Heatspreader Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 WatercoolingΑπό τη στιγμή που απόκτησα τον Q6600 ο οποίος τα πάει θαυμάσια με την Abit IP35 Pro, θα ήθελα όπως καταλαβαίνετε να σβήσω τις φωτιές.Είμαι τελείως μα τελείως άσχετος από υδρόψυξη και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει στην αγορά και φυσικά δεν ξέρω ούτε καν την εγκατάσταση της υδρόψυξης, πέρα από κάποια Video που έψαξα και είδα στο Youtube και από τον οδηγό του KTM.Καταρχίν να πω ότι το ποσό που διαθέτω είναι στα 250Ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι λίγα ή πολλά και αν μπορώ να φτιάξω κάτι αξιόλογο με αυτά τα χρήματα. Ακόμα δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω και waterblock για την 8800GTX, καθώς δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που να καλύπτει και τις μνήμες της, αλλά ας πάρουμε την εκδοχή ότι θέλω.1) Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε τι θα χρειαστώ. Από πάστες μέχρι αντλίες.2) Η εγκατάσταση είναι δύσκολη? Το PC φυσικά μόνος μου το φτιάχνω, αλλά από νερό δεν ξέρω.3) Δεν με νοιάζει το θέμα "θόρυβος" καθόλου, παρά μόνο η απόδοση.4) Θέλω αν γίνεται να μην είνα τίποτα έξω από το κουτί!5) Φυσικά μιλάω για Custοm Watercooling.Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά, ελπίζω να βοηθήσετε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Οκτώβριος 9, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Κατ'αρχήν ρίξε μια ματιά εδώ...απο κει κ πέρα 200 ευρώ φτάνουν γ να κάνεις ένα καλό w/c σύστημά.τώρα αν αποφασίσεις να βάλεις κ στην 8800,μπορεί να φτάσεις τα 250,δν νομίζω να χρειαστεί να τα ξεπεράσεις.Προσοχή!:H συναρμολόγηση/εγκατάσταση,τουλαχιστον την πρώτη φορά,να γίνει απο Τεχνικό,και αν θες φώναξε τον σπίτι σου ώστε να μπορέσεις να δείς το όλο "στήσιμο",για να μπορέσεις την 2η φορά να το κάνεις μόνος σου...Δεν είναι θέμα δυσκολίας,αλλά λεπτομέρειας...μια απειροελάχιστη διαροή μπορεί να είναι καταστροφική...καλύτερα 20-30 ευρώ και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!Θέμα θορύβου δεν παίζει,αν πάρεις μεγάλο ψυγείο,και του ρίξεις 2 ανεμιστήρες(τα παιδιά εδώ λένε ότι ο θόρυβος αυξάνεται όταν έχεις ανεμιστήρες και στις 2 μεριές του ψυγείου,δλδ σε διάταξη push-pull) λογικά με το κουτί που έχεις,θα χρειαστεί να βγάλεις έξω την αντλία και το ψυγείο...λογικά...περίμενε να στο επιβεβαιώσουν και τα παιδιά!Αυτά που χρειάζεσαι βασικά είναι ψυγείο,block,αντλία,σωλήνες,σφιγκτήρες ρακόρ,το κατάλληλο υγρό και φυσικά θερμοαγώγιμη πάστα,αλλα αναλυτικότερα,τι μάρκες κ τι ποσότητες,θα δείς στο λίνκ που σου παραθέτω αρχικά.Ελπίζω να βοήθησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Οκτώβριος 9, 2007 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Προσοχή!:H συναρμολόγηση/εγκατάσταση,τουλαχιστον την πρώτη φορά,να γίνει απο Τεχνικό,και αν θες φώναξε τον σπίτι σου ώστε να μπορέσεις να δείς το όλο "στήσιμο",για να μπορέσεις την 2η φορά να το κάνεις μόνος σου...Δεν είναι θέμα δυσκολίας,αλλά λεπτομέρειας...μια απειροελάχιστη διαροή μπορεί να είναι καταστροφική...καλύτερα 20-30 ευρώ και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!Yπάρχουν και τεχνικοί για υδρόψυξη??Δεν το ήξερα.Σε ποιο τηλέφωνο τους βρίσκεις?Πάντως και μόνος σου μπορείς να τα καταφέρεις 1 χαρά, αρκεί να διαβάσεις καλά το αντικείμενο και να είσαι σίγουρος ότι έκανες τα πάντα για να αποφύγεις τυχόν διαροές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Οκτώβριος 9, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Σε ποιο τηλέφωνο τους βρίσκεις?2310*438821 lolololol(Πάρτε και ζητήστε το Θανάση, καταστροφή συστήματος σίγουρη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Οκτώβριος 9, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Διαβασε οτι οδηγους και θεματα εχουν γινει εδω και στο thelab σχετικα με την υδροψυξη,μετα πες μας τις αποριες (καλο ψαξιμο).Ετσι ειχα ξεκινησει πριν 3 χρονια οταν ασχοληθηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Οκτώβριος 9, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Καλησπέρα !