Jump to content

2600 ΧΤ GDDR4

coverdale

Recommended Posts

δεν υπαρχει λαθος...και εγω την ειχα προσεξει αλλα απ'οσο εψαξα αν και η gddr4

εκδοση ειναι πιο γρηγορη απ το 3, υστερει στο 8600 gt...

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.510618

Αυτη η καρτα αξιζει τα παραπανω 30 euro απο τις 2600 ΧΤ GDDR3?

Όποιος ξερει κατι παραπανω ας βοηθησει

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δε νομίζω οτι αξίζει. Οι νέες mid-range των ATi και nVidia είναι mid-range μόνο στην τιμή.

€138 για μια τέτοια κάρτα είναι μάλλον κακή επένδυση αμα τη θες για παιχνίδια.

Με τα ίδια και ίδως λιγότερα χρήματα μπορείς να βρεις σαφώς πιο γρήγορες DX9 κάρτες.

Στα καλά της 2600ΧΤ περιλαμβάνονται η χαμηλή κατανάλωση και η άψογη αναπαραγωγή HD video. Αλλά αυτά μπορείς να τα βρεις με μια 2600 σε τιμή κάτω από €100. Είτε σε ΧΤ με DDR3 είτε σε PRO με DDR2.

Αν θες παιχνίδια, την 2600 την ξεχνάς. Εκτός κι αν έχεις αρκετά χαμηλές απαιτήσεις.

Με τα ίδια και ίδως λιγότερα χρήματα μπορείς να βρεις σαφώς πιο γρήγορες DX9 κάρτες.

Πολυ σωστος σε ολα!

Αν θες παιχνίδια, την 2600 την ξεχνάς. Εκτός κι αν έχεις αρκετά χαμηλές απαιτήσεις.

Επετρεψε μου να διαφωνισω.

Καταρχην επειδη το ειχα ψαξει το θεμα 2600xt Gddr3 vs Gddr4 η διαφορα επιδοσεων ειναι σχεδον μηδαμινη. Δεν αξιζει τα επιπλεον λεφτα.

Σχετικα με την επαρκεια της 2600ΧΤ για παιχνιδια την βρισκω αριστη αγορα για τα λεφτα της. Εχω μια τετοια στο 2o Pc της υπογραφης το οποιο τρεχει Vista64 και οι μνημες της στην συγκεκριμενη ειναι στα 1400μηζ αντι για 1600 που ειναι τα default. Ειδικα με τους 7.10 drivers εχει παρει πολλη απανω της. Εχω δοκιμασει τα παρακατω παιχνιδια με τις εξης ρυθμισεις στο περιπου. DX10(οπου ειναι διαθεσιμο) , 1280χ1024 , No AA , No Soft shadows. Ολα τα αλλα στο Full.

Bioshock, Medal Of Honor Airborn, World in conflict , Call of duty 4 demo , Unreal Tournament 3 demo , Clives Barker Jerico demo

Ολα ηταν απολυτα Playable. To μονο που δεν παιζοταν ηταν το Sega Rally το καινουργιο.

Καταρχην επειδη το ειχα ψαξει το θεμα 2600xt Gddr3 vs Gddr4 η διαφορα επιδοσεων ειναι σχεδον μηδαμινη. Δεν αξιζει τα επιπλεον λεφτα.

Σχετικα με την επαρκεια της 2600ΧΤ για παιχνιδια την βρισκω αριστη αγορα για τα λεφτα της. Εχω μια τετοια στο 2o Pc της υπογραφης το οποιο τρεχει Vista64 και οι μνημες της στην συγκεκριμενη ειναι στα 1400μηζ αντι για 1600 που ειναι τα default. Ειδικα με τους 7.10 drivers εχει παρει πολλη απανω της. Εχω δοκιμασει τα παρακατω παιχνιδια με τις εξης ρυθμισεις στο περιπου. DX10(οπου ειναι διαθεσιμο) , 1280χ1024 , No AA , No Soft shadows. Ολα τα αλλα στο Full.

Bioshock, Medal Of Honor Airborn, World in conflict , Call of duty 4 demo , Unreal Tournament 3 demo , Clives Barker Jerico demo

Ολα ηταν απολυτα Playable. To μονο που δεν παιζοταν ηταν το Sega Rally το καινουργιο.

πολυ σωστα η 2600 ΧΤ για τα λεφτα ειναι αξιοπρεπέστατη απο 95-105 € ειναι η πολυ καλη επιλογη

Φιλε 2600ΧΤ αν σκεφτεις οτι εχει και 90 ευρω ειναι αριστη αγορα.

Τοσο εχει ομως και μια 7900gs που ειναι σαφως καλυτερη.

Τοσο εχει ομως και μια 7900gs που ειναι σαφως καλυτερη.

Επισης υπαρχουν μερικες Χ19xx series στα μτχ. και τιμη μεχρι 100αρι.

Νομιζω είναι ιδανικες αγορες.

Απο τα 110€ και πανω (και μεχρι τα ~300) σπερνει και θεριζει η 2900προ@199 που εχει τις περισσοτερες φορες διπλασιες επιδοσεις απο οτιδηποτε μπορείς να παρεις στα ιδια λεφτα

Απο τα 110€ και πανω (και μεχρι τα ~300) σπερνει και θεριζει η 2900προ@199 που εχει τις περισσοτερες φορες διπλασιες επιδοσεις απο οτιδηποτε μπορείς να παρεις στα ιδια λεφτα

Σε 12 μέρες τελειώνουν οι μέρες της όμως.

p.s. Μεταξύ 2900Pro & 8800GTS 320MB μην μου πείς ότι πας για την Pro θα βαρέσω :033:

p.s. Μεταξύ 2900Pro & 8800GTS 320MB μην μου πείς ότι πας για την Pro θα βαρέσω

Εκγω ντεν γκσερι αμπ αφτα.

