Jump to content

Nεο Workstation ...

squid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Νεο PC στη δουλεια. Γραφιστας. Δουλευω μεγαλα και πολλα αρχεια Corel DRAW και Photoshop. Αυτο που παρατηρω μεχρι τωρα να με κραταει πισω ειναι η ταχυτητα των δισκων.

2GB Ram Και P4 3.6, ΧP 32bit ειχα μεχρι τωρα, και το κυριο θεμα μου ηταν το read / write των δισκων, καθως χρησιμοποιω autobackup (καθε 10 λεπτα ας πουμε) των αρχειων που εχω ανοικτα, αλλα καθως μαλλον η RAM δεν ειναι αρκετη, καθως και επειδη τα αρχεια ειναι minimum 100ΜΒ μεσο ορο (παιζει μεταξυ 300-600 ας πουμε) καθως επισης χρειαζομαι να δουλευω και ταυτοχρονα πολλες φορες και τις δυο εφαρμογες, οι δισκοι δουλευουν συνεχως αλλα και με κρατανε πισω.

Ετσι το configuration του νεου PC ειναι

• Ε6850 (πιστευω μετραει μαλλον πιο πολυ η ταχυτητα σε MHz απο τον αριθμο πυρηνων σε αυτο που καλειται να κανει το PC αυτο. Δεν ξερω βεβαια αν ενα τετραπυρηνο 8α μπορουσα να το εχω κλοκαρισμενο κοντα στα 3Ghz και να δουλευει πολλες ωρες)
  • 8Gb Ram
  • Gigabyte GA-P35-S4
  • 2x150 Raptor Raid 0
  • 2x150 Raptor Raid 0
  • WD 750 KS
  • 8600GT
  • Win XP 64 Pro

θελω να πιστευω οτι εχω κανει σωστη εκτιμηση της καταστασης ...

Νεο PC στη δουλεια. Γραφιστας. Δουλευω μεγαλα και πολλα αρχεια Corel DRAW και Photoshop. Αυτο που παρατηρω μεχρι τωρα να με κραταει πισω ειναι η ταχυτητα των δισκων.

2GB Ram Και P4 3.6, ΧP 32bit ειχα μεχρι τωρα, και το κυριο θεμα μου ηταν το read / write των δισκων, καθως χρησιμοποιω autobackup (καθε 10 λεπτα ας πουμε) των αρχειων που εχω ανοικτα, αλλα καθως μαλλον η RAM δεν ειναι αρκετη, καθως και επειδη τα αρχεια ειναι minimum 100ΜΒ μεσο ορο (παιζει μεταξυ 300-600 ας πουμε) καθως επισης χρειαζομαι να δουλευω και ταυτοχρονα πολλες φορες και τις δυο εφαρμογες, οι δισκοι δουλευουν συνεχως αλλα και με κρατανε πισω.

Ετσι το configuration του νεου PC ειναι

• Ε6850 (πιστευω μετραει μαλλον πιο πολυ η ταχυτητα σε MHz απο τον αριθμο πυρηνων σε αυτο που καλειται να κανει το PC αυτο. Δεν ξερω βεβαια αν ενα τετραπυρηνο 8α μπορουσα να το εχω κλοκαρισμενο κοντα στα 3Ghz και να δουλευει πολλες ωρες)
  • 8Gb Ram
  • Gigabyte GA-P35-S4
  • 2x150 Raptor Raid 0
  • 2x150 Raptor Raid 0
  • WD 750 KS
  • 8600GT
  • Win XP 64 Pro

θελω να πιστευω οτι εχω κανει σωστη εκτιμηση της καταστασης ...

το συστημα που εφτιαξες ειναι αρκετα καλο θα ελεγα.αλλα και ο quad μπορει να ειναι κλοκαρισμενος στα 3++ και να δουλευει για ωρες.και πιστευω θα πηγαινει ποιο ανετα απο εναν core.

Μεγάλο ρόλο παίζει ο δίσκος που έχεις το αρχείο αποθηκευμένο όπως επίσης και ο δίσκος που λεχει δηλώσει για scratch. Το ιδανικό είναι να έχεις το ένα raid για αποθήκη αρχείων και το άλλο raid για scratch. Πώντως με 4 ράπτορες θα σου βγεί ο κούκος αηδόνι + από ασφάλεια δεδομένω τί παίζει; Από προσωπική χρήση πάντως πρωτεύοντα ρόλο παίζουν η μνήμη, οι σκληροί και τελευταίος ο επεξεργαστής εκτός κι αν κάνεις 3d render οπότε και αυτός βοηθάει.

Ωραίο φαίνεται το συστηματάκι, δε νομίζω να έχεις προβλήματα.

Όμως, όπως έχει ξαναειπωθεί, δεν overclockάρουμε (πολύ) μηχανήματα στα οποία δουλεύουμε..

Ωραίο φαίνεται το συστηματάκι, δε νομίζω να έχεις προβλήματα.

Όμως, όπως έχει ξαναειπωθεί, δεν overclockάρουμε (πολύ) μηχανήματα στα οποία δουλεύουμε..

σωστος!και παλυ ολοκαινουργιο συστημα να το κλοκαρεις?

