Dj_SS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Γεία σας παιδιά... Θέλω να ρωτίσω κάτι και ελπίζω να κάνω post στην σωστή κατηγορία... Αξίζει να ασχοληθείς με Media center PC??? Εννοώ ότι εγώ σαν χρήστης έχω 2 laptop και ένα συλλεκτικό πλέον desktop(Intel Pentium II 350 Mhz της Plato, αθάνατο) και θέλω να αγοράσω κάτι που να συνδυάζει ήχο εικόνα(TV) και παιχνίδια. Ολά αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό όχι κάτι εξεζητημένο.Το Media center νομίζω ότι είναι η λύση...αλλά δεν ξέρω τα εξής. Έχει την ίδια βελτιωσημότητα με ένα κανονικό pc, δηλαδή μπόρεις να του αλλάξεις κάρτα ήχου όπως σε ένα pc,μπορείς να του βάλεις ψύχτρα άλλη επεξεργαστή άλλο μνήμη άλλη και και και... Όλα αυτά φυσικά όχι άμεσα αλλά στο μέλλον γενικά αν Μπορείς να το κάνεις συνεχώς σύγχρονο??? Ευχαριστώ προκαταβολικά...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 15, 2007 #2 Οκτώβριος 15, 2007 Δεν μπορείς να τα έχεις όλα οπότε σε μεσοβέζικη λύση θα καταλήξεις (ικανοποιητικό που λες και εσύ).Επεξεργαστές, μνήμες, δίσκους, οπτικά τα αλλάζεις όποτε θέλεις. Έχεις περιορισμό στον αριθμό των καρτών αν η μητρική είναι μATX και το βασικότερο θέλεις να είναι αθόρυβο και εμφανίσιμο μιας και δεν θα είναι χωμένο κάτω από γραφείο αλλά μέσα σε σαλόνι (οπότε ξεχνάς δυνατές κάρτες γραφικών).
Dj_SS Οκτώβριος 15, 2007 Author #3 Οκτώβριος 15, 2007 Δηλαδή ο περισσότερος θόρυδος από ένα PC έρχεται από την κάρτα γραφικων? Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα... Αν έπερνα δηλαδή μια θήκη για media center θα μπορούσα να χτίσω ένα σοβαρό home theater pc έτσι δεν είναι???
tristeno1416003162 Οκτώβριος 16, 2007 #4 Οκτώβριος 16, 2007 Δες αυτές τις θήκεςhttp://www.origenae.comαν θέλεις κάτι φινετσάτο.
spc Οκτώβριος 16, 2007 #5 Οκτώβριος 16, 2007 Ένα HTPC δεν διαφέρει τεχνικά σε τίποτα από ένα κανονικό PC εκτός του τρόπου επιλογής των υλικών.Με λίγα λόγια, συνήθως, θες ένα ωραίο desktop κουτάκι ακόμα και το οποίο όμως δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακριβό όπως τα origenae ενώ, με μια σωστή επιλογή, δεν σου στερεί απολύτως τίποτα σε επεκτασιμότητα ή επιλογή κομματιών.Η δυνατή VGA δεν είναι αναγκαστικά πρόβλημα καθώς υπάρχουν και σχετικά αθόρυβες αλλά και after market ψήκτρες.
tristeno1416003162 Οκτώβριος 16, 2007 #6 Οκτώβριος 16, 2007 Δεν υπάρχει καμμία σύγκριση μεταξύ origen και κουτιών PC.Όσο για το setup του HTPC δεν είναι μόνο θέμα υλικών αλλά και software (γι αυτό εξάλλου κυκλοφορούν και εκδόσεις MC). Σκέψου απλά αν μπορεί η μητέρα σου που ξέρει μόνο από τηλεόραση και κανά video αν μπορεί να χειριστεί ένα HTPC με XP.
spc Οκτώβριος 16, 2007 #7 Οκτώβριος 16, 2007 To ‘’ Δεν υπάρχει καμμία σύγκριση μεταξύ origen και κουτιών PC’’ δεν το κατάλαβα.Σε ποιον τομέα εννοείς;Σε όλους τους τομείς (σχεδιασμός ειδικά για HTPC, ποιότητα, επεκτασιμότητα, εμφάνιση κλπ) υπάρχουν πολλές εταιρίες που φτιάχνουν πολύ καλά HTPC cases.To θέμα του software είναι σαφώς άλλο. Η επιλογή MC vs XP / VISTA είναι καθαρά θέμα επιλογής. Για έναν μην έμπειρο ναι τα MC είναι καλύτερα. Για έναν όμως που ξέρει 5 πράγματα, τα απλά XP / VISTA δεν θα τον προβληματίσουν καθόλου (καθώς, εκτός των άλλων, είναι και πιο ευέλικτα).Υπόψιν πάντως ότι κορυφαίο HTPC σημαίνει αναπαραγωγή BLU RAY και HD DVD η οποία δεν είναι εφικτή ακόμα σε περιβάλλον MC.
