tacticalcube138 Οκτώβριος 10, 2007 #21 Οκτώβριος 10, 2007 Για όλα τα κομμάτια; Εγώ είμαι amd fanboy (!) και θα σου προτείνω AMD. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα προτείνω και Nvidia γιατί είμαι ΚΑΙ Nvidia fanboy (!!!). Μετά λοιπόν θα μπούν εδώ οι intel-άδες και θα λένε τα δικά τους, μετά οι Ati fans και θα λένε τα δικά τους επίσης, και εν τέλει θα γίνει το thread... σαν τα οπίσθια της Βέτας Μπετίνη! Και μα την Παναγία, δεν έχω καμία διάθεση απολύτως για τέτοια!Γι'αυτό το λόγο αν θες στείλε μου pm με περιγραφή των προγραμμάτων που δουλεύεις, το διαθέσιμο budget, κ.λ.π., για να σου προτείνω parts.Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι οι λόγοι που προτείνω AMD & Nvidia, ΜΟΝΟ με τον fanboy-σμό δεν έχουν σχέση αλλά αφού πολλοί το βλέπουν έτσι, τους αφήνω βαυκαλίζονται όσο θέλουν.Candyman πολύ καλά τα λες. Μια μικρή ένσταση, οι κάρτες της ati δεν δίνουν καλύτερα χρώματα;ΥΓ: κάτι πρέπει να κάνεις με το avatar, πολύ ανοιχτόχρωμο είναι ρε ****το.
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #22 Οκτώβριος 10, 2007 Ενδιαφερον link.Αν εχω καταλαβει καλα και τα 2 αυτα τροφοδοτικα εχουν εναν ανεμιστηρα για αυτο και κανουν λιγο θορυβο.Ετσι ομως δε βοηθανε στην ψυξη του κουτιου ετσι δεν ειναι?Δε χρειαζονται 2 ανεμιστηρες για αυτο?(Ασχετα απο τους 2 120αρηδες του κουτιου).
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #23 Οκτώβριος 10, 2007 Επειδη και εγω την ιδια ωρα ψαχνομαι λεω για τροφοδοτικο αυτο :http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=935638Διαβασα οτι ειναι εντελως αθορυβο και οτι εχει 5 χρονια εγγυηση.Υπολογιζω να βγει το πραμα λιγο πανω απο το χιλιαρικο.Πες μου εσυ για parts που δεν κανουν πολυ θορυβο (δηλαδη case,motherboard,τροφοδοτικο,καρτα γραφικων, ψυκτρα επεξεργαστη) και συζηταμε και για τα υπολοιπα.Ας αρχισουμε με αυτα τα 5!Ευχαριστω και παλι για τις αμεσες απαντησεις!Ένα, ένα... Τα "5 χρόνια εγγύηση" είναι μια ασαφής περίπτωση (μιλάω ειδικά για την Ελλάδα). Δηλάδή φαντάσου να πάς στο Πλαίσιο με καμμένο τροφοδοτικό 4 χρόνια και 6 μήνες (παράδειγμα είναι) μετά την αγορά. Αμφιβάλλω ιδιαιτέρως για το κατά πόσο θα στο αντικαταστήσουν.Σε επίπεδο θορύβου το Corsair πάει αρκετά καλά (αν θυμάμαι καλά πιάνει max 38dB).Σχετικά με το case το τι θα διαλέξεις αφορά εσένα. Για το θέμα του θόρυβου, αυτό που έχει σημασία είναι τα fans. Καλύτερα να πάρεις case χωρίς fans γιατί συνήθως οι ενσωματωμένοι στο κουτί δεν είναι και πολύ σοϊ με αποτέλεσμα να είναι θορυβώδεις.Οπωσδήποτε προσέχεις να έχει την δυνατότητα για 12άρηδες ανεμιστήρες παντού! Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αυτά τα fans είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά, έχουν διακόπτη επιλογής ταχύτητας με τρεις θέσεις και είναι ΑΘΟΡΥΒΑ. Τσεκαρισμένο αυτό που σου λέω προσωπικά!