Το 8800τζιντι μπιριμενι.

Περα απ την πλάκα ομως, ναι πιστευω πως η 2900προ είναι καλυτερη καρτα.

Γιατί στην ουσια είναι ΧΤ. Ενω η 320 οτι και να την κανεις, κομμενη παραμενει.

Δε νομιζω να μη συμφωνείς.:p

Αλλά και να διαφωνεις, δεν αξιζει να flameμησουμε/σπαμαρουμε το θρεντ για την 2600. :)

Φιλικά Soul.

Δεν έχω σκοπό το flame, ούτε υπάρχει λόγος.

Απλά από την άποψη ότι αν δώσεις 200/+ ευρώ για μια κάρτα γραφικών θα θες να βάζεις και λίγο έστω Antialiasing & Anisotropic Filtering, οπότε εδώ η HD 2xxx σειρά κάνει άκρη λόγω του shader based AA resolve και των limited TMUs.

Back on topic...αν μπορείς να κρατηθείς, 12 μερούλες είναι, GT ελκυστικότατη είναι :p

Εδω άμπτουλ,επειντη ντε καταλαβαινει μιλαμε για 8800gt?Aν ναι οκ very good φαση!

Koίτα, ποτέ δεν είπα οτι η 2600ΧΤ δεν αξίζει τα λεφτά της. Στα €90~100 που κοστίζει με DDR3 είναι σαφώς η καλύτερη αγορά άμα μιλάμε για καινούρια κάρτα. Το UVD και η χαμηλή κατανάλωση είναι σημαντικά χαρακτηριστικά που δεν περνάνε απαρατήρητα.

Αλλά δεν την θεωρώ καλή επιλογή για παιχνίδια. Στα τωρινά παιχνίδια με DX10 ακόμα και η 2900 δεν τα καταφέρνει καλά. Πόσο μάλλον η 2600 που έχει το 1/3 της ισχύος της 2900.

Συμφωνούμε φυσικά οτι η DDR4 στην 2600 είναι overkill στα χρήματα που ζητάει (€130+). Απλά δεν αξίζει.

Προσωπικά δεν θεωρώ την ανάλυση 1280x1024 κατάλληλη ανάλυση για το σύγχρονο gaming. Πόσο μάλλον χωρίς ΑΑ. Το DiRT ας πούμε που είναι πραγματικά βαρύ παιχνίδι θα είναι unplaybale με την 2600ΧΤ ακόμα και στα 1280x1024 ακομα και χωρίς ΑΑ. Και θα πρέπει να θυσιάσεις πολλά από τα γραφικά περιβάλλοντος (foliage κλπ) για να το παίξεις κάπως καλά.

Το οτι μπορεί να παίξει κάποια παιχνίδια στην ανάλυση αυτή και μάλιστα χωρίς ΑΑ δεν είναι καλό σημάδι για τα επερχόμενα παιχνίδια. Μπορείς να έχεις ένα ικανοποιητικό mid-range gaming τώρα αλλά εξαρτάται τι εννοείς καθένα ικανοποιητικό.

Στα €100 ή και λιγότερα μπορείς να βρεις κάποια Χ1900 ή μια Χ1800ΧΤ που είναι σαφώς πιο δυνατές κάρτες από την 2600ΧΤ. Ή και κάποια GeForce 7900 φυσικά. Tην οποία με λίγη τύχη θα βρει κάποιος στο Πλαίσιο καινούρια με €90~100.

Πιστεύω οτι μια καινούρια 2900pro στα €199 έχει πολύ καλύτερη αναλογία απόδοσης/τιμής από την 2600ΧΤ ακόμα κι αν κοστίζει τα διπλάσια χρήματα.

Φυσικά, ρόλο παίζει και το υπόλοιπο σύστημα. Αν κάποιος δεν έχει ισχυρό τροφοδοτικό και παράλληλα δεν έχει τις φοβερές απαιτήσεις στα παιχνίδια, η 2900pro δεν τον συμφέρει. Απλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας οτι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα με χαμηλό κόστος. Το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" δεν ισχύει πάντα αλλά ισχύει το ότι όταν ζητάμε κάτι θα πρέπει να είμαστε και διατεθειμένοι να το πληρώσουμε για να μην παραπονιόμαστε μετά. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ούτε για πολύ καιρό έτσι που αλλάζουν οι απαιτήσεις και η αγορά.

Δυστυχώς, ATi και nVidia έθαψαν την mid-range αγορά με το λανσάρισμα των σειρών 8xxx και 2xxx (ειδικά η ATi την είχε θάψει πολύ νωρίτερα). Οι σημερινές υποτιθέμενες mid-range δεν έχουν σχέση με τις mid-range του παρελθόντος. Παλιότερα αγόραζες μια Ti4200 ή 6600 ή 7600 ή Χ800gto και είχες -σε σχέση με τις απαιτήσεις της εποχής- καλύτερο μακροπρόθεσμο gaming.

Αν κάποιος θέλει τώρα κάρτα για gaming του προτείνω 2900pro. Αλλιώς, περιμένει λίγο καιρό ακόμα ώσπου να δούμε τις καινούριες 8800GT και 2950pro.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.