skiabox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Θελω να φτιαξω ενα ησυχο συστημα για ανετη δουλεια σε αυτην την αναλυση (Dreamweaver,Photoshop).Παιχνιδια δεν παιζω.Τι συνθεση προτεινετε?Ευχαριστω.
MUL Οκτώβριος 9, 2007 #3 Οκτώβριος 9, 2007 ^^^^^^^EDIT: Με προλαβες...Όταν εννοείς ήσυχο???Μπορέις αμα θες να πάρεις τροφοδοτικό με παθητική ψύξη + κάρτες γραφικών με παθητική ψύξη . ...Ολα ειναι άνάλογα τα λεφτά και την ορεξη που εχεις να ψάξεις απο εδώ και απο εκέι...
DJ-XRHSTOS Οκτώβριος 9, 2007 #4 Οκτώβριος 9, 2007 Θελω να φτιαξω ενα ησυχο συστημα για ανετη δουλεια σε αυτην την αναλυση (Dreamweaver,Photoshop).Παιχνιδια δεν παιζω.Τι συνθεση προτεινετε?Ευχαριστω.μονο κουτι?ή και οθονες ποντικια κτλ.
thanos21unoDK Οκτώβριος 9, 2007 #5 Οκτώβριος 9, 2007 μονο κουτι?ή και οθονες ποντικια κτλ.μαλλον απο ολα θα παρει.
Candyman1442169163 Οκτώβριος 9, 2007 #6 Οκτώβριος 9, 2007 Αν πράγματι τα παιχνίδια δεν σε ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ, και θές σοβαρή κάρτα ΜΟΝΟ για εφαρμογές 2D (μόνο και όχι για 3D εφαρμογές) κοίτα σε Matrox Parhelia APV ή κάποιο άλλο παρεμφερές μοντέλο (review: http://www.trustedreviews.com/graphics/review/2005/05/31/Matrox-Parhelia-APVe/p1 ), αν σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις σε 2D (και μόνο εκεί, το ξανατονίζω), αλλά το κόστος είναι κάπως μεγάλο.Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν "γραφικό" το ποστ μου, αλλά σίγουρα όποιος το πει αυτό προφανώς δεν έχει δουλέψει Photoshop σε Parhelia και μετά ας συγκρίνει με ΟΠΟΙΑ ΑΤΙ ή Nvidia θέλει!http://www.matrox.com/graphics/en/corpo/products/home.phpΑν θές να έχεις και 3D ή αν απλά θες να δώσεις λιγότερα χρήματα από μια Parhelia, τότε αναγκαστικά πας σε πιο "γηϊνες" λύσεις, δηλαδή Ati ή Nvidia με παθητική ψύξη να μην ασχολείσαι με ανεμιστήρες (π.χ. Nvidia 7600gs ή αντίστοιχη ATi). Έτσι κι αλλιως οι κάρτες σε αυτό το κόστος, σε 2D έχουν τόσο μικρές διαφορές σε επιδόσεις που δεν αξίζει να το ψάξεις. Η ανάλυση που θες να δουλέψεις, διαχειρίζεται πλέον έυκολα από οποιαδήποτε mainstream vga. Όσο για επεξεργαστή καλό είναι να βρείς μία χρυσή τομή μεταξύ επιδόσεων και κόστους. Επιδόσεις θα χρειαστείς σίγουρα. Τώρα με μία καλή ψύκτρα που διαθέτει αθόρυβο και καλό ανεμιστήρα, ο θόρυβος δεν θα ακούγεται καν ακόμα και στην.. υπέρτατη σιγαλιά της νύχτας π.χ. Εναλλακτικά ίσως υδρόψυξη ΑΛΛΑ κάτω από πολλές προϋποθέσεις καθώς θεωρώ ότι δεν θα σου είναι απαραίτητη για κανένα λόγο εκτός αν κάνεις overclock (χλωμό απ'ότι κατάλαβα) ή για να μειώσεις τον θόρυβο των ανεμιστήρων (που πιστεύω θα είναι τόσο χαμηλής στάθμης που δεν θα ακούγονται ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς).
