Jump to content

Σας έχει καεί ποτε επεξεργαστής ???

MUL

Recommended Posts

Ενας P4 Prescot 3.2 πριν κανα 2 χρόνια.Ακόμα δεν εχω καταλαβει πως ακριβως κάηκε , μαλλον δεν ειχε κουμπώσει καλα το block + τροφοδοτικο noname.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
αν κερδισω το τζοκερ θα καψω ολο το παλιοσυστημα μου....

πλακα πλακα θα ειναι ωραια η αισθηση να χαλας κατι που τοσο καιρο ηταν για σενα top

Mε τρομάζεις spider-dim...αν σ 'αρέσει να εξευτελίζεις έτσι τα πράγματα που κάποτε είχαν αξία για σένα:046:

πάντως αν το χεις γ κάψιμο το παλιό σου pc δώσ'το καλύτερα σε μένα που χω ξεμείνει με pentium IV 1,3ghz,128mb rambus(!) και μια mx440 64mb:098:

πιστεύω ότι αν δεν είσαι τελείως σκράπας είναι πολύ δύσκολο να σου καεί :) βασικά δεν έκαψα ποτε κανέναν και είχα μια συνήθεια πάντα να δίνω τρελα ρεύματα :p βλέπε άθλον χρ σε 1.9 Volt με stock ψήκτρα :D και δεν παθαίνανε τίποτα μονο από σπασμένα πόδια και σπασμένους πυρήνες έχουν πεταχτεί επεξεργαστές από εμενα :(

Mε τρομάζεις spider-dim...αν σ 'αρέσει να εξευτελίζεις έτσι τα πράγματα που κάποτε είχαν αξία για σένα:046:

πάντως αν το χεις γ κάψιμο το παλιό σου pc δώσ'το καλύτερα σε μένα που χω ξεμείνει με pentium IV 1,3ghz,128mb rambus(!) και μια mx440 64mb:098:

Προς τι το θαυμαστικό παρακαλώ;;; Μάμαγε η rambus! Ακόμα έχω τον 1,7G με 640ΜΒ RIMM(τρελό configuration, 2x256+128...) για τον αδελφό μου(άσχετα αν δεν τον ανοίγει και ποτέ :p )

στις αρχες της δεκαετιας ειχα καψει 2x amd 266, 1 Cyrix 200, 2 Pentium MMX 166. ηταν οι εποχες που πειραματιζομουν με ρευματα και overclocking. Jumpers και ο θεος βοηθος.Σημερα ολα ειναι πολυ πιο απλα

ποτέ, μόνο μια φορά νόμιζα πως κάηκε ο επεξεργαστής αλλά τελικά ήταν η motherboard :p

σημειωση, αυτοι που εκαψα ηταν κυριως επειδη τοτε δεν υπηρχαν ασφαλειες!! δηλαδη ανεβασε θερμοκρασια ο επεξεργαστης και δεν εκανες καλη ψυξη, καιγοταν.

Οποτε τα πειραματα κοστιζαν πολλα λεφτα :D

Δεν έτυχε, ούτε σε CPU ούτε σε GPU. Ακόμα κ μια φορά που χάλασαν τα (πλαστικά) πάσα της μανίσιας ψύκτρας της Τι4600 κ κρεμάστηκε απο τη 1 μεριά, με αποτέλεσμα να μισοακουμπάει η ψύκτρα στον πυρήνα, τη γλύτωσα φτηνά με μερικά artifacts και σκαλώματα. Η κάρτα τρέχει ακόμα με την ίδια ψύκτρα και arctic silver 5 :Ρ Και άλλη μια φορά απο κακή σύγκρουση του tower με το έπιπλο οταν το επανατοποθετούσα που έφυγε ολόκληρη η ψύκτρα του τότε Pentium 3 800 MHz ενώ δούλευε, πάλι τον πρόλαβα.

2 πυρήνες (GPU both) τα'φτυσαν απο άποψη βραχυκυκλώματος αν πιάνεται, μια ατι 9800se και μια 7900gt (rip) :( Για τη 2η ακόμα ψάχνω το λόγο, η 1η ήταν λόγω no-name PSU (Ενώ η Ti 4600 το άντεξε για 3 χρόνια βγάζοντας μόνο artifacts)

ενας celeron στα 1.8 (απο διακοπη κεραυνο κατι τετοια ειπε το παιδι που το εφερε)

ενας athlon 3200+ ενας 3700+ απο το τροφοδοτικο που καηκε καηκανε ολα μεσα

ενας p4 2.8 prescot

καμποσα celeron 700 - 1200 mhz

ενας παλιος athlon στα 666mhz

2 p3 xeon 900mhz

και 3 sempron

αυτα :D προς θεου δεν ητανε ολα δικα μου στο μαγαζι μου για επισκευη τα εχω δει αυτα (που να μιλησουμε για τροφοδοτικα και μητρικες και καρτες γραφικων εκει να δειτε καμενα)

O μόνος επεξεργαστής που μου έμεινε στα χέρια ήταν ένας Palomino 1700+ (1467ΜΗζ) κλοκαρισμένος στα 1667ΜΗζ (2000+).

