aspirin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2005 Έχω ένα παλιό μου σύστημα το οποίο αποτελείτο από celeron 600mhz, mobo soltek (δεν θυμάμαι το μοντέλο) και 256 μνήμη. Επίσης είχα βάλει μια κάρτα δικτύου και μια κάρτα ήχουν sound blaster live 128. Το έχω στο υπόγειο και σήμερα δεν ξέρω πώς άλλα έφαγα μια φλασία και σκέφτομαι να το αξιοποιήσω. Καταρχήν θα βγάλω τη μητρική από το tower και θα το βάλω χύμα σε ένα κουτάκι για να μην πιάνει χώρο. Ολόκληρο το κουτί δεν με παίρνει να το έχω στο δωμάτιο μου. Επίσης Θα βάλω τη κάρτα γραφικών που έχω στο τωρινό σύστημα μου(radeon 9200SE asus). Τροφοδοτικό έχει ένα απάνω 250W αλλά θα του πετάξω ένα innovator 400W. Τώρα τί μπορεί να κάνει είναι το θέμα. Δεν έχω dsl να πείς ότι θα το έβαζα για κατέβασμα. Αλλά παρ΄'ολα αυτά θα το χρησιμοποιήσω μάλλον σαν firewall όταν μπαίνω στο νετ με την 56άρα σύνδεση μου(ουααααααααουυ!!!!). Επίσης θα εκτελεί χρέη backup.φυσικά θα είναι μια εναλλακτική λύση αν μείνω χωρίς υπολογιστή. Μάλλον σκέφτομαι να βάλω λινουξ για αρχή. Διαπίστωσα ότι το mandrake έχει μια εφαρμογή(webmin) με την οποία διαχειρίζεσια το λειτουργικό από browser μέσω δικτύου! Καλό αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται οθόνη ο υπολογιστής. Προτείνεται επίσης καμιά άλλη διανομή που να διαχειριζεσαι μέσω δικτύου τον υπολογιστή. Καλό το webamin αλλά θα ήθελα περισσότερες εφαρμογές δεδομένου ότι θα διαχειρίζομαι το λίνουξ μέσω lan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 γενικά στο linux παίζει ο vnc server γι' αυτό που θες να κανεις. βλέπεις το desktop σου μέσω δικτύου. μετά με ένα vnc client μπορείς να κάνεις login. αν ο server τρέχει windows πάλι μπορείς να τον δεις από linux + windows. στο linux υπάρχει ένα εργαλείο το remote desktop connection, που χρησιμοποιεί το windows terminal server και αν έχεις ρυθμίσει κατάλληλα το remote access στα windows μπορείς και ελέγχεις πλήρως τον άλλον υπολογιστή. αν το pc δεν το χρειάζεσαι για δίκτυο (που δεν το χρειάζεσαι) μπορείς να δοκιμάζεις διάφορες διανομές linux σε αυτό για να βρεις αυτή που σου αρέσει και για να μαθαίνεις πως γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από sotirisαν το pc δεν το χρειάζεσαι για δίκτυο (που δεν το χρειάζεσαι) μπορείς να δοκιμάζεις διάφορες διανομές linux σε αυτό για να βρεις αυτή που σου αρέσει και για να μαθαίνεις πως γίνεται Εγώ αυτό θα έκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 10, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2005 συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα εξεταστικές και προβλήματα με τη σύντροφο... Πιό εύκολα μαθαίνεις λίνουξ παρά τις γυναίκες. Δηλαδή θα σου κάνουν το άσπρο μαύρο για να σου ανατρέψουν το αυτονόητο. Τέσπα. Θα ασχολήθώ το σαβ/κο. Θα τσεκάρω και το VPN να δώ τι ψάρια πιάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamenos_over Φεβρουάριος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 δωστο σε μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.