Για VGA θα πρότεινα κάτι σαν αυτό αν θες να έχεις και κάπως καλές επιδόσεις αν αποφασίσεις να παίξεις κανά game, αλλιώς αν ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θες να παίζεις και για να γλυτώσεις χρήματα, θα πρότεινα κάτι τέτοιο ή κάτι σαν αυτήν εναλλακτικά. Aπό όλες τις παραπάνω εγώ προτείνω την 1η σαν καλύτερη επιλογή, και την 2η αν θες κάτι φτηνό που να μην σέρνεται απελπιστικά σε 3d όμως.Για board δεν μπορώ να προτείνω για 2 λόγους:1. Δεν ξέρω τι cpu θα βάλεις.2. Δεν παίζει ρόλο τόσο σημαντικό στο θόρυβο.Για ψύκτρα επεξεργαστή, να χρησιμοποιήσεις την μαμίσια αν πάρεις AMD (αν επιλέξεις AMD ίσως να είναι καλύτερα να κοιτάξεις για version 'Ε.Ε.' (Energy Efficient/65w max κατανάλωση).Αν δεν πάρεις AMD και επιλέξεις Intel ή αν πάρεις AMD που δεν είναι Ε.Ε. εδώ θα είμαστε πάλι να σε βοηθήσουμε...
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #24 Οκτώβριος 10, 2007 Για επεξεργαστη σκεφτομαι για καποιον core2duo.
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #25 Οκτώβριος 10, 2007 Candyman πολύ καλά τα λες. Μια μικρή ένσταση, οι κάρτες της ati δεν δίνουν καλύτερα χρώματα; Το θέμα "χρωματική απόδοση σε pc" ταλαιπωρεί τους πάντες εδώ και χρόνια (ρώτα γραφίστα να δεις τι θα σου πει). Εδώ πέρα κάθονται γραφίστες με τις ώρες να σετάρουν την χρωματική απόδοση σε δύο ΊΔΙΑ pc (με ίδιες vga), με ίδια οθόνη και στο τέλος με ίδιες ρυθμίσεις έχουν διαφορετικά χρώματα!!! Το "καλύτερα χρώματα" είναι πάρα πολύ σχετικό ως έννοια! Ακόμα και με την υποκειμενική αίσθηση του καθενός. Εμένα προσωπικά η αίσθηση που έχω από τις Ati είναι ότι απλά έχουν άλλες ρυθμίσεις χρώματος (vibrant color), φωτεινότητας, αντίθεσης, κ.λ.π. Αν παίξεις με μία Nvidia με το control panel καθώς και με το μόνιτορ σου επίσης, θα τις φέρεις στην ίδια χρωματική απόδοση. Επειδή η απεικόνιση γίνεται με ίδιο τρόπο (Red: 0-255, Green: 0-255, Blue: 0-255) κανονικά οι κάρτες βγάζουν "στον αέρα" το ίδιο πράγμα σε επίπεδο πληροφορίας. Τώρα το πως διαχειρίζεται η κάρτα την πληροφορία, είναι κάτι που διορθώνεται έυκολα με τα κατάλληλα tools και ρυθμίσεις. ΥΓ: κάτι πρέπει να κάνεις με το avatar, πολύ ανοιχτόχρωμο είναι ρε ****το. Στην Nvidia μου δείχνει οκ! Μπας και έχεις Ati? :033:
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #26 Οκτώβριος 10, 2007 Να ψαξω δηλαδη για case με tricool 120αρηδες?
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #27 Οκτώβριος 10, 2007 Για επεξεργαστη σκεφτομαι για καποιον core2duo.Motherboard για C2D δεν θα σου προτείνω, γιατί δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους τσουγκράνες, φτυάρια, και λοιπά εργαλεία κήπου. Oπως καταλαβαίνεις επειδή δεν έχω εμπειρία.. κηπουρού, αδυνατώ να σου προτείνω. :033: Ψύκτρα SCYTHE SCKTN-2000 KATANA 2 Αρκετά αθόρυβη (22dB), αποδοτική, και οικονομική.
