xalia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 το μηχάνημα είναι ένας core 2 duo, με μητρική intel. είχε ένα sata δίσκο και μια μέρα άρχισε να σέρνεται όσο δε πάει. πάω να του κάνω format και τα windows έβγαζαν error κατά το format. παίρνω νέο δίσκο ξεκινάω μεγάλο format μέσα απο windows και κολάει στο 0%. επανεκίνηση νέα partition short format και βγάζει πάλι error! δοκίμασα να κάνω setup σε εξωτερικό usb αντέγραψε τα αρχεία εγκατάστασης και στο πρώτο reboot μου βγάζει μπλε οθόνη με μύνημα 0χ0000007B. δοκίμασα μετά τον εξωτερικό σε άλλο pc και είναι okay. τώρα το καινούριο δίσκο δε τον βλέπει καν, και μόλις με βγάζει στην οθόνη να διαλέξω δίσκο εγκατάστασης τρώω μπλε οθόνη με μύνημα 0χ000000F, δοκίμασα πάλι έγινε το ίδιο αλλά με μύνημα 0x00000050! άρα πιστέυω ότι τα μυνήματα δεν έχουν σχέση!οι μνήμες είναι okay έτρεξα memtest.έκανα και upgrade το bios. νομίζω ότι τα φτυσε και νέος δίσκος, δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει...καμιά ιδέα??sorry για το μεγάλο post...ps: υπάρχει κάποιο live cd να ελέγξω το hardware??? ότ έμεινε δηλαδή...
slaught Οκτώβριος 6, 2007 #2 Οκτώβριος 6, 2007 Μηπως ειναι καμια μητρικη ή κανενας επεξεργαστης?Για βαλε κανενα cd του linux.Aυτα ειναι live cd.
xalia Οκτώβριος 6, 2007 Author #3 Οκτώβριος 6, 2007 θα δοκιμάσω boot με slax να δω τι θα γίνει και θα postarw
xalia Οκτώβριος 6, 2007 Author #4 Οκτώβριος 6, 2007 έκανα boot με slax έτρεξα πάνω απο 30 εφαρμογές χωρίς πρόβλημα. πήγα να κάνω και mount το δίσκο αλλά δεν υπήρχε!τη τελευταία φορά που τον είδα απο τα windows έδειχνε ότι έιχε 2 partitions raw...πιστέυω ότι η cpu είναι okay αφού έτρεξα τόσες εφαρμογές...πάω για αλλαγή μητρικής? μπορώ να το σιγουρέψω?
slaught Οκτώβριος 6, 2007 #5 Οκτώβριος 6, 2007 Ρε συ δεν πετας ενα διαγνωστικο για το δισκο.Εχω την εντυπωση οτι βρηκαμε την πηγη του κακου.
xalia Οκτώβριος 6, 2007 Author #6 Οκτώβριος 6, 2007 τα ίδια μου έβγαλε και όταν πήγα να κάνω setup με ένα εξωτερικό δίσκο usb. έχω 3 δίσκους τώρα μαζί μου, θα το λιώσω το ρημάδι!
kinq1 Οκτώβριος 6, 2007 #7 Οκτώβριος 6, 2007 Μήπως πρώτα να αλλάξεις sata καλώδιο? Η να βάλεις το δίσκο σε άλλη θύρα sata?
thanos21unoDK Οκτώβριος 6, 2007 #9 Οκτώβριος 6, 2007 εμενα κατι παρομοιο μου ειχε κανει οταν ειχα παρει καινουργιο σκληρο και πηγα να τον κανω φορματ για πρωτη φορα και μου κωλησε και εκανα reboot το pc και απο τοτε δν ξαναδουλεψε ο σκληρος και ουτε τον ξαναειδε στα windows.αλλα τοτε ηταν χαλασμενος ο σκληρος.
