Jump to content

Στη μητρική δύο-δύο? (οι κάρτες:p)

dellman

Δύο κάρτες ή μια  

44 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Τα +

1. Θεωρητικά διπλασιες επιδώσεις σε παιχνιδια με υψηλές αναλύσεις με ολα τα φίλτρα.

Τα -

1. Περισσοτερη καταναλωση ρευματος

2. Χρειαζεται μεγαλο τροφοδοτικο

3. Περισσότερος Θορυβος

4. Περισσοτερη Θερμότητα

5. Δεν το υποστηρίζουνε όλα τα παιχνιδια(το σημαντικότερο)

6. Μητρικη με Nvidia chipset.

7. Κόστος Απόκτησης

Το SLI για μενα ηταν και θα ειναι μεγαλο φιάσκο. Αν θέλανε πολυεπεξεργασια ας βγαζανε μια καρτα με δυο πυρηνες, και αμα δεν τους έφτανε το Bandwith του διαύλου να φτιαχνανε καλυτερο διαυλο και οχι αυτα τα καραγκιοζιλίκια.

Nα ρωτησω γιατι δεν εγινε το poll γενικοτερα για 2 καρτα συστηματα και αναφερεται μονο σε nvidia sli?

SLi ή Crossfire = Where no single card has gone before.

Με λίγα λόγια, μόνο αν ψάχνεις τις απόλυτες επιδώσεις που δεν μπορείς να έχεις με καμία μονή κάρτα. Ισχύουν όλα τα + και - που γράφει ο Arxagelos ποιο πάνω.

SLi είχα για ελάχιστες μέρες με 2x7300GT ποιο πολύ για πειραματισμό. Μάλιστα με το PowerStrip τις είχα κάνει overclock και τις δύο στις ίδιες συχνότητες. Δεν είχα όμως κονέκτορα οπότε ήμουν με software SLi. Και οι δύο κάρτες πάντως διέθεταν τις υποδοχές για SLi.

Τα παρακάτω σχόλια προκαταβολικά να πω ότι είναι με low end κάρτας και SLi χωρίς τον αντίστοιχο connector

Αν το πρόγραμμα είχε γίνει optimized για SLi οι 2x7300GT πλησίαζαν τις επιδώσεις της 7600GT που είχα. Στο 3DMark2006 που είχε γίνει το optimization της αρκούδας της ρίχνανε και 10% σε 3DMarks. Όπου όμως δεν υποστηριζόταν το SLi ή δεν είχε γίνει έντονο optimization ψάχνανε την 7600GT με τα κιάλια. Επίσης υπήρχε πρόβλημα και με κάποια games. Στο Dirt υπήρχε έντονο πρόβλημα με τα 3D γραφικά. Απλά ήταν unplayable το παιχνιδάκι. Κάτι άλλο που διαπίστωσα επίσης στο 3DMark2006 ήταν η διαφορετική ποιότητα, ας πούμε, του framerate που έπαιρνες. Στο canyon test όπου τόσο η 7600GT όσο και οι 2x7300GT σκόραραν το ίδιο, 12fps, τα μεν 12fps της 7600GT ήταν ομαλότατα των μεν 7300GT απλά τραγικά και όλο πηδηματάκια. Τέλος το UPS με επιβεβαίωνε την επιπλέον κατανάλωση των 2x7300GT έναντι της μίας 7600GT.

Νομίζω ότι μας κάλυψες πλήρως ......

Πάντως και εγώ ψηφίζω 1 καρτούλα και καλή αντί 2 μέτριες..

Το μόνο ενδεχόμενο που αφείνω απ΄έξω είναι το γεγονός που κάποιος θέλει να κάνει bench και θέλει να πάρει 2 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ κάρτες για να κάνει το απόλυτο σκορ....

Καλά το έκανες αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι ......

Mια και να καίει (oχι watt)

Άλλωστε μια παλιά ιαπωνική παροιμία λέει:

Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

αυτο το λεει και σε μια διαφημιση με μια τραπεζα.:046:

εντάξη το SLI/CROSSFIRE έχει και ενα βαθύτερο κοινωνικό νόημα διαχωρίζοντας τα στρώματα τις κοινωνίας που ζουμε . Σου λεει ο πλούσιος, γιατι ρε φουστη μου να έχω μια καρτα πχ των 600€ που με λίγη οικονομια μπορει να την αποκτήσει και ο λαουτζίκος? Γιατι να μην υπάρχει κατι ακριβότερο να εχω να το παιζω γκλαμουρια? Και αυτον τον συλλογισμο ακουσανε οι εταιρειες και σου βγαλανε το SLIX2 X3 X4 και ου το καθεξής για να μπορεις να επενδύεις τα ωραια σου χρηματακια και να κοκορευεσε! :110:

εντάξη το SLI/CROSSFIRE έχει και ενα βαθύτερο κοινωνικό νόημα διαχωρίζοντας τα στρώματα τις κοινωνίας που ζουμε . Σου λεει ο πλούσιος, γιατι ρε φουστη μου να έχω μια καρτα πχ των 600€ που με λίγη οικονομια μπορει να την αποκτήσει και ο λαουτζίκος? Γιατι να μην υπάρχει κατι ακριβότερο να εχω να το παιζω γκλαμουρια? Και αυτον τον συλλογισμο ακουσανε οι εταιρειες και σου βγαλανε το SLIX2 X3 X4 και ου το καθεξής για να μπορεις να επενδύεις τα ωραια σου χρηματακια και να κοκορευεσε! :110:

Ταξικοί φραγμοί παντού! Ξυπνάτε ρεεεεε!:027:

Συμφωνώ απόλυτα. Δώστε γρήγορα pc στον λαό εδώ και τώρα:079:

Ενδιαφέρον το θέμα... Δε μπορώ να πω οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος με τα.. ΑΤΙΑ μου, αλλά κατι με τρώει να δοκιμάσω και μια 8800 κάποια στιγμή....

Όχι άμεσα όμως μιας και θέλω να 'ωριμάσει" πρώτα το DX10.

ίδωμεν

αυτο το λεει και σε μια διαφημιση με μια τραπεζα.:046:

α ναι!:082: :082: :082: :041: :041: :038: :038: :082: :082:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.