Φιλαράκο πριν λίγο καιρό έστησα στο μηχάνημα μου μια w/c.Έχω βάλει και στην vga που έχουμε την ίδια!!Με μια διαφορα και δεν θα στο προτείνω,επειδή το block του e11even ήταν λειψό από βίδες προτίμησα να τρυπήσω τις υποδοχές για τις βίδες.Είχα εμπιστοσύνη στα χεράκια μου ,αλλα και πάλι καλύτερα μην το ενεργήσεις.Το σύστημα που έχω στήσει και πιστεύω ότι με καλύπτει είναι το εξής:Water tank,Radiator,water pump,vga block,cpu blockΝα σημειώσω ότι το block του e11even για cpu δεν υπήρχε διαθέσιμο στο πλαίσιο και έτσι πήρα το apogee.Στο σύνολο μου πήγε γύρο στα 320 euro και το block για την vga δεν ψύχει τις μνήμες.Εδώ θα δεις πως το έστησα.Η διάταξη που έκανα είναι η εξής αντλία->cpu block->vga block->δοχείο νερού->ψυγείο->αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Οκτώβριος 9, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 Αχχ οι εξυπνάδες μας μάραναν...τεχνικοί γ επισκευή και συναρολόγηση υπολογιστών υπάρχουν viper?Αμάν αυτή η κομπαροσύνη του έλληνα...μα όλα να νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Οκτώβριος 9, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2007 GVC μα καλα τι πηρες και εδωσες τοσα,χρυσα ηταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Οκτώβριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Τελικά θα ψύξω μόνο το CPU μιάς και θα το κρατήσω πολύ καιρό ακόμα όπως φαίνεται και στη GTX θα βάλω μία after market αερόψυξη.Τα πράγματα θα τα αγοράσω από το μαγαζί του Unseen. Μου είπε ότι δεν θα δυσκολευτώ καθόλου. Έχω διαβάσει κάποια πράγματα και πιστεύω να βγει αληθινός. Θα μου τα στείλει όλα πακέτο, οπότε θα βγω από τη περιπέτεια να μην είναι τα σωληνάκια ίσα σε διάμετρο με τα ρακόρ και πολλά άλλα. Απλά επέμενα στο να συνδέεται στο τροφοδοτικό και να μην χρειάζεται να το ανοίγο ξεχωριστά. Αυτό θα μου στοιχίσει λίγο παραπάνω. Αυτές τις μέρες θα το στήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Οκτώβριος 10, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 ΓΟΚ μα καλα τι πηρες και εδωσες τοσα,χρυσα ηταν.E πλαίσιο είναι αυτό.Βαράτε βιολιτζήδες είναι οι τιμές τους.Πήγε όντως αρκετουτσικα.Προτίμησα να κάνω τις αγορές μου από το πλαίσιο να σου πω την αλήθεια φιλε μου για δυο λόγους.1)Επειδή μπορώ να κάνω τα τσαλιμάκια μου σε περίπτωση που κάνω εγώ κάποιο λάθος και 2)Πιο παλιά είχα κάνει μια παραγγελια στον e11even και ούτε που την είδα.Τι mail του είχα στείλει,τι είχα φάει κόσμο να του στείλω pm(που του έστειλα).Απάντηση δεν πήρα ποτε.Τουλάχιστον με το πλαίσιο ήξερα ότι αν το παραγγείλω σήμερα μεθαύριο θα το έχω.Έχω δουλέψει το πλαίσιο και τους έχω μια εμπιστοσύνη ως ενα βαθμο και ήξερα ότι θα μου κόστιζε παραπάνω.Έπαιζα εκ του ασφαλούς!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Οκτώβριος 10, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Το έψαξα παιδιά αρκετά το πράγμα όσον αφορά την εγκατάσταση. Δηλαδή από εκεί που ήμουν τελείως άσχετος, τώρα είμαι απλά άσχετος.Θα ήθελα να μου πείτε τη πρώτη φορά που θα λειτουργήσει, το νερό δεν θα έχει πάει στο κύκλωμα και θα καθυστερήσει κάποια δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα δευτερόλεπτα το CPU δεν τρώει ζόρια?Επίσης γιατί βάζουν τόση μεγάλη ποσότητα θερμογαγώγιμης πάστας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Οκτώβριος 10, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Αχχ οι εξυπνάδες μας μάραναν...τεχνικοί γ επισκευή και συναρολόγηση υπολογιστών υπάρχουν viper?Αμάν αυτή η κομπαροσύνη του έλληνα...μα όλα να νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του...