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #28 Οκτώβριος 10, 2007 Αυτο που ειναι και Antec πως σας φενεται ?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=904139
tacticalcube138 Οκτώβριος 10, 2007 #30 Οκτώβριος 10, 2007 Στην Nvidia μου δείχνει οκ! Μπας και έχεις Ati? :033: Ναι ati έχω, αλλά και σε nvidia το ίδιο ανοιχτόχρωμο φαίνεται. :003:
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #31 Οκτώβριος 10, 2007 Ναι ati έχω, αλλά και σε nvidia το ίδιο ανοιχτόχρωμο φαίνεται. Μπας και πρέπει να κατεβάσεις το brightness στην οθόνη ή στο panel της κάρτας; Εμένα μου φαίνεται εντάξει. Βρε, λες να έχεις πολύ.. ανοιχτόχρωμη όραση;
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #32 Οκτώβριος 10, 2007 Αυτο που ειναι και Antec πως σας φενεται ?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=904139Ωραίο φαίνεται, αλλά τα cases συγκεκριμένα -κατά την γνώμη μου- πρέπει να τα βλέπεις από κοντά ή έστω να δεις κανά review. Στις φωτό είναι πολλά πραγματάκια που δεν φαίνονται όπως είναι στην πραγματικότητα.
tacticalcube138 Οκτώβριος 10, 2007 #33 Οκτώβριος 10, 2007 Μπας και πρέπει να κατεβάσεις το brightness στην οθόνη ή στο panel της κάρτας; Εμένα μου φαίνεται εντάξει. Βρε, λες να έχεις πολύ.. ανοιχτόχρωμη όραση; Αν είναι έτσι να μετακομίσω σε βόρεια κλίματα. :040:
Darkus Οκτώβριος 10, 2007 #34 Οκτώβριος 10, 2007 Αυτο που ειναι και Antec πως σας φενεται ?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=904139 Kαλο το 900 της αντεκ αλλα θορυβωδες. Δες εδω ενδεικτικα.Σε low speed παλευεται η κατασταση , σε medium, high ομως οχι. http://www.youtube.com/watch?v=epcuk1RY5bU Αν ψαξεις στο διαδικτυο θα δεις και αλλα τετοια βιντεακια οπως και reviews. Το 900 ειναι ενα πολυ καλο gamer case.Δυστυχως ομως δεν ειναι και οτι πιο αθορυβο υπαρχει. Το εχω δει σε λειτουργια και δε στο προτεινω για υσηχο case. Ιδιααιτερα ο μεγαλος ανεμιστηρας που εχει στο πανω μερος και που στη μεγαλη σκαλα σηκωνει το σπιτι στον αερα.Απο θερμοκρασιες ομως φυσαει.Επειδη ομως ζητας υσηχο κουτι μαλλον δε κανει.Οπως προειπωθηκε για να εχεις υσηχο κουτι πρεπει να εχεις Ήσυχους ανεμιστηρες κουτιου Ήσυχο τροφοδοτικο Ήσυχες ψυκτρες επεξεργαστη και καρτας γραφικων Επισης δε ζητας πολυ ισχυρη καρτα γραφικων κατι που βοηθαει πολυ στο να στησεις ενα αθορυβο συστημα Κουτι θα σου προτεινω καποια ενδεικτικα αλλα απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις αναλογα με το γουστο , τι εργονομια και το κοστος για κουτι. ΟΜΩΣ θα πρεπει να αλλαξεις τους ανεμιστηρες που παρεχονται με το κουτι σε πιο αθορυβους. Eπισης το κουτι που θα παρεις κοιτα να εχει 2 120αρηδες οπωσδηποτε.