DJ-XRHSTOS Οκτώβριος 6, 2007 #10 Οκτώβριος 6, 2007 Μήπως πρώτα να αλλάξεις sata καλώδιο? Η να βάλεις το δίσκο σε άλλη θύρα sata?μπα δεν νομιζω να ειναι αυτο.παιζει να ειναι μην εισαι τοσο σιγουρος!δν ξερεις καμια φορα.
thanos21unoDK Οκτώβριος 6, 2007 #11 Οκτώβριος 6, 2007 ας το κοιταξεις και αυτο για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
DJ-XRHSTOS Οκτώβριος 6, 2007 #12 Οκτώβριος 6, 2007 να ρωτησω κατι.εκεινο το τεστ που βγαινει στον grub οταν εχεις ubuntu ειναι για τις μνημες?για κανε ενα τετοιο αμα εχεις linuxακια!
thanos21unoDK Οκτώβριος 6, 2007 #13 Οκτώβριος 6, 2007 το μηχάνημα είναι ένας core 2 duo, με μητρική intel. είχε ένα sata δίσκο και μια μέρα άρχισε να σέρνεται όσο δε πάει. πάω να του κάνω format και τα windows έβγαζαν error κατά το format. παίρνω νέο δίσκο ξεκινάω μεγάλο format μέσα απο windows και κολάει στο 0%. επανεκίνηση νέα partition short format και βγάζει πάλι error! δοκίμασα να κάνω setup σε εξωτερικό usb αντέγραψε τα αρχεία εγκατάστασης και στο πρώτο reboot μου βγάζει μπλε οθόνη με μύνημα 0χ0000007B. δοκίμασα μετά τον εξωτερικό σε άλλο pc και είναι okay. τώρα το καινούριο δίσκο δε τον βλέπει καν, και μόλις με βγάζει στην οθόνη να διαλέξω δίσκο εγκατάστασης τρώω μπλε οθόνη με μύνημα 0χ000000F, δοκίμασα πάλι έγινε το ίδιο αλλά με μύνημα 0x00000050! άρα πιστέυω ότι τα μυνήματα δεν έχουν σχέση!οι μνήμες είναι okay έτρεξα memtest.έκανα και upgrade το bios. νομίζω ότι τα φτυσε και νέος δίσκος, δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει...καμιά ιδέα??sorry για το μεγάλο post...ps: υπάρχει κάποιο live cd να ελέγξω το hardware??? ότ έμεινε δηλαδή...φιλε μου οι μνημες του ειναι οκ.κατι αλλο πρεπει να ειναι.
DJ-XRHSTOS Οκτώβριος 6, 2007 #14 Οκτώβριος 6, 2007 φιλε μου οι μνημες του ειναι οκ.κατι αλλο πρεπει να ειναι.α οκ σορι δν το ειδα.
xalia Οκτώβριος 6, 2007 Author #15 Οκτώβριος 6, 2007 έβαλα ένα raptor που είχα με νέο καλώδιο sata και όλα okay!λέτε το καλώδιο να χάλαγε τους δίσκους? μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?ο δίσκος ήταν καινούριος σφραγισμένος!
thanos21unoDK Οκτώβριος 7, 2007 #16 Οκτώβριος 7, 2007 ναι γιατι οχι.αμα εχει προβλημα το καλωδιο πως θα δουλεψει.
Candyman1442169163 Οκτώβριος 7, 2007 #17 Οκτώβριος 7, 2007 Γενικώς τα SATA καλώδια έχουν μια ευαισθησία, ειδικά στα "τσακίσματα"...
thanos21unoDK Οκτώβριος 7, 2007 #18 Οκτώβριος 7, 2007 Γενικώς τα SATA καλώδια έχουν μια ευαισθησία, ειδικά στα "τσακίσματα"...ναι μην μου λες τωρα τετοια τα εχω τσακισει για να μην φαινονται ασχημα.
Candyman1442169163 Οκτώβριος 7, 2007 #19 Οκτώβριος 7, 2007 ναι μην μου λες τωρα τετοια τα εχω τσακισει για να μην φαινονται ασχημα.Αν τα τσακίσεις μία φορά και τα αφήσεις έτσι συνήθως δεν έχουν πρόβλημα.. αμα τους αλλάζεις θέση συνεχώς καμιά φορά κάνουν "κόλπα".. Thats all.. Μην αγχώνεσαι κιόλας...
thanos21unoDK Οκτώβριος 7, 2007 #20 Οκτώβριος 7, 2007 α οκ απο τοτε που εβαλα το σκληρο δεν τα ξαναπηραξα.οκ παντως.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.