Και θες να μου πεις τώρα, ότι θα αφήσω τον κάθε τυχαίο τεχνικό του Πλαισίου ή οποιαδήποτε άλλου μαγαζιού, να έρθει και να μου εγκαταστήσει το υδρόψυκτο σύστημα!!!:115: :115: Εκτός και αν έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια σε watercooling, δεν το καίω μόνος μου καλύτερα το σύστημα??:046: :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Οκτώβριος 10, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Θα ήθελα να μου πείτε τη πρώτη φορά που θα λειτουργήσει, το νερό δεν θα έχει πάει στο κύκλωμα και θα καθυστερήσει κάποια δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα δευτερόλεπτα το CPU δεν τρώει ζόρια? Την υδρόψυξη θα την στήσεις εκτός μηχανήματος και αστην να λειτουργήσει ένα 24ωρο για να βεβαιωθείς οτι δεν έχει διαρροή. Έτσι όταν θα μπει πάνω στον επεξεργαστή θάναι έτοιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Οκτώβριος 10, 2007 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Και θες να μου πεις τώρα, ότι θα αφήσω τον κάθε τυχαίο τεχνικό του Πλαισίου ή οποιαδήποτε άλλου μαγαζιού, να έρθει και να μου εγκαταστήσει το υδρόψυκτο σύστημα!!!:115: :115: Εκτός και αν έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια σε watercooling, δεν το καίω μόνος μου καλύτερα το σύστημα??:046: :098:Eνώ εσύ που είχες master στις υδροψύξεις....:098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Οκτώβριος 10, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 10, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Και θες να μου πεις τώρα, ότι θα αφήσω τον κάθε τυχαίο τεχνικό του Πλαισίου ή οποιαδήποτε άλλου μαγαζιού, να έρθει και να μου εγκαταστήσει το υδρόψυκτο σύστημα!!!:115: :115: Εκτός και αν έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια σε watercooling, δεν το καίω μόνος μου καλύτερα το σύστημα??:046: :098:Συγνώμη κιόλας αλλα πιστεύεις οτι εχεις περισσότερη εμπειρία (που εχεις φτιάξει ας πούμε 20 υγροψύξεις{??} ) απο κάποιον που μπορεί να εχει στησει 40 (πιο πιθανό δεν νομίζεις??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Οκτώβριος 10, 2007 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Ετσι ειμαστε οι Ελληνες.Εκτος οτι τα ξέρουμε όλα, τα κάνουμε και καλυτερα απο τον αλλον που ειναι η δουλεία του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Οκτώβριος 10, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2007 Παιδιά δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε. Απλά είναι τα πράγματα. Όποιος έχει επαφή με το άθλημα το κάνει μόνος του, όποιος δεν έχει το κάνει με βοήθεια. Εγώ θα το κάνω με ένα φιλαράκι μου. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς νερό βάζουμε? 1) Απιονισμένο με κάποια άλλη πρόσμηξη?2) Από φαρμακείο?3) Ειδικό υγρό με χρώμα?Θέλω να έχει χρώμα το νερό αν είναι εύκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Οκτώβριος 11, 2007 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Παιδιά δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε. Απλά είναι τα πράγματα. Όποιος έχει επαφή με το άθλημα το κάνει μόνος του, όποιος δεν έχει το κάνει με βοήθεια. Εγώ θα το κάνω με ένα φιλαράκι μου. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς νερό βάζουμε? 1) Απιονισμένο με κάποια άλλη πρόσμηξη?2) Από φαρμακείο?3) Ειδικό υγρό με χρώμα?Θέλω να έχει χρώμα το νερό αν είναι εύκολο.Απιονισμένο έχω βάλει από τον Γαλαξία,λουκούμι λέμε,0.80 euro τα 4 λίτρα,αν θες χρώμα από ότι θυμαμαι υπάρχουν κάποια υγρά,σαν αντιδραστήρια είναι που χρωματίζουν το νερό,και φυσικά υπάρχουν και τα ήδη χρωματισμένα.Μπορείς να το κανεις με μια λάμπα,μπορείς με οτιδήποτε.Και να θυμάσαι στην αναβροχιά καλο και το χαλάζι.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το νερό που βγάζουν τα air-condition.Απιονισμένο είναι και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Οκτώβριος 19, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 Παιδιά τελικά πήρα τα πράγματα και σήμερα τα δοκίμασα. Τα έχω να δουλεύουν, αλλά έξω από το κουτί. Όλα μέχρι στιγμής είναι ok. Έχει λίγο υγρασία η έξοδος της αντλίας την οποία θα την φτιάξω βάζοντας παραπάνω τεφλόν. Βέβαια έχω βάλει ήδη 5-6 στροφές και με παραπάνω δεν βιδώνει. Θα δω τι θα κάνω.Χρησιμοποίησα νερό WFI από φαρμακείο και έβαλα και αντιδιαβροτικό. Θα ήθελα να βάλω και λίγο χρώμα, πως γίνεται?Επίσης να πω ότι έβγαλα όσο πιο πολύ μπορούσα τον αέρα. Να φύγει τελείως δεν γίνεται να υποθέσω ε? Με λίγα λόγια βλέπω το νερό που έχει μερικές φυσαλίδες.__________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.