Μεγάλο ρόλο παίζει ο δίσκος που έχεις το αρχείο αποθηκευμένο όπως επίσης και ο δίσκος που λεχει δηλώσει για scratch. Το ιδανικό είναι να έχεις το ένα raid για αποθήκη αρχείων και το άλλο raid για scratch. Πώντως με 4 ράπτορες θα σου βγεί ο κούκος αηδόνι + από ασφάλεια δεδομένω τί παίζει; Από προσωπική χρήση πάντως πρωτεύοντα ρόλο παίζουν η μνήμη, οι σκληροί και τελευταίος ο επεξεργαστής εκτός κι αν κάνεις 3d render οπότε και αυτός βοηθάει.

Nαι ετσι νομιζω παει, μπολικη, οση πιο πολυ RAM γινεται, ενα λειτουργικο να την αξιοποιει, και ταχυτητα δισκων, αυτα παιζουν σημερα μεγαλυτερο ρολο στο Desktop Publishing. Aπο επεξεργαστικη ισχυ φαινεται οτι μαλλον vector και Bitmap graphics editing εδω και καιρο εχει καλυφθει το θεμα, πλεον μαλλον ο χειριστης ειναι ο περιοριστικος παραγοντας. Αλλα η ταχυτητα της μνημης και της αποθηκευσης και της προσβασης σε αυτα ......

Ναι αν κανεις 3D, ή video, εκει ουτε cray δεν ειναι ακομη αρκετο, εκει ειναι κρισιμη η CPU ...

Γιατί δεν παίρνεις καλύτερα 4 ή ακόμα κι 8 γιγα ram κι έναν απλό δίσκο με 16 mb cache + 7200 rpm. Με 2 δουλεύεις οριακά κι άν έχεις ανοιγμένα coreldraw+photoshop+έχεις εγκατεστημένες καμιά 200-300αριά γραμματοσειρές στο σύστημα, τότε μπορώ να πώ ότι είναι και λίγα. Ενα overclock μέχρι τα 3-3.1 μπορεί να γίνει, και να είναι υπερστάθερο όχι για ώρες αλλά για μήνες, αρκεί να πάρεις μια aftermarket ψύκτρα κι όχι αυτή που σου πασάρουν μαζί με τον επεξεργαστή. Πάντως είναι μια κατάσταση που ότι έχεις παραπάνω βοηθάει, δηλαδή και οι raptor αν υπάρχουν θα επιταχύνουν σημαντικά το σύστημα, απλώς εγώ θα έδινα προτεραιότητα στη μνήμη, κι όχι τόσο στο είδος ή την ταχύτητα αυτής, αλλά στην ποσότητα.

Παρε 4 δισκους και κανε raid-0 και 1 ετσι και ταχυτητα θα εχεις και ασφαλια.

Βασικα ποιος πληρώνει??Το αφεντικό ή εσύ ?? (Αν και μπορει να ειναι και το ιδιο πρόσωπο ) Αν δεν πληρώνεις εσυ βαλε και 2 καρτούλες iram (8gb συνολο ...Εκει να κάνει το paging )

Βασικα ποιος πληρώνει??Το αφεντικό ή εσύ ?? (Αν και μπορει να ειναι και το ιδιο πρόσωπο ) Αν δεν πληρώνεις εσυ βαλε και 2 καρτούλες iram (8gb συνολο ...Εκει να κάνει το paging )

το αφεντικο :D

iram ? ..... (150 x 2 oι καρτες, 480 η RAM ...)

Παρε 4 δισκους και κανε raid-0 και 1 ετσι και ταχυτητα θα εχεις και ασφαλια.

Και 0 και 1? ταυτοχρονα? λεπτομερειες?

.

Nα ρωτησω κατι για το RAID-0. Σε Raid-0 δυο (η περισσοτερων) δισκων δεν χανεις την χωρητικοτητα των υπολοιπων δισκων ? πχ 2 x 150 σε Raid-0 δεν δινουν εναν δισκο 150 GB?

.

μαλιστα ..... ποιο raid ειναι το πιο συνιστώμενο για ταχυτητα πρωτιστως αλλα και ασφαλεια? (εχουμε 4 x 150 Raptors)

raid 5 (στην ουσια θα εχεις 450GB καθοτι ο 4ος ραπτορ ειναι κατι σαν παριτυ) ή raid 0+1 εαν το υποστηριζει ο controller σου όπου θα εχεις 300GB mirrored (δηλαδη οτι περιεχει το πρωτο raid θα περιεχει και το δευτερο).

εαν θες τη γνωμη μου, κοιτας λαθος τροπο την ασφλαεια, τουλαχιστον τη μακριπροθεσμη.

καλυτερα να κανει ενα ταχυτατο raid 0 με 4 δισκους και να εχεις τακτικα back up σε tape drive.

ακομα καλυτερα ενα δευτερο pc που θα παιζει το ρολο του backup εχοντας πχ 2 μεγαλους δισκους (750 πχ) σε raid 1 στο οποιο θα αποθηκευεις τις εργασιες σου καθε βραδυ σε συνδιασμο με ενα tape drive.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.