cabrinha Οκτώβριος 9, 2007 #7 Οκτώβριος 9, 2007 Kαρτα γραφικων μπορεις να παρεις και φτηνοτερη παλι με παθητικο συστημα ψυξης. Μπορεις να αλλαξεις και την ψυκτρα του επεξεργαστη με κατι πιο αθορυβο. Παιρνεις και ενα κουτι με θεση για 12αρη μπροστα και πισω και βαζεις εκει καποιους τελειως αθορυβους.
skiabox Οκτώβριος 9, 2007 Author #8 Οκτώβριος 9, 2007 Καταρχην ευχαριστω τους παντες για την αμεση απαντηση.Να τα παρουμε λιγο με τη σειρα παιδια τα θεματα.Για κουτι ποιο προτεινετε?Φανταζομαι καποιο με εναν 120αρη μπροστα και εναν 120αρη πισω.Για τροφοδοτικο?Υπαρχουν τροφοδοτικα με εναν μονο ανεμιστηρα για λιγοτερο θορυβο ,αλλα τροφοδοτικο με εναν μονο ανεμιστηρα δε βοηθαει την ψυξη του κουτιου το οποιο θα πρεπει να ψυχεται αρκετα αφου θα εχει καρτα γραφικων με παθητικη ψυξη.Για καρτα γραφικων εχω βαλει στο ματι αυτη : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=978531Για ψυκτρα ακουσα καλα λογια για την ninja (οτι ειναι ησυχη δηλαδη) αλλα ειναι λιγο δυσκολη απο οτι διαβασα στην εγκατασταση γιατι ο ανεμιστηρας της ειναι στο πλαι).
skiabox Οκτώβριος 9, 2007 Author #9 Οκτώβριος 9, 2007 Επισης για σκληρο δισκο σκεφτομαι τον Raptor 150
Candyman1442169163 Οκτώβριος 9, 2007 #10 Οκτώβριος 9, 2007 Στο case ΣΑΦΩΣ και θα πάρεις ένα που να παίρνει 120άρηδες ΠΑΝΤΟΥ. Έχουν σαφώς λιγότερο θόρυβο (καθώς περιστρέφονται πιο αργά) και περισσότερο airflow από τους 80άρηδες (λόγω μεγαλύτερων πτερυγίων).Για το τροφοδοτικό, τα περισσότερα έχουν 1 ανεμιστήρα 120άρη συνήθως (μερικά έχουν και 140άρη). Να σημειώσω εδώ ότι το σκεπτικό "θα βγάζει το τροφοδοτικό ζεστό αέρα από το case" είναι εντελώς λάθος.Αφενός γιατί θα έχεις 120άρη ανεμιστήρα από κάτω του οπότε το ρόλο που αναφέρεις θα τον παίζει αυτός, και αφ'ετέρου γιατί ο ανεμιστήρας του PSU υπάρχει για να εξάγει την ζέστη που παράγει το PSU και όχι να επιβαρύνει το PSU με θερμικό φορτίο από το case.
skiabox Οκτώβριος 9, 2007 Author #11 Οκτώβριος 9, 2007 Εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=129260&page=3 ο τυπος υποστηριζει οτι το συστημα αυτο ειναι αθορυβο.Τι λετε?
cabrinha Οκτώβριος 9, 2007 #12 Οκτώβριος 9, 2007 Raptorας θα κανει θορυβο. Σιγουρα θα ακουγεται περισσοτερο απο τα υπολοιπα κομματια. Η καρτα γραφικων που προτεινεις δεν ειναι ακριβη. Για τη δουλεια που τη θελεις δεν θα σου προσφερει κατι παραπανω. Καλυτερα τα χρηματα να πανε σε καλυτερο επεξεργαστη.