tristeno1416003162 Οκτώβριος 16, 2007 #8 Οκτώβριος 16, 2007 Σε χρήση ως HTPC που θα το έχεις στο σαλόνι σου.Ποιά είναι τα πολύ καλά που έχεις στο μυαλό σου? (ελπίζω βέβαια να μην εννοείς τίποτα Silverstone - γιατί εδώ ισχύει το καμμία σχέση με originae χωρίς αμφιβολία)
spc Οκτώβριος 16, 2007 #9 Οκτώβριος 16, 2007 Και τι παει να πει ‘’στο σαλόνι’’;Εννοείς προφανως κριτήρια επιλογής που προανέφερα και δεν περιορίζονται μόνο στα originaeΚαι Silvestone υπάρχουν και Zalman και μερικές άλλες μάρκες που δεν θυμάμαι απέξω τώρα.Τα Silverstone είναι μια χαρά και ποιοτικά και από άποψη σχεδιασμού αλλά και σε θέμα τιμής.Ποιο δλδ είναι το πρόβλημά σου με αυτά;
MadCatMk21442169156 Οκτώβριος 16, 2007 #10 Οκτώβριος 16, 2007 Και τι παει να πει ‘’στο σαλόνι’’;In the living room.
spc Οκτώβριος 16, 2007 #11 Οκτώβριος 16, 2007 In the living room. Μάλιστα. Ευχαριστώ για την μετάφραση. Προφανώς δεν κατάλαβες τι εννοώ
tristeno1416003162 Οκτώβριος 16, 2007 #12 Οκτώβριος 16, 2007 Επειδή τα είχα ψάξει δεν είχα βρει τίποτα από αισθητική και λειτουργική άποψη που να πλησιάζει τα originae.Η TFT touch screen που έχουν κάνει μεγάλη διαφορά.
Hemispasm1442169066 Οκτώβριος 16, 2007 #13 Οκτώβριος 16, 2007 http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=lc18&area=usa
tristeno1416003162 Οκτώβριος 16, 2007 #14 Οκτώβριος 16, 2007 Για λόγους αισθητικής το είχα απορρίψει (δεν θέλω να φαίνονται φατνία κτλ).
yanni Οκτώβριος 16, 2007 #15 Οκτώβριος 16, 2007 Με το που θα βάλεις τα opticals, τα φατνία δεν θα είναι τόσο άσχημα όπως δείχνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση 999€ που έχει το Πλαίσιο το Origen, είναι ποσό που παραπέμπει σε άλλο thread και όχι στο παρόν. Ο Dj_SS δεν πιστεύω να ζήτησε Media PC για το Προεδρικό μέγαρο. Ολά αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό όχι κάτι εξεζητημένο.
Dj_SS Οκτώβριος 17, 2007 Author #16 Οκτώβριος 17, 2007 Σωστά τα λέει ο John_dr. Μια απλή θήκη για htpc έψαχνα και όχι ένα πανάκριβο κόσμημα για το σαλόνι μου. Η έρωτηση μου ήταν, νομίζω, σαφής: αξίζει το HTPC? γιατί για παράδειγμα ένας πωλητής από το πλ@!σΙ0 μου είπε ότι αν βρείς μια κάλη θήκη η δημιουργία αλλά και η βελτιωσημότητα ενώς HTPC σε σχέση με ένα pc είναι ίδια... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Dj_SS Οκτώβριος 17, 2007 Author #17 Οκτώβριος 17, 2007 Δεν ξέρω αν επιτρέπεται η έμμεση διαφήμιση γι'αυτό έγραψα πλ@!σ!0. Η ιδανική θήκη για μένα είναι: Thermaltake http://www.shopbot.ca/p-25548-858176.html
Hemispasm1442169066 Οκτώβριος 17, 2007 #18 Οκτώβριος 17, 2007 γιατί για παράδειγμα ένας πωλητής από το πλ@!σΙ0 μου είπε ότι αν βρείς μια κάλη θήκη η δημιουργία αλλά και η βελτιωσημότητα ενώς HTPC σε σχέση με ένα pc είναι ίδια...Αυτο σε γενικες γραμμες ισχυει, με περιορισμο παντα στο χωρο που θα εχεις για optical drives και για σκληρους. Και το main pc μου το εχω σε htpc, το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δε μπορω να βαλω πρακτικα πανω απο 2 σκληρους μεσα.
spc Οκτώβριος 17, 2007 #19 Οκτώβριος 17, 2007 Σωστά τα λέει ο John_dr. Μια απλή θήκη για htpc έψαχνα και όχι ένα πανάκριβο κόσμημα για το σαλόνι μου. Η έρωτηση μου ήταν, νομίζω, σαφής: αξίζει το HTPC? γιατί για παράδειγμα ένας πωλητής από το πλ@!σΙ0 μου είπε ότι αν βρείς μια κάλη θήκη η δημιουργία αλλά και η βελτιωσημότητα ενώς HTPC σε σχέση με ένα pc είναι ίδια... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σαςΤα γράψαμε ήδη παραπάνω. :001:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.