Με 2 120αρηδες εισαι οκ νομιζω Μην επιλεξεις κουτι που εχει 80αρηδες και 92αρηδες.Δε θα εχεις τοσο καλη ροη αερα στο εσωτερικο του κουτιου σου με τοσο μικρους ανεμιστηρες.Οι 120 ειναι κατα γενικη ομολογια και πιο αποδοτικοι και πιο αθορυβοι. Εγω προτεινω αυτους που εχω δοκιμασει και ειναι παρα πολυ υσηχοι NOCTUA NF-S12-800 12CM FAN Πραγματικα αθορυβοι Αν θες λιγο παραπανω ισχυ πηγαινε σε αυτους NOCTUA NF-S12-1200 12CM FAN Οι τελευταιοι ακουγονται μεν αλλα οχι ιδιαιτερα.Οι πρωτοι ειναι αστερια και απο τους ελαχιστους της ελληνικης αγορας που αξιζουν το χαρακτηρισμο αθορυβος. Κουτακι δες εδω αν και οπως σου ειπα θα πρεπει να ψαξεις και εσυ να βρεις και αυτο που σου αρεσει και εξυπηρετει τις αναγκες σου. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=1019333&tab=specs http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=787787 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806517 Kαι αν βρεις καλο ειναι και το ZERO απο τη NZXT. Απο καρτες γραφικων θα σου προτεινα τις http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516760 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516762 avivo hd klp.Επισης ειναι και καρτες της HIS που επι πολλα χρονια δε βλεπαμε στη ελληνικη αγορα.Προσωπικα προσκυναω το iceq vga cooilng technology. Νομιζω ειναι απο τις καλυτερες επιλογες που θα μπορουσες να κανεις. Τροφοδοτικο δε θελω να διαφωνησω με τους παραπανω διοτι σε καλυπτουν.Θα προσθεσω μονο και τα bequiet τροφοδοτικα. Οσον αφορα το θορυβο πιστευω πως μονο fanless τροφοδοτικα ειναι καλυτερα .Ειναι πολυ ποιοτικα τροφοδοτικα χωρις να φτανουν βεβαια στα επιπεδα των κορυφαιων τροφοδοτικων που εχουν προταθει αλλα δε νομιζω πως υπολειπονται ιδιαιτερα Εχω bequiet σε ενα απο τα πσ μου και δε το αλλαζω με κανενα οσον αφορα το θορυβο. Απο εκει και περα τι πλατφορμα θα διαλεξεις (intel-amd) ειναι δικο σου θεμα.Αυτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι τι λεφτα θες να δωσεις και τι ζητας απο το πσ σου. Καλες αγορες απο εμενα:001:
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #35 Οκτώβριος 10, 2007 Περασα απο ενα γνωστο μου που εχει μαγαζι με υπολογιστες και μου προτεινε ενα εντελως αθορυβο ASUS case + PSU + mobo ολο μαζι 112 ευρω!!!Θα περασω αυριο το απογευμα να μου πει λεπτομερειες.Ειναι mid case οχι πολυ μεγαλο δηλαδη.Αυτες οι HIS που μου προτεινεις βλεπω εχουν ανεμιστιρακι.Γιατι να μην παω στην ASUS 8600GTS με παθητικη ψυξη?
Darkus Οκτώβριος 10, 2007 #36 Οκτώβριος 10, 2007 Δεν εχω λογους να μη σου προτεινω καποια καρτα με παθητικο συστημα ψυξης.Εαν επιθυμεις τετοια καρτα σιγουρα θα εχεις λυσει απολυτα το προβλημα του παραγομενου, απο τη καρτα, θορυβου Προσωπικα ομως νιωθω ανασφαλεια για καρτες με παθητικη ψυξη.Πρεπει να εχεις πολυ καλη ροη αερα μεσα στο κουτι για να εισαι σιγουρος πως η καρτα σου θα ψυχεται καλα.Το προβλημα θα το εχεις κυριως το καλοκαιρι που θα εχεις να αντιμετωπισεις υψηλες θερμοκρασιες.Απο την αλλη οι καρτες αντεχουν σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ουτως η αλλως, οποτε εσυ αποφασιζεις.Παντως σε καρτα με ενεργο συστημα ψυξης οι his ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.Eπισης οι ΑΤΙ ενσωματωνουν πολλες τεχνολογιες βελτιωσης της εικονας και τις θεωρω καλυτερες οσον αφορα την [ποιοτητα απεικονισης.Ειτε παρεις την 8600 gts ειτε καποια ati 2600 καλυπτεσαι οσον αφορα τις απαιτησεις που εχεις .Οι διαφορες μεταξυ τους ειναι μικρες.Αν θες καποιο review πανω στη καρτα που σου προτεινα δες εδω:http://guru3d.com/article/Videocards/450/Απο εκει και περα σου ειπα, ειναι το κοστος και το τι θες πραγματικα να κανεις με το πσ σου.Παντως ενα αθορυβο πσ κοστιζει και τα κοστη ανεβαινουν αρκετα οταν θες πολυ υσηχο πσΤα 112 ευρω ειναι ακρως δελεαστικη τιμη αλλα εχω μαθει πως τετοιες ευκαιριες ειναι ελαχιστες στην αγορα.Οποτε κραταω επιφυλαξεις για τη προσφορα του φιλου σου.Κρατα τη προσφορα και γραψτη στο φορουμ ωστε να μπορει να αξιολογηθει.
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #37 Οκτώβριος 10, 2007 Κατι τετοιο μου προτεινε το φιλαρακι :http://www.asus.com/products.aspx?l1=1&l2=1
cabrinha Οκτώβριος 10, 2007 #38 Οκτώβριος 10, 2007 Φιλε μου με 120ε σιγουρα δεν θα παρεις κατι καλο. Μονο ενα σοβαρο τροφοδοτικο κοστιζει τουλαχιστον 80ε.Η παθητικη ψυξη δε νομιζω να ειναι προβλημα καθως σε 2d θα λειτουργει. Δεν βρισκω ομως λογο να παρεις μια 8600gts και να δωσεις τοσα χρηματα. Πληρωνεις τις 3d δυνατοτητες και το dx10 ενω δεν τα χρειαζεσαι.
Darkus Οκτώβριος 10, 2007 #39 Οκτώβριος 10, 2007 Mιλας για μια σχετικα εξειδικευμενη κατηγορια τα Barebone.Αυτο σημαινει οτι το κουτι εχει ενσωματωμενη μητρικη.Αν η τιμη μεινει ως εχει και σε καλυπτει στις απαιτησεις σου τοτε ειναι οκ.Ομως ειμαι δυσπιστος απεναντι σε αυτη την επιλογη καθοτι αυτο η κατηγορια pc ειναι εξειδικευμενη και αν ω μη γενειτω συμβει κατι θα πρεπει ο φιλος σου να μπορει να σε καλυψει σε parts.Επισης ειναι πολυ μικρο το κουτακι και φοβαμαι πως το αθορυβο συνοδευεται και απο ελλειψη ανεμιστηρων.Αν ειναι ετσι το πραγμα τοτε δε θα σου προτεινα καρτα γραφικων με παθητικο συστημα ψυξης.Επισης δε ξερω και τι τυπου τροφοδτικο μπορει να δεχτει(standard atx, tfx, sfx)?Τα 300 watt δε με πολυενθουσιαζουν και αν το τροφοδοτικο δεν ειναι atx παλι μιλαμε για εξειδικευμενα κομματια με δυσκολια ευρεσης τους.Δυστυχως στη αγορα της ελλαδας τετοια κομματια προμηθευονται σχεδον αποκλειστικα μεσω εταιρειων.Αν τα παραπανω κρινεις οτι δε σε αγγιζουν τοτε προχωρα, αλλα εγω δε στο προτεινω για 2 λογους τροφοδοτικουψηλες θερμοκρασιες ιδιαιτερα στη περιπτωση που θα σκεφτεις να βαλεις μια pci-express καρτα γραφικων
skiabox Οκτώβριος 11, 2007 Author #40 Οκτώβριος 11, 2007 Για επεξεργαστη ποιον προτεινετε?Μου ειπανε καλα λογια για τον Core 2 Duo 6550 ,αλλα σκεφτομαι και τους 4 πυρηνες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.