A-L-I-V-E Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Λοιπόν... ήμουν αρκετούς μήνες χωρίς το 64bit pc μου (λόγω καμμένης κάρτας γραφικών) και βολευόμουν προσωρινά με το παλιό (athlonxp). Έστησα σήμερα το "μεγάλο" αφού επιτέλους πήρα μια καινούρια καρτούλα αλλά... ξέχασα πως clockάρουν...:021: δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα τι timings χρησιμοποιούσα στις μνήμες οι οποίες έφταναν μεχρι και τα 260 max με 2-2-2-5 στα 3,6V ενώ τώρα δεν μπορώ να τις πάω πάνω από 240 με τίποτα... μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου με μόνη αλλαγή την κάρτα γραφικών σε 7900GS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Οκτώβριος 12, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα τι timings χρησιμοποιούσα στις μνήμες οι οποίες έφταναν μεχρι και τα 260 max με 2-2-2-5 στα 3,6V ενώ τώρα δεν μπορώ να τις πάω πάνω από 240 με τίποτα...Εισαι σιγουρος οτι εφταναν 260Mhz με 2-2-2-5 1Τ?Μηπως ηταν 2Τ?Και τι ενοεις οταν λες δεν πανε πανω απο 240Mhz με τιποτα,ουτε οταν χαλαρωσεις τα timings?btw,τι IC εχουν?stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Οκτώβριος 12, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Εισαι σιγουρος οτι εφταναν 260Mhz με 2-2-2-5 1Τ?Μηπως ηταν 2Τ?Και τι ενοεις οταν λες δεν πανε πανω απο 240Mhz με τιποτα,ουτε οταν χαλαρωσεις τα timings?btw,τι IC εχουν?stealthΤι IC έχουν δεν ξέρω... τις δούλευα στα 3,4V @ 250MHz κάθε μέρα και για κανένα pi έτρεχαν οριακά 260 με 3,6V, πάντα με 2-2-2-5 και καμιά φορά το έβαζα στα 1.5-2-2-5 όταν ήμουν στα 250 αλλά δεν είχε και καμία τρελή διαφορά... τώρα για να χαλαρώσω τα timings... δεν θυμάμαι τι τιμές έβαζα... άσε έχω παλαβώσει... μέχρι και 40sec έχω δει στο pi... θα το σπάσω και μόλις το έφτιαξα...edit: Δεν με απασχολούν τα 2-2-2-5 σαν timings αλλά οι τιμές στα trc, trfc κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Οκτώβριος 12, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Λοιπον τρια ΙCs μπορουν να σηκωσουν τοσο ρευμα και τοσο σφιχτα timings απο οσο μπορω να θυμιθω,BH-5,BH-6 και UTT.Βαλε τα timings σε 2-2-2-5 και δωσε 3.2v,χαμηλωσε το FSB στα 200 Mhz,Muliplier X9 και βαλε το Hypertransport στο X4 ουτως ωστε κανενα απο αυτα να μην ειναι το bottleneck για την μνημη,Command Rate 1T και διαιρετη 1/1.Μετα ανεβαζε το FSB με μικρα βηματα μεχρι να μην κανει boot,δωσε λιγο ρευμα και συνεχισε να ανεβαζεις το FSB,συνεχισε το ιδιο πραγμα μεχρι να βρης τα ορια της μνημης.Μην το παρακανεις με το ρευμα και κανεις ζημια στις μνημες.PS.Aν θελεις μετα μπορεις να χαλαρωσεις τα timings σε 2-3-2-5 η 2-3-2-6 και να δεις αν μπορει να παει πιο πανω.stealthEdit:Ριξε μια ματια σε αυτα και κατεβασε το A64Info,μπορει να σε βοηθηση.http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=96678http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1027479689#post1027479689Τελικα νομιζω οτι το προβλημα ειναι τα Ram setings,οι DFI ειναι δυσκολες μητρικες και σε παιδευουν πολυ μεχρι να βρεις ολα τα setings,αλλα μολις τα καταφερεις κλοκαρουν σαν τρελλες.Υπομονη και επιμονη χρειαζεται,τα καταφερες μια φορα μπορεις να το ξανακανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 13, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2007 Ρίξε μια ματιά εδώ κι αν έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι..