yanni Οκτώβριος 17, 2007 #21 Οκτώβριος 17, 2007 Τα Desktops συνήθως είναι κουτιά τα οποία έχουν τοποθετηθεί οριζόντια με την κατάλληλη αλλαγή προφανώς στην πρόσοψη. Αν χρειάζεσαι χώρο και επεκτασιμότητα στο εσωτερικό θα πρέπει να καταφύγεις σε κάποιο desktop κουτί με ύψος κάπου στα 17 εκατοστά. Υπάρχουν και λύσεις με ύψος στα 14 εκατοστά αν και δεν είμαι σίγουρος αν οι κάρτες επέκτασης PCI/PCI-e/AGP μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτά τα κουτιά κάθετα (φυσιολογικά δηλαδή) ή αν χρειάζονται ειδική κάρτα ώστε να μπουν οριζόντια. Δεν ξέρω επίσης αν το PSU στα τελευταία θα πρέπει να είναι και ειδικό ή αν τα κλασικά χωράνε. Υπάρχουν επίσης και desktop κουτιά με ύψος μόλις 9 εκατοστά αλλά αυτά προορίζονται ξεκάθαρα για media PCs και οι δυνατότητες επέκτασης είναι περιορισμένες.Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι κύβοι οι οποίοι σε έναν βαθμό έχουν και αυτοί τους περιορισμούς τους.Υπάρχουν πάντως και κάποια καλά, φτηνά αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ποιοτικά κουτάκια που θα μπορούσες να επιλέξεις σε περίπτωση π.χ. που μπορείς να "κρύψεις" το κουτί σε κάποια γωνία του δωματίου δίπλα ή πίσω από κάποιο έπιπλο, κάτι που έκανα το προηγούμενο Σάββατο στον ξάδερφό μου ο οποίος δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να έχει ένα desktop ή κύβο μπροστά από την 46'' TV που πήρε για να την κρεμάσει σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού του.Πάντως Media PC = κατάλληλο hardware + software. Media PC δεν σημαίνει όπως και δήποτε κατάλληλο κουτί. Δεν λέω είναι αλλιώς μία touch screen ή κάποιο τηλεχειριστήριο/πλήκτρα στην πρόσοψη του HTPC, αλλά ίσως όχι και απολύτως απαραίτητα (οι ειδικοί των HTPCs ας σχολιάσουν το τελευταίο, δηλαδή τι επιπλέον δυνατότητες μπορεί να μας παρέχει κάποιο κουτί ειδικά σχεδιασμένο για HTPC).
Linos801442169065 Οκτώβριος 17, 2007 #22 Οκτώβριος 17, 2007 Το χειριστηριο και μονο ειναι ΟΛΑ τα λεφτα. Κανει την διαφορα οταν μιλαμε για HTPC μεσα σε ενα σαλονι.
viper1442169065 Οκτώβριος 17, 2007 #23 Οκτώβριος 17, 2007 Τι του λέτε του παιδιού για 999€ και δε συμαζεύεται??Θες φτηνή λύση?Υπάρχουν κουτάκια με 60€ και με τροφοδοτικο μέσα.Και ρίχνεις μέσα 1 παλιά μητρική με ό,τι cpu έχεις και καρτούλα και κάνεις 1 χαρά τη δουλειά σου.Θες χειριστήρια για να το ελέγχεις από τον καναπέ?Πάρε και 1 ασύρματο σετ keyboard+mouse στα 30€ και καθάρισες.Εγώ το δικό μου το έστησα με 80€ για μητρική+ram+vga, 56€ για το κουτί+psu, +23€ για ασύρματο keyboard+mouse.Cpu είχα καβάτζα.Μόνο 1 ψύκτρα καλύτερη χρειάζεται και είμαστε οκ.+τα λεφτά που έσκασα για καλώδια σύνδεσης με hi-fi και με την lcd στο σαλόνι.
yanni Οκτώβριος 17, 2007 #25 Οκτώβριος 17, 2007 Ότι πληρώνεις παίρνεις.Όχι πάντα, για αυτό και υπάρχει η "Έρευνα αγοράς". Επίσης καλό είναι να παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι και όχι αυτό που αργότερα θα αναρωτιέσαι γιατί το πλήρωσες.Τάκη με το τηλεχειριστήριο της κάρτας TV δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.