artking Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2007 Πριν από λίγες μέρες ένας φίλος αγόρασε ένα νέο σκληρό(3ο κατά σειρά) τον οποίο εγκαταστήσαμε χωρίς πρόβλημα. Περάσαμε λοιπόν στο νέο σκληρό τα winxp αφού και πιο γρήγορος από τον παλιό είναι αλλά και τα παλιά xp είχαν αρχίσει να τον παίρνουν... Το πρόβλημα είναι ότι δεν φορμάραμε τον παλιό σκληρό πριν την εγκατάσταση οπότε δημιουργήθηκε dual boot. Αφαιρώντας όμως τον παλιό σκληρό από πάνω το pc δεν boot-άρει βγάζοντας το μήνυμα στον τίτλο του thread. Να δώσω μερικά στοιχεία: Η μητρική είναι η Asus P4P800 Deluxe(δεν ξέρω αν χρειάζεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις) 1 παλιός σκληρός IDE 120GB με την παλιά εγκατάσταση των XP(3 partition). 1 παλιός IDE 40GB. 1 καινούριος SATA2(σε SATA1 mode) 320 GB με τη νέα εγκατάσταση(3 partition). Ο λόγος που δεν boot-άρει όπως καταλαβαίνω είναι το boot.ini όπου όταν αφαιρούμε τον 120άρη αλλάζουν τα στοιχεία του σκληρού. Έχω 2 ερωτήσεις: 1) Τι αλλάζει από αυτά: multi(χ)disk(χ)rdisk(χ)partition(χ) αφαιρώντας τον 120άρη; (νομίζω πως στον 120 οι αριθμοί είναι 0-0-0-1 και στον 320 0-0-2-1) Υπάρχει περίπτωση να αλλάζει και το τελευταίο νούμερο(partition); 2) Σκέφτηκα πως αν αλλάζει το partition και ενώσω τα 3 partition για να μην πρέπει να μαντέψω άλλον ένα αριθμό και προσθέσω τους πιθανούς συνδυασμούς στο boot.ini, με κάποιο από αυτά θα bootάρει σίγουρα. Σωστά; 3) Θα έχω πιθανά προβλήματα με το drive letter; Το λειτουργικό του 320άρη είναι στον J(ήμαρτον), θα αλλάξει τίποτα με την αφαίρεση του 120άρη; Σε αυτήν την περίπτωση, νομίζω πως υπάρχει σχετική διορθωτική λειτουργία στο PartitionMagic, διορθώνει και τα εγκατεστημένα προγράμματα ή μόνο τα win; Ευχαριστώ παίδες, αν έχετε περαιτέρω απορίες, ρωτάτε και απαντάω ΥΓ: Εννοείται πως όλα αυτά ΑΝ δεν λύνονται με repair της εγκατάστασης(υπέθετα ότι γίνεται-δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα- αλλά είδα κάποια πράγματα στο net και δεν ήμουν σίγουρος)
A-L-I-V-E Οκτώβριος 17, 2007 #2 Οκτώβριος 17, 2007 Δοκίμασε να μπείς με το cd των windows σε repair console και να δώσεις τις εντολές fixboot και fixmbr...
SouRLoTeR1442169168 Οκτώβριος 17, 2007 #3 Οκτώβριος 17, 2007 Διάβασε εδώ: κλινκWindows XP users 1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer. 2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key. 3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows. 4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter. 5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password. 6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter "E". This letter may be different on your computer. copy e:\i386\ntldr c:\ copy e:\i386\ntdetect.com c:\ 7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.
artking Οκτώβριος 17, 2007 Author #4 Οκτώβριος 17, 2007 Ευχαριστώ παιδιά! Μόλις δοκιμάσω αυτά που είπατε θα απαντήσω!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.