Jump to content

camera με hard disc ή dvd

yo_rover

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει κάμερα. θα ήθελα να ξέρω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάμερα με σκληρό δίσκο και κάμερα με dvd. η κάμερα με σκληρό δίσκο 30gb χωρητικότητα, με μία ώρα εγγραφής, πόσα gb καταλαμβάνει;

Εξαρταται απο τις ρυθμισεις του capture...(Πολλλα μπορω να πω εδω, αλλα τοσο αοριστα και χωρις τα settings ..δε λεει)

Γνωμη μου ειναι να μη γραφεις σε ..λογικη dvd (vob αρχεια)..θα προτιμουσα την αλλη περιπτωση για να εχει ευχερεια το τελικο capture να ειναι σε mpeg-avi...κατι τελος παντων που κανει πιο ευκολα για edit αργοτερα.

Απο την αλλη, αν απλα θελει να βλεπει ο φιλος απλα αυτα που εκανε rec..σε καποιο standalone..η σε pc, μπορεις να προχωρησεις στη λυση του dvd format.

Προσωπικα θα διαλεγα το πρωτο που σου ειπα..

Kαλύτερα με σκληρό δίσκο γιατί γράφονται ασυμπίεστα. Στο DVD συμπιέζονται και χάνουν λίγο σε ποιότητα. Από το σκληρό δίσκο τα περνάς στο PC και τα συμπιέζεις όσο γουστάρεις για να χωρέσουνε ακριβώς στη χωρητικότητα του DVD που θα τα γράψεις.

και ξαναρωτώ, μια ώρα εγγραφης σε hard disc ποσα gb καταλαμβάνει, δηλαδή συνήθως οι βιντεοκάμερες έχουν 30gb,με μια ώρα εγγραφης ποσα θα του μείνουν

κοιτα και εδω

http://el.wikipedia.org/wiki/DVD#DVD-.CE.92.CE.AF.CE.BD.CF.84.CE.B5.CE.BF

αν τωρα η απαράμιλλη ποιοτητα ειναι οπως λεει ο ποιητης 10 Mbit/s ανά δευτερόλεπτο, το κανεις αυτο σε Byte!Τωρα αν το mega ειναι 10^6 δηλ

1.000.000bytes και το giga 10^9 1 000 000 000bytes

κανω τα 10 MBit/s σε ΜBytes/s=1.250.000Bytes/sec ή1,25ΜBytes/sec απαραμιλλης ποιοτητας!! Εσυ θες να γραψεις ενα 9ιαρι dvd δηλ

8,5GB διπλής επίστρωσης (8.500.000.000 bytes)ή 8500MBytes/sec.Τωρα διαιρω το (8500ΜBytes/sec) /(1,25MBytes/sec)=6800 /60=...και ξανα δια /60 για την ωρα =1,88.. ωρα απαραμιλλου βιντεο!

Ειδαλλως με το αλλο βημα δηλ με βημα 2 MBits =0,25ΜΒytes/s

Διαιρεση του(8500ΜBytes/sec) /(0,25MBytes/sec)=34.000/60=...και αυτο δια /60 για την ωρα τελικα εχεις 9,11 ωρες καλου βιντεο.

Εαν ειμαι και σωστος ετσι?και δεν εκανα λαθος..Υγ.εαν εκανα λαθος διορθωστε με.Εαν παλι δεν εκανα ελπιζω να πηρες αυτο που ζητουσες!!(το μαθημα σου:033: )

• 1 month later...

πιστευω πως η λυση με τον σκληρο δισκο ειναι καλυτερη, γιατι εχεις την δυνατοτητα να επεξεργαστεις το βιντεο οπως εσυ θελεις. Ενω με το dvd σε περιοριζει παρα πολυ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.