Jump to content

4800+ ή 5600+

Silender

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αγοράσω 10 μηχανάκια για net cafe και είμαι ανάμεσα στα μοντέλα ADA4800CUBOX(AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2.40GZ AM2) και ADA5600CZBOX(AMD ATHLON 64 X2 5600+ 2.80GZ AM2).

Θα τα δουλέψω default και με ενδιαφέρει πάρα πολύ η κατανάλωση όπως και οι επιδώσεις, αλλά κυρίως η κατανάλωση.

Αξίζει να πάρω το μικρό μοντέλο ή δεν έχει και μεγάλες διαφορές με το μεγάλο. Αληθεύει πως είναι 65nm?

Ακούω γνώμες. Ευχαριστώ.

Ένα θα πω.. απέφυγε τον Brisbane και προτίμησε Windsor. Yπάρχουν και σε 65w και έχουν και 1mb cache ανά πυρήνα, οι Brisbane έχουν 512kb. Aπλά οι Windsor είναι στα 90nm...

Εγώ αντίθετα θα επέλεγα Brisbane αν ήταν να με απασχολεί το θέμα της κατανάλωσης. Μπορεί σε full load να καταναλώνουν max τα ίδια watt, αλλά σε idle, που πιθανόν μας ενδιαφέρει εδώ, ο Brisbane καταναλώνει σαφώς λιγότερο.

Ποιός από τους 2 βγαίνει σε brisbane έκδοση? Η μήπως βγαίνουν και οι 2?

Aπό απόδοση σε σχέση με τους αντίστοιχους Windsor(αν υπάρχουν) τι λένε?

Εγώ αντίθετα θα επέλεγα Brisbane αν ήταν να με απασχολεί το θέμα της κατανάλωσης. Μπορεί σε full load να καταναλώνουν max τα ίδια watt, αλλά σε idle, που πιθανόν μας ενδιαφέρει εδώ, ο Brisbane καταναλώνει σαφώς λιγότερο.

Δεν αξίζει τον κόπο πιστεύω... Όταν σε full είναι 65w που είναι έτσι κι αλλιώς λίγα. Άλλωστε έχουν cool n' quiet, oπότε σε idle έτσι κι αλλιώς λίγο θα καίνε. Δεν ξέρω ακριβώς ΠΟΣΟ καίνε, υποθετικά μιλάω έτσι; Πιστεύω ότι θα έχουν μικρή διαφορά σε idle...

Αλλά νομίζω ότι η παραπάνω cache δεν είναι κάτι που προσπερνάμε τόσο απλά. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.

Ποιός από τους 2 βγαίνει σε brisbane έκδοση? Η μήπως βγαίνουν και οι 2?

Aπό απόδοση σε σχέση με τους αντίστοιχους Windsor(αν υπάρχουν) τι λένε?

H AMD με τους Brisbane άλλαξε ελαφρώς την αρίθμηση τους (την ονομαστική ισχύ εννοώ που υποννοείται με το p-rating) π.χ. Windsor 2.6Ghz (x2 λόγω 2 πυρήνων) και έχουμε=5200+.

O αντίστοιχος Brisbane είναι στα 2.7Ghz (αν δεν με απατά η μνήμη γιατί έχουν αλλάξει τα ρολόγια και η ονοματολογία από την AMD) και με την μισή cache. Οι Windsor έχουν 1mb cache αλλά όχι όλοι (ο δικός μου πάντως που είναι x2 5200+ έχει 1mb per core).

Tα καλά του Brisbane είναι τα γνωστά οφέλη που έχουν τα 65nm έναντι των 90nm, δηλαδή καλύτερη θερμική συμπεριφορά, καθώς και ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση σε idle όπως λέει και ο john_dr και πιθανώς μεγαλύτερες δυνατότητες για o/c.

Aπο κει και πέρα, νομίζω ότι οι Brisbane ΔΕΝ είναι ταχύτεροι από Windsor στα ίδια ρολόγια αλλά ελαφρώς πιο αργοί.

Δες κι εδώ: http://www.hothardware.com/printarticle.aspx?articleid=922

Y.Γ.1: Εγώ εννοώ και προτείνω τον Windsor ΕΕ (energy efficient)... Δες εδώ αν θες: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_64_microprocessors

Υ.Γ.2: Σημείωσε ότι οι Brisbane δουλεύουν με 1.25-1.35v (και ο x2 5200+ με 1.325v-1.375v) ενώ οι Windsor ΕΕ με 1.20/1.25v όλοι.

Thanks παίδες, βρήκα τους EE Windsor και πιστέυω πως έκανα καλή επιλογή(110 ευρωπαϊκά τον έναν).

Και πάλι ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.