Έχε υπόψιν οτι στο ρεύμα που δίνεις θέλει καλή ψύξη στις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 13, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2007 Kοιτα και αυτο το link με το capture:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=203598&postcount=36Ακομα αν ειχες πολυ καιρο να το χρησιμοποιησεις οι μνημες ισως θελουν παλι στρωσιμο γι αυτο να μην πηγαινουν οπως παλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Οκτώβριος 13, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2007 Mαλλον σε εχω ζαλισει με τα Link αλλα ριξε μια ματια και σ'αυτο,ισως βοηθηση:http://www.ocforums.com/showthread.php?t=379317stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Οκτώβριος 13, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2007 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια... τελικά ίσως θέλουν πάλι στρώσιμο όπως είπε και ο ThorLite. Μπόρεσα να μπω στα 254 αλλά με πιο χαλαρά timmings απ' ότι συνήθως. Προς το παρόν "βολεύομαι" στα 240@3.1V με σφιχτά timmings (αρκετά καλύτερα απ' ότι χτές) και σιγά σιγά ευελπιστώ να πιάσω τα παλιά MHz... Ορίστε και ένα screenshot από τις μνημούλες μου... Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Οκτώβριος 13, 2007 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2007 Ορίστε και ένα screenshot από τις μνημούλες μου... That's some RAM you got there mate!!!!!!!!!!!! Treat these babies nicely. stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 14, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2007 Aν μπορείς δώσε κι ένα Screenshot του Α64tweaker.Πάντως το cas1.5 δε βοηθάει σε σχέση με το 2.Δοκίμασε το δεύτερο μήπως ανεβαίνουν παραπάνω.Δε βοηθάνε πάντα τα πιο σφιχτά timings,αλλά ο συνδυασμός τους σε σχέση με την συχνότητα λειτουργίας που θέλουμε να πάνε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Οκτώβριος 14, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2007 Aν μπορείς δώσε κι ένα Screenshot του Α64tweaker.Πάντως το cas1.5 δε βοηθάει σε σχέση με το 2.Δοκίμασε το δεύτερο μήπως ανεβαίνουν παραπάνω.Δε βοηθάνε πάντα τα πιο σφιχτά timings,αλλά ο συνδυασμός τους σε σχέση με την συχνότητα λειτουργίας που θέλουμε να πάνε.. Το ξέρω ότι δεν βοηθάνε τα πιο σφιχτά timmings για να ανέβω πιο ψηλά, απλά προσπαθώ να τις δουλέψω στα 240 με όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα και σφιχτά timmings, έτσι ώστε αν χαλαρώσω λίγο τα timmings και δώσω παραπάνω ρεύμα να μπορέσουν να ανεβούν πιο άνετα (υποθέτω τουλάχιστον ότι θα γίνει κάπως έτσι). Το Α64tweaker δεν δουλεύει σε εμένα (δεν μπορεί να διαβάσει σωστά τα timmings) ελπίζω το A64Info να σε καλύπτει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 14, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2007 Μια χαρά είσαι!Θα πρότεινα ν'αρχίσεις σιγά σιγά να πειραματίζεσαι για να πιάσεις 1:1 συχνότητα (δηλ να πανε στα 264).Όπως είπα και παραπάνω στο cas1.5 δε βοηθάει κάπου.Το trwt θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα αν το κάνεις 2,αλλά γι'αρχή προσπάθησε να βρείς τα όριά του με 1.Προσοχή με τα ρεύματα και καλό ψάξιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Οκτώβριος 14, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2007 Μια χαρά είσαι!Θα πρότεινα ν'αρχίσεις σιγά σιγά να πειραματίζεσαι για να πιάσεις 1:1 συχνότητα (δηλ να πανε στα 264).Όπως είπα και παραπάνω στο cas1.5 δε βοηθάει κάπου.Το trwt θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα αν το κάνεις 2,αλλά γι'αρχή προσπάθησε να βρείς τα όριά του με 1.Προσοχή με τα ρεύματα και καλό ψάξιμο..Ευχαριστώ φίλε! Αν και το κόβω χλωμό για 264 (δεν δούλεψε ποτέ σταθερά πα΄νω από τα 261) θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο μπορώ να κάνω... :066: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.