regent1442169115 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2007 Χαιρετώ. Πριν λίγο καιρό το stand alone DVD player σταμάτησε να διαβάζει DVD. Όποτε έβαζα ένα δισκάκι πήγαινε να το διαβάσει και κατέληγε να δείχνει nodisc στην οθόνη ενδείξεων και να κάνει ένα μηχανικό θόρυβο ( (S)VCD διαβάζει με διακοπές όμως). Αποφάσισα να το ανοίξω και είδα πως κάποια σε καλωδιοταινία που συνέδεε το laser με την πλακέτα είχαν κοπεί κάποιες επαφές. Η καλωδιοταινία για την οποία μιλάω είναι αυτή Ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέτοιες καλωδιοταινίες σε κάποιο κατάστημα και αν πωλούνται λιανική;
alexandrosss Οκτώβριος 5, 2007 #2 Οκτώβριος 5, 2007 εγω προσωπικα για dvd καλωδιοταινιες δεν εχω δει να πουλανεαλλα πανε ρωτα κανα ηλεκτρονικο που επισκευαζει dvd κτλ φυσιολογικα πρεπει να υπαρχουνε αυτοι απο που περνουνε τα ανταλακτικα και τα φτιαχνουνε δλδ
Hemispasm1442169066 Οκτώβριος 5, 2007 #3 Οκτώβριος 5, 2007 H κατασκευαστρια εταιρεια φαινεται να ειναι η παρακατω:http://www.p-two.com/pro/pro.php?flag=1&flags=68 Δε ξερω μεσω κωδικου κτλ αν μπορεις να επικοινωνησεις για καποιον redistributor.
regent1442169115 Οκτώβριος 6, 2007 Author #4 Οκτώβριος 6, 2007 Δεν είχα σκεφτεί να το ψάξω έτσι. Ευχαριστώ Hemispasm. Τουλάχιστον τώρα θα ξέρω πως να το ζητήσω. Πληροφοριακά λέγεται FFC (Flexible Flat Cable).
Nikolas_A Οκτώβριος 11, 2007 #5 Οκτώβριος 11, 2007 Αν εννοείς τις επαφές που είναι τσαλακωμένες, δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε με ένα πολύμετρο αν υπάρχει συνέχεια μεταξύ των άκρων.Αν είσαι σίγουρος ότι φταίει το καλώδιο, πήγαινε στη DigiKey και κάνε αναζήτηση για καλώδιο FCC με τον αριθμό αγωγών και το βήμα που σε ενδιαφέρει.Νικόλας
regent1442169115 Οκτώβριος 12, 2007 Author #6 Οκτώβριος 12, 2007 Nikolas_A ευχαριστώ πολύ. Πήγα στο site που μου πρότεινες αλλά δυστυχώς με 24 επαφές που έχουν τα καλωδιάκια που ψάχνω είχαν μόνο ένα τύπο ο οποίος δεν υπάρχει και σε stock κιόλας. Πάντως θα συνεχίσω να ψάχνω.κάνε αναζήτηση για καλώδιο FCC με τον αριθμό αγωγών και το βήμα που σε ενδιαφέρει.Όταν λες βήμα εννοείς την απόσταση μεταξύ των επαφών;
Nikolas_A Νοέμβριος 11, 2007 #7 Νοέμβριος 11, 2007 Όταν λες βήμα εννοείς την απόσταση μεταξύ των επαφών;Ωπ, τώρα είδα ότι δεν έχω απαντήσει...Ναι, αυτό είναι, pitch αγγλικά.Νικόλας
cyberguy Νοέμβριος 20, 2007 #8 Νοέμβριος 20, 2007 αν θελεις μπορω να σου στειλω μερικες dvd συσκευες που εχω για ανταλακτικα. Παντως για 30 ευρω που κοστιζει ενα dvd, εγω δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να το επισκευασω
regent1442169115 Νοέμβριος 21, 2007 Author #9 Νοέμβριος 21, 2007 Ουσιαστικά δεν καίγομαι για να το επισκευάσω αλλά θα μου άρεσε να δω αν όντως είναι αυτό το λάθος. Αν τις έχεις για πέταμα, πες μου που μένεις να έρθω να τις πάρω μήπως ταιριάζει καμία. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.