Πάνε χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι ακριβώς την σύνθεση του PC.

Στο χέρι μου έμεινε όμως και η μητρική, οι μνήμες και το... scanner.

Μια άτιμη μπόρα έκανε τη ζημιά. Που λεφτά για 2ο UPS τότε...

Ευτυχώς το PC εκείνο ήταν πλέον το 2ο και δεν είχα ούτε κάρτες πάνω ούτε πολύτιμα δεδομένα (αν και παραδόξως ο δίσκος τη γλύτωσε).

Ο επεξεργαστής όμως με στεναχώρησε. Είχα δώσει αρκετά λεφτά για μένα εκείνη την εποχή, Και η εγγύηση είχε λήξει μόλις μέρες πριν...

Τουλάχιστον έμαθα το μάθημά μου. ΠΑΝΤΑ καλό τροφοδοτικό και UPS, ακόμα και σε δευτερεύον σύστημα. Βέβαια τότε τα UPS ήταν πολύ ακριβά. Τώρα ένα απλό UPS κάνει €60~70 και ησυχάζει το κεφάλι σου.

• 2 weeks later...

Σε όλους σας κάηκαν από clockarisma...Ο δικός μου ο 3.0 Prescot κάηκε κατα την μετακόμιση...Του έκανα Fortmat δουλευε κανονικά τον συσκεύασα με όλα τα φελιζόλ του και μετα από 3 μέρες που μου ήρθε δεν δουλευε το pc...ΑΑααα παράλληλα χάλασε και η mobo...Τι να πεις!!!Είναι να σε θέλει η πο@τανα η τύχη!!!

Toν δικο μου τον ΧΡ2600+ μου τον εκαψε η ΔΕΗ. Μετράει??

Μαζι ειχαν καει τοτε και μια asus A7κατι, 9500Pro σκληρος κλπ.

Radeon 9800 Pro από υπερθέρμανση λόγο σκόνης στην Arctic Cooling ATI Silencer 1 ψύκτρα.

Έβγαζε που και που μπλε οθόνες αλλά νόμιζα ήταν επειδή είχα 3 χρόνια να κάνω φορμάτ και βαριόμουν να το κάνω φορμάτ ωστε να καταλάβω πως δεν ήταν αυτό.

Ως τωρα εχω καψει 2 MP.Και οι 2 καηκαν λογω μη σωστης τοποθετησης

της ψυχτρας , οι συγκεκριμενες που εχω βρισκει η μια απο τις 2 σε ενα πυκνωτη διπλα στο σοκετ και ενιοτε αν δεν το προσεξεις δεν παταει στον πυρηνα.

Πλεον δεν το βαζω χερι ,βρηκα cpu"s & το βασικοτερο δουλευει οπωτε το αφηνω.Τωρα ομως με την ελευση των νεων σοκετ δυσκολα θα καψω cpu

αν και ποτε δεν ξερεις.:p

Εμένα μου έχει καεί στο πρώτο pc μου (που είναι τώρα συλλεκτικό) ένας επεξεργαστής celeron - είχα στριμώξει το pc τέρμα γωνία τοίχο, κάτω από το γραφείο και δίπλα από το καλοριφέρ, φόραγε μαμά ψύκτρα με πολλή σκόνη πάνω...

Κάρτα γραφικών σε λάπτοπ, το άφησα μια νύχτα ανοιχτό (με κλειστό καπάκι) και την επόμενη δεν λειτουργούσε... το έψαξα και ήταν η κάρτα γραφικών (είχε κολλήσει το ανεμιστηράκι) :046:

Παρατηρώ οτι μόνο παλιοί επεξεργαστες εχουν καεί..αυτο ειναι καλό γιατι δείχνει την ανοχή που εχουν οι καινούργοι ....Θυμάμαι ενα video που είχα δει με τους πρώτους AMD οπου έβγαζες την ψυχτρα και ελιωνε η cpu..τρομερό...τότε ειχα προβληματιστεί για το πως μπορείς να την πατήσεις χωρις να φταίς και να χάσεις ενα pc στο οποιο μπορεί να κάνεις και συμαντική δουλειά εκείνη την στιγμή

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.