Candyman1442169163 Οκτώβριος 9, 2007 #13 Οκτώβριος 9, 2007 Επισης για σκληρο δισκο σκεφτομαι τον Raptor 150Μια και θα ασχοληθείς με επεξεργασία γραφικών είναι πολύ πιθανόν ο 150άρης να μην σου φτάσει ούτε για ζήτω (ειδικά αν δουλεύεις αρχεία σε υψηλά dpi).Μπορεί να έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά κάνει θόρυβο (όπως λέει και ο cabrinha) και είναι ακριβός ανά mb. Εγώ θα πρότεινα έναν 500άρη SATA2 με 16mb cache που είναι φθηνότερος, με πολύ χώρο. Βέβαια δεν φτάνει ράπτορ σε επιδόσεις, αλλά παραμένει ταχύτατος και δεν νομίζω να σε προβληματίσει.
skiabox Οκτώβριος 9, 2007 Author #14 Οκτώβριος 9, 2007 Εχω εξωτερικο σκληρο 250gb και ενα laptop με αλλα 120gb σκληρο.
skiabox Οκτώβριος 9, 2007 Author #15 Οκτώβριος 9, 2007 Επισης ο θορυβος απο τον raptor δε με ενοχλει καθολου (ειχα τον 75αρη).Αυτο που με ενοχλει ειναι ο θορυβος απο τους ανεμιστηρες (ειχα soprano,enermax 485silent,albatron 6800gt,2.8ghz και τρελαινομουνα.Αφου τον πουλησα σε ενα φιλαρακι οχι σχετικο με υπολογιστες και με ρωτησε και αυτος γιατι κανει τοσο θορυβο!
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #16 Οκτώβριος 10, 2007 Candyman βλεπω εισαι πολυ εμπειρος.Προτεινε μου καποια συγκεκριμενα κοματια αν θες.Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!
Candyman1442169163 Οκτώβριος 10, 2007 #17 Οκτώβριος 10, 2007 Candyman βλεπω εισαι πολυ εμπειρος.Προτεινε μου καποια συγκεκριμενα κοματια αν θες.Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!Για όλα τα κομμάτια; Εγώ είμαι amd fanboy (!) και θα σου προτείνω AMD. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα προτείνω και Nvidia γιατί είμαι ΚΑΙ Nvidia fanboy (!!!). Μετά λοιπόν θα μπούν εδώ οι intel-άδες και θα λένε τα δικά τους, μετά οι Ati fans και θα λένε τα δικά τους επίσης, και εν τέλει θα γίνει το thread... σαν τα οπίσθια της Βέτας Μπετίνη! Και μα την Παναγία, δεν έχω καμία διάθεση απολύτως για τέτοια!Γι'αυτό το λόγο αν θες στείλε μου pm με περιγραφή των προγραμμάτων που δουλεύεις, το διαθέσιμο budget, κ.λ.π., για να σου προτείνω parts.Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι οι λόγοι που προτείνω AMD & Nvidia, ΜΟΝΟ με τον fanboy-σμό δεν έχουν σχέση αλλά αφού πολλοί το βλέπουν έτσι, τους αφήνω να βαυκαλίζονται όσο θέλουν.
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #18 Οκτώβριος 10, 2007 Υπολογιζω να βγει το πραμα λιγο πανω απο το χιλιαρικο.Πες μου εσυ για parts που δεν κανουν πολυ θορυβο (δηλαδη case,motherboard,τροφοδοτικο,καρτα γραφικων, ψυκτρα επεξεργαστη) και συζηταμε και για τα υπολοιπα.Ας αρχισουμε με αυτα τα 5!Ευχαριστω και παλι για τις αμεσες απαντησεις!
skiabox Οκτώβριος 10, 2007 Author #19 Οκτώβριος 10, 2007 Επειδη και εγω την ιδια ωρα ψαχνομαι λεω για τροφοδοτικο αυτο :http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=935638Διαβασα οτι ειναι εντελως αθορυβο και οτι εχει 5 χρονια εγγυηση.
tacticalcube138 Οκτώβριος 10, 2007 #20 Οκτώβριος 10, 2007 Επειδη και εγω την ιδια ωρα ψαχνομαι λεω για τροφοδοτικο αυτο :http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=935638Διαβασα οτι ειναι εντελως αθορυβο και οτι εχει 5 χρονια εγγυηση.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=36480
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.