Jump to content

Τι να κανω με τις θερμοκρασιες στις μνημες της;

PainkiLer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Μολις εβαλα υδροψηξη και ο πυρινας εχει κατεβει 10-15 βαθμους κατω.Αλλα οι μνημες δεν ψυχονται σωστα αφου τις πιανω και ζεματανε (το θερμομετρο δειχνει 50 βαθμους,απο την πανω πλευρα,δηλαδη το θερμομετρο δεν ακουμπαει την ψυχτρα).τι να κανω;Πως μπορω να στερεωσω εναν ανεμησηρα να τις φυσαει;

Το θεμα που γραφουμε δεν ειναι για τις καρτες γραφικων;

Για τις μνημες της καρτας γραφικων εννοω!

Γι'αυτο αλλωστε το εγραψα εδω και οχι στις ram.

Καμια αλλη ιδεα;

Πως μπορω να στερεωσω ενα 12" ανεμηστηρα να φυσαει πανω τους;

Το θεμα που γραφουμε δεν ειναι για τις καρτες γραφικων;

Για τις μνημες της καρτας γραφικων εννοω!

Γι'αυτο αλλωστε το εγραψα εδω και οχι στις ram.

Καμια αλλη ιδεα;

Πως μπορω να στερεωσω ενα 12" ανεμηστηρα να φυσαει πανω τους;

Με πολλά 3rd Party ανεμηστήρια, όπως αυτά της zalman, δίνουν μαζί και μικρά heatsinks που κολλάνε πάνω στις rams της gpu...

Ρίξ'τους μια ματιά.

Δεν πιστεύω οτι θα πρέπεις να ανησυχείς ιδιαίτερα για τις μνήμες. Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακόμα αν τις ψύξεις καλύτερα δεν θα κερδίσεις κάτι σημαντικό σε overclocking. Ίσως και καθόλου.

Άλλωστε οι σύγχρονες βαρβάτες κάρτες γραφικών κερδίζουν πολύ περισσότερο από την αύξηση συχνότητας του πυρήνα παρά των μνημών.

Ναι αλλα τοσο καιρο δουλευαν με την μαμα ψυκτα σε πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες και τωρα ζεματανε.Ασε που ανεβαζουν την θερμοκρασια του κουτιου.Δεν θελω να τις αφησω ετσι.

Μήπως δεν έχεις εφαρμόσει καλά τις νέες ψύχτες? Για καλύτερη απαγωγή χρειάζονται κάποιο υλικό όπως η θερμοαγώγιμη πάστα.

Εχουν τα δικα τους αυτοκολλητα.Μια χαρα τις εχω εφαρμοσει.Μηπως να βγαλω τα αυτοκολλητα τους και να βαλω αλλα καλυτερα;Αλλα και παλι η διαφορα θα ειναι ελαχιστη.Το προβλημα πιστευω πως ειναι οτι δεν τις φυσαει καποιος ανεμηστηρας.Επισης μια μικρη ψυκτρα που εχω αφησει πανω(την ειχε απο μαμα,που μαλλον ειναι για καποια τρανζιστορακια) και την φυσαγε ο ανεμηστηρας της κεντρικης ψυκτρας,τωρα ζεματαει και αυτη.

Απροσεξια μου. Εχω συνηθισει να μην κοιταω σε ποιο section ειναι γραμμενο το καθε ποστ και την πατησα.

Κατι τετοιο ισως βοηθουσε.

Σιγα δεν πειραζει.Ευχαριστω,καλη ιδεα ειναι αυτος ο ανεμηστηρας.Θα το ψαξω λιγο ακομα κ θα δω.

Επειδη εχω το stacker το 1ο,μηπως ο πλαϊνος του ανεμηστηρας http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806011 (δεν πουλιεται μαζι με το κουτι) θα εκανε καλη δουλεια;

Καταρχήν κοίτα το κουτί σου να είναι δροσερό και να έχει καλή ροή. Ένας ανεμιστήρας επιπλέον για τις μνήμες θα προσθέσει θόρυβο κ θα χαλάσει τη ροή του αέρα. Αν κατάλαβα καλά στο πρώτο ποστ, οι μνήμες από τη μαμά τους είχαν "κουβέρτες" τις οποίες αφαίρεσες. Σωστά? Κοίτα τότε να τις ξαναβάλεις πίσω με λίγη θερμοαγώγιμη και θα είσαι άρχοντας.

Επίσης μάζεψε με δεματικά τα καλώδια του κουτιού και βάλε ένα ανεμιστήρα μπροστά και ένα πίσω κ θα είσαι άρχοντας.

Αυτα που λες τα εχω κανει ηδη.Το θεμα ειναι οτι πριν με τις ψυχτρες της cpu & gpu ειχε αλλη θερμοκρασια και τωρα χωρις να πειραξω τιποτα μεσα στο κουτι ανεβασε θερμοκρασια!Αρα κατι πρεπει να θελει αερα.Μηπως κατι διπλα στη cpu που την φυσαγε ο ανεμηστηρας της;;;

Κάπου σε έχασα. Τί εννοείς ότι με τις ψύχτες cpu+gpu είχε άλλη θερμοκρασία? Καταρχήν πως μετράς τη θερμοκρασία στις μνήμες. Έχεις βάλει κάποιο tray π.χ. της Zalman?

• 2 weeks later...

Εχετε δικιο.Το πρηγουμενο ποστ πηγαινε για αλλου!Τις μνημες τις εφτιαξα.Εβαλα ψυχτρες και απο την πανω πλευρα(πισω).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.