρίς "ναι μεν αλλά", θα σου πρότεινα ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να μην εμπιστευτείς το hardware σου σε αυτό. Εμίλησα...

Το κουτί στα λεφτά του αξίζει μέχρι και το τελευταίο cent.

για να πω και την αληθεια εψαχνα για ενα htpc κουτι γιατι θα φενεται το κoυτι στο σαλονι αλλα με τισ τιμεσ που ακουσα τρελαθηκα!τα καλα εχουν κοντα στα 180ε αν πηγενα για το μοζαρτ(100e) αλλα μου ειπαν σε πολλα μαγαζια οτι δεν ειναι καλο.οποτε μαλλον για αυτο παω. καποιος αλλος καποια γνωμη?το τροφοδοτικο θα εχει διαφορα σε σχεση με το 350 που εχω τωρα?

τον εχω συνεχεια ανοιχτο 365μερες τον χρονο με 4σκλησουσ και ενα συsτημα οχι ιδιατερα νεο amd 3200+ xp και με αρκετες usb θυρες σε χρηση.

Φίλε μου το Mozart είναι μια χαρά κουτάκι . Στήσαμε σε αυτό το PC ενός φίλου μου και μιλάμε για κανονικό PC όχι HTPC με 7800GTX και τροφοδοτικό 750 Watt και το κουτάκι δεν έκανε κιχ . Απορώ τι πρόβλημα λένε ότι έχει.

Φίλε μου το Mozart είναι μια χαρά κουτάκι . Στήσαμε σε αυτό το PC ενός φίλου μου και μιλάμε για κανονικό PC όχι HTPC με 7800GTX και τροφοδοτικό 750 Watt και το κουτάκι δεν έκανε κιχ . Απορώ τι πρόβλημα λένε ότι έχει.

μου ειπαν οτι κανει πολυ θρυβο και καθως επισης οτι δεν προκειτε να χωρεσει 5 σκληρους που θελω εγω να βαλω. τωρα τι να κανω, στα λεφτα του ειναι καλο γι εμενα.

μου ειπαν οτι κανει πολυ θρυβο και καθως επισης οτι δεν προκειτε να χωρεσει 5 σκληρους που θελω εγω να βαλω. τωρα τι να κανω, στα λεφτα του ειναι καλο γι εμενα.

εγω παντως στη θεση σου θα εδεινα κατι παραπανω και θα επαιρνα κατι αλλο και καλυτερο.

To κουτακι αυτο που σκεφτεται να αγορασει ειναι μια πολυ τιμια προταση. Μεγαλο, με θεσεις για 6 σκληρους, στιβαρο. Αρνητικο του ειναι η εμφανιση (υποκειμενικο βεβαια αυτο) καθως ειναι παλιο κουτι και η δυνατοτητα χρησης 8αρηδων ανεμιστηρων μονο (3 μπροστα και 2 πισω). Για τα χρηματα ομως που κοστιζει ειναι αξιολογοτατη αγορα.

Αν σε ενδιαφέρει το θέμα θόρυβος κάνε πως δεν το βλέπεις, με 8αρηδες ανεμιστήρες δεν κάνεις δουλειά. Ψάξε με τουλάχιστον 2 12αρηδες ο front & Back

Από αυτά του Πλαισίου που δεν ξεφεύγουν σε τιμή είναι το Antec:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=904139&tab=specs

Επειδή έχω παρόμοιο πάρα πολύ βολικό ότι τοποθετείς όπως θέλεις μπροστά τα drives/hdd/fans και επίσης όπως είπαν τα παιδιά όσο μεγαλύτερους ανεμιστήρες πέρνει το κουτί τόσο πιο ήσυχο είναι.

E εντάξει, 5 δίσκοι σε HTPC είναι πολύ. Ένα κουτί για το σαλόνι που θα έπαιρνε αυτούς τους δίσκους θα ήταν ένα κανονικό σε μέγεθος κουτί αλλά γερμένο οριζόντια.

Καλύτερα ένα κουτί κανονικό midi να το έχεις και όρθιο. Ίσως σε βολέψει καλύτερα.

Το κουτάκι που δίνεις στο link είναι πολύ αξιόλογο και το τροφοδοτικό δεν είναι εντελώς για πέταμα. Έναν μικρό διπύρηνο (~65W) θα τον σηκώσει μια χαρά μαζί με μια Radeon 2400/2600 (αν θες ύστερα UVD).

Απλά να ξέρεις ότι αν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις ή/όταν αναβαθμίσεις θα είναι το πρώτο που θα φάει σουτ.

Τον ΧΡ πάντως τον "έχει" άνετα. Μην ανησυχείς γι'αυτό.

Το τροφοδοτικό είναι κι αυτό της Chieftec ή μάρκα μ΄ έκαψες;

Ίσως και να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι το κουτί αρχικά πουλιόταν

χωρίς τροφοδοτικό.

Μπορεί να θέλουν να ξεστοκάρουν.

Δες και αυτό το κουτάκι το οποίο στα 49 € έχει 1 μπροστινό 120mm Fan και ένα πλαϊνό 250mm.Και από εκεί και πέρα βάζεις ότι τροφοδοτικό θες εσύ.

http://www.eworld.com.gr/details.php?prod=414

Το κουτί είναι πολύ καλό, το έχω στο παλιό μου pc και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Από θόρυβο δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα και οι θερμοκρασίες είναι οι χαμηλότερες απ'όλα τα κουτιά που του είχα!!!

Πάρ' το χωρίς σκέψη στα